| | | | | | | | | | |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΕΚΔΟΤΗ Κ. ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΜΕ ΝΙΚΟ ΚΟΚΛΩΝΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ 21.02.2024

Μετά λύπης και εκπλήξεως διαπιστώσαμε ότι μετά την συζήτηση αντιδικίας που έλαβε χώρα μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και του Νίκου Κοκλώνη ακολούθησε μια άνευ λόγου και παράλογη διάθεση πανηγυρισμού από την πλευρά του κ. Κοκλώνη.

Ο κ. Κοκλώνης αφήνει να διαρρεύσει σε κύκλους δημοσιογραφικούς μια διαφορετική πραγματικότητα και απόφαση από την έδρα που συζήτησε τη δικαστική διαμάχη μεταξύ του κ. Κοκλώνη και του Μένιου Φουρθιώτη ενισχυμένη με ανακρίβειες και σίγουρα μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα και στην ουσία της απόφασης του δικαστηρίου.

Προφανώς τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στην αίθουσα δεν φρόντισε να τα μοιραστεί σε επίπεδο διοχέτευσης πληροφοριών κατά το δοκούν διότι κάτι τέτοιο προφανώς και δεν τον συνέφερε.

Τα πυρά που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δικηγόροι των δύο πλευρών με τον συνήγορο του κ. Μένιου Φουρθιώτη να “αδειάζει” έναν προς έναν τους παράλογους και ανύπαρκτος ισχυρισμούς της άλλης πλευράς προφανώς δεν διοχετεύτηκαν ως πληροφορίες για να υπάρξει η σωστή ενημέρωση σε επίπεδο δημοσιογραφικό.

Ο συνήγορος του κ. Μένιου Φουρθιώτη κ. Αλέξιος Κούγιας επισήμανε το αυτονόητο δηλαδή ότι ο κ. Κοκλώνης δεν τήρησε αυτά που συμφώνησε σε επαγγελματικό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη με οπτικό ακουστικό υλικό να πιστοποιεί αυτή τη συμφωνία μεταξύ τους.

Επιπλέον ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι ο εντολέας του δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ενημερώσει το κοινό μέσω της εφημερίδας και του site που του ανήκουν για το τι πραγματικά συνέβη με αποδείξεις έγγραφα και οπτικό αλλά και ακουστικό υλικό που πιστοποιεί την αλήθεια για μια συμφωνία επαγγελματική που δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη δικαστική αίθουσα ο κ. Κούγιας ο κ. Κοκλώνης έχει έντονη δραστηριοποίηση που τελεί υπό έλεγχο καθώς φέρεται να έχει προκαλέσει σωρεία παρατυπιών σε πολλές περιπτώσεις συνεργασιών του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Συνεπώς τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν την αλήθεια.

Αρχικά την ασυνέπεια λόγων και έργων του απέναντι στον κ. Φουρθιώτη αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του σε επίπεδο οικονομικών συναλλαγών αφού πρόκειται για ένα άτομο που ήρθε κοντά στην αγορά τηλεοπτικού σταθμού. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι είναι δημοσιογραφική ανάγκη να αναδειχτεί το πώς έχουν συμβεί όλα αυτά.

Η εφημερίδα δεν έκανε κάτι περίεργο παρά ασχολήθηκε με όλα όσα έπρεπε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Δεν φρόντισε ο κ. Κοκλώνης να ενημερώσει για το ότι ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο κ. Φουρθιώτης πήγε να τον βρει σπίτι του η στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Άλλωστε ο ισχυρισμός του αυτός κατέρρευσε στο δικαστήριο αφού δεν υπήρχε καμία απόδειξη που να πιστοποιούσε κάτι από τα δύο.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Φουρθιώτη ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο του κ. Κοκλώνη ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Φουρθιώτης στο δικαστήριο τον απείλησε ότι θα στείλει μπράβους του κ. Βαρδινογιάννη για να τον σκοτώσουν τον κ. Φουρθιώτη να του απαντά σε μηνύματα καταγεγραμμένα ότι αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο να μην στείλει τους μπράβους σπίτι που διαμένει με τη μητέρα του.

Οι απειλές συνεχίστηκαν καθώς τον απείλησε ότι θα σκοτώσει και τον ίδιο και τη μητέρα του.

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να έχει την παραμικρή σχέση ο εντολέας του με τον κ. Κοκλώνη ούτε και αποτελεί πρόθεση του να τον επισκεφτεί είτε στο σπίτι του είτε στο studio του οποίου τηλεοπτικού σταθμού συνεργάζεται.

Καταλήγοντας ο κ. Κούγιας επισήμανε με νόημα ότι κανείς στο όνομα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του δημοσιογράφου που απλά κάνει τη δουλειά του δηλαδή το να ενημερώνει τον κόσμο.

Ο κ. Κοκλώνης ισχυρίζεται ότι κέρδισε την προσωρινή διαταγή σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, αποκρύπτοντας ωστόσο ότι έχει μπει ήδη στο στόχαστρο των αρμόδιων Αρχών και ότι έχει ξεκινήσει ενδελεχής έλεγχος στον ίδιο και τις επιχειρήσεις που διατηρεί εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι οικονομικές νόμιμες η όχι θα δούμε σύντομα επιχειρήσεις του ήδη ελέγχονται από τον αρμόδιο οικονομικό Εισαγγελέα καθώς έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και στο κάδρο έχει ήδη μπει ο άμεσος έλεγχος για σύσταση οικονομικής εγκληματικής οργάνωσης που μάλιστα έχει πολλαπλές διακλαδώσεις αφού σχετίζεται ακόμη και με το καθεστώς αγοραπωλησίας τηλεοπτικού σταθμού.

Οι πανηγυρισμοί του κ. Κοκλώνη είναι αποτέλεσμα της φαντασίας του και του πανικού που εύλογα τον έχει κυριεύσει καθώς μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα είναι ήδη στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών που όπως φαίνεται θα περάσουν κυριολεκτικά από κόσκινο τον ίδιο και τις εταιρείες του.

Όταν λοιπόν με το καλό ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε ίσως θα θελήσει να εξαφανιστεί μάλλον από προσώπου γης καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πόρισμα που ετοιμάζεται από τον κ. Βουρλιώτη θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον κ. Κοκλώνη ο οποίος σε λίγες μέρες δε θα πανηγυρίζει για φανταστικές δικονομικές δίκες και για επικράτηση απέναντι στον κ. Μένιο Φουρθιώτη αλλά μάλλον θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Συνεπώς όταν διοχετεύονται ανακοινώσεις μονομερώς διατυπωμένες όπως αυτή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ καλό θα είναι να κράτα μικρό καλάθι γιατί μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχει ήδη μπει στο στόχαστρο για περαιτέρω έρευνα και σε κάθε περίπτωση θα κληθεί για εξηγήσεις.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν θα έχει να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος.

Αναλυτικά το Σημείωμα του εκδότη κ. Μαίνανδρου – Γεώργιου Φουρθιώτη 20/2/2024:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)

Του Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά ……, εκδότη , δημοσιογράφου , επιχειρηματία – παρουσιαστή, κατοίκου ………….., επί της …….., αριθμ. ……….

ΚΑΤΑ

Του Νικολάου Κοκλώνη του Δημητρίου, επιχειρηματία – παρουσιαστή,  κατοίκου ………….., επί της …….., αριθμ. ……….

          Συζητείται ενώπιον του Δικαστηρίου Σας κατά τη δικάσιμο της 20/02/2024 η από 17/02/2024 με αριθμ. καταθ. 20919/1942/2024 αίτηση του αντιδίκου, η οποία θα πρέπει να απορριφθεί ως νόμω και ουσία αβάσιμη και καταχρηστική.

          Καταρχάς, εντελώς αιφνιδιαστικά και εντελώς αντιδεοντολογικά όσον αφορά τις συμπεριφορές δικηγόρων προς δικηγόρους, ο αιτών με τον δικηγόρο νόμιμο εκπρόσωπο του, κατά τρόπο καινοφανή και παντελώς άγνωστο για τη δικαστηριακή πρακτική της χώρας μας, περί ώρα 17:00 του Σαββάτου κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής και χορήγησης προσωρινού σημειώματος, ζητώντας μεταξύ άλλων να απαγορευτεί την Κυριακή η κυκλοφορία της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» με κωμικούς, ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς πρωτοφανείς για τις συνθήκες ελευθερίας του Τύπου και το Κράτος Δικαίου που κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Απορία προκαλεί πως έγινε δεκτή η κατάθεση ενός τέτοιου ένδικου βοηθήματος, σε ημέρα και ώρα μη εργάσιμη και πως το Πρωτοδικείο Αθηνών και συγκεκριμένα αφενός η Πρόεδρος Πρωτοδικών και αφετέρου η γραμματέας του Πρωτοδικείου Αθηνών δέχτηκαν να συμπράξουν σ’ όλην αυτήν την κωμική και αντιδικονομική διαδικασία και όλα αυτά εν όψει της πρεμιέρας της εκπομπής του αιτούντος με τον τίτλο Just The two of us (!!) στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σε σχέση με τα αιτήματα της υπό κρίση αίτησης, επισημαίνουμε τα εξής:

  • Το αίτημα του αντιδίκου περί απαγόρευσης κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» είναι ευθέως παράνομο και κατατείνει σε φίμωση του τύπου και ουσιαστικά σε προληπτική λογοκρισία, η οποία ευθέως απαγορεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 14: 1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους 2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται»).
  • Το αίτημα του αντιδίκου περί απαγόρευσης προσβολής της τιμής και της υπόληψής του με δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αναφέρονται στο πρόσωπό του τυγχάνει νόμω και ουσία αβάσιμο, δοθέντος ότι ο καθ’ ου η αίτηση σε ουδεμία πράξη προσβολής της προσωπικότητάς του αιτούντος έχει υποπέσει, καθώς η επίμαχη ανάρτηση συνιστούσε άσκηση δικαιολογημένου ενδιαφέροντος από ένα δημοσιογράφο και εκδότη.
  • Το αίτημα τέλος του αντιδίκου περί απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας επίσης είναι απορριπτέο ως νόμω και ουσία αβάσιμο, καθόσον οι διάδικοι έχουν επιτυχημένη επαγγελματική και συγκεκριμένα εμπορική συνεργασία, όπως αποκαλύπτουν οι υπογραφείσες μεταξύ τους συμβάσεις και η πληθώρα των μηνυμάτων που έχουν ανταλλάξει.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο αντίδικος άσκησε το υπό κρίση δικόγραφό του σε βάρος του καθ’ ου η αίτηση είναι η προσπάθειά του να αποδεσμευτεί από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και να μην καταβάλει τις αμοιβές που οφείλουν οι εταιρείες του στον καθ’ ου. Συνεπώς, η υπό κρίση αίτηση τυγχάνει απορριπτέα ως καταχρηστική.

Α. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΑΙΤΗΣΗ

Ο Μαίνανδρος (Μένιος) – Γεώργιος Φουρθιώτης γεννήθηκε στης Αθήνα στις  10 Σεπτεμβρίου του 1985 είναι δημοσιογράφος , παρουσιαστής , εκδότης κυριακάτικης εφημερίδας, είναι ιδιοκτήτης και μέτοχος κατά 100% ΜΜΕ ραδιόφωνο, portal , ιστοσελίδων, διαφημιστικών εταιρειών, εταιρειών παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων.

Ο Μαίνανδρος – Γεώργιος Φουρθίωτης είναι  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ πρώην αποκλειστικού φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού «Party FM 104» Είναι ο Ιδιοκτήτης, Εκδότης και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της έντυπης κυριακάτικης εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS» Ειναι εκδότης και διαχειριστής των ηλεκτρονικών ενημερωτικών ιστοσελίδων «www.apokaliptikanews.gr» Παρουσίαζε την αποκαλυπτική ενημερωτική εκπομπή με θέματα πολιτικής επικαιρότητας και αστυνομικού ρεπορτάζ με τον τίτλο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE της οποίας ήταν ο αποκλειστικός παρουσιαστής. Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα ειδησεογραφικού χαρακτήρα, ήτο εξαιρετικά αποκαλυπτική, με πλούσιο ρεπορτάζ και ανεδείκνυε σκάνδαλα στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο ενώ προέβιανε και σε πλούσιες αποκαλύψεις για σοβαρά αδικήματα και μεταδιδόταν κάθε Σαββατοκύριακο 19:00 – 22:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV από το 2018- 2021. Περαιτέρω των ιδιοτήτων του αυτών, είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της παραγωγής, παρουσίασης και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης τηλεοπτικών ψυχαγωγικών εκπομπών από την 11η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «epsilontv» και νυν «OpenBeyond», έχοντας δική του εκπομπή, με τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ». Επρόκειτο για αποκλειστικά και εξολοκλήρου δικό του πνευματικό δημιούργημα, όντας δικαιούχος του συνόλου των δικαιωμάτων του πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι παραγωγές του, καθώς και οι εκπομπές που έχει παρουσιάσει έχουν γνωρίσει από την αρχή της μετάδοσής τους σημαντική επιτυχία, ώστε η τηλεθέασή τους ξεπερνούσε, κατά πολύ, το συνολικό μέσο όρο του καναλιού. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο δε, ότι είχαν παγιωθεί ως οι πρώτες εκπομπές, από πλευράς τόσο τηλεθέασης, όσο και εμπορικών εσόδων. Ειδικά η εκπομπή του «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», είχε τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην Ελλάδα στη ζώνη της και την παρακολουθούσαν, μέσω της εταιρείας που εκμεταλλευόταν τον ανωτέρω τηλεοπτικό σταθμό, με επίσημες μετρήσεις της εταιρείας NIELSEN, κατά μέσο όρο περίπου ενάμισι εκατομμύριο τηλεθεατές. Η ανωτέρω εκπομπή ασχολούνταν με καλλιτεχνικά, πολιτικά, αλλά κυρίως αστυνομικά και κοινωνικά θέματα με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, αλλά και με σημαντικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε κατά το 2016 ο εντοπισμός κατόπιν δικών του προσπαθειών, αλλά και των συνεργατών μου σε κρησφύγετο κοντά στην Ορμυλία της Χαλκιδικής του τότε καταζητούμενου Κλοντ Λέσι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του κι είχε απαγάγει τον 4χρονο υιό τους Φοίβο, έχοντας εξαφανίσει τα ίχνη του επί 18 ημέρες. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο παππούς του μικρού Φοίβου, όσο και οι επίσημες αρχές του κράτους (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αστυνομία), να τον συγχαρούν προσωπικά για τη συμβολή του και της εκπομπής μου στην έρευνα και στον εντοπισμό του παιδιού, μετά από άκαρπες έρευνες της αστυνομίας διάρκειας 18 ημερών. Εκτός της ανωτέρω εκπομπής, παρουσίαζε τη σεζόν 2016-2017 με μεγάλη επιτυχία το πασίγνωστο διεθνώς μουσικό τηλεπαιχνίδι «Star Academy», στο οποίο είχε την εξαιρετική τιμή να συνεργαστεί με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Νίκο Καρβέλα, αναδεικνύοντας γνήσια μουσικά ταλέντα, πολλά εκ των οποίων έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της μουσικής. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση. Κατά το Δεκέμβριο του έτους 2014, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» προέβαλε το έργο και τις δράσεις των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος και υποδέχτηκε στην εκπομπή αρκετά από τα παιδιά που φιλοξενούν τα χωριά (τα οποία είχαν τη χαρά να απολαύσουν το εορταστικό πρόγραμμα της εκπομπής παρουσία δημοφιλών καλλιτεχνών και να λάβουν πλήθος δώρων), με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 21.000 ευρώ από τις συνολικά 8.114 κλήσεις ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στον πενταψήφιο αριθμό και τις 1.595 κλήσεις στη γραμμή του ΟΤΕ, χρήματα που διατέθηκαν για τις δραστηριότητες της ανωτέρω οργάνωσης. Ομοίως, στις 28/07/2018 η εκπομπή του πραγματοποίησε τηλεμαραθώνιο με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 107.427,84 ευρώ, χρήματα τα οποία και κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που τηρούνταν από το Υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Β. Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Το 2010, ο αντίδικος, εισήλθε στο χώρο του «επιχειρείν», στήνοντας  επιχείρηση πρακτορείας με την επωνυμία «Air Fast Tickets», με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ το οποίο, είχε δανειστεί, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί, από τοκογλύφο.

Προκειμένου να «επιβιώσει» στην αγορά, ο αντίδικος κατέφυγε σε αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού, προσφέροντας αεροπορικά εισιτήρια με μεγάλη έκπτωση σε σχέση με την κανονική τους τιμή.

Ως εκ τούτου, η επιχείρηση «Air Fast Tickets» γνώρισε ταχεία ανάπτυξη, φτάνοντας μέχρι του σημείου να αποσπάσει βραβείο από το Eμπορικό Eπιμελητήριο ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση της χώρας.

Την αθέμιτη πρακτική του αντιδίκου ανέκοψε η αποστροφή τεσσάρων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στη Δικαιοσύνη, δια της καταθέσεως αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων κατά της «Air Fast Tickets»   στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Στις αιτήσεις τους, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τεσσάρων εταιρειών κατήγγειλαν ότι η επιχείρηση του αντιδίκου πωλούσε συστηματικά μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικά εισιτήρια σε τιμές που υπολείπονταν του κόστους, δηλαδή της τιμής που καθορίζουν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες.

Από τα πρακτικά εκείνης της δίκης προέκυψε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτές τις αιτήσεις των τεσσάρων επιχειρήσεων, υιοθετώντας την καταγγελία τους ότι η εταιρεία του επιχειρηματία «μετέρχεται αθέμιτες ανταγωνιστικές μεθόδους».

Στο τέλος της δίκης, η «Air Fast Tickets» είχε δεσμευθεί ότι «δεν θα προβεί στο μέλλον σε καμία αθέμιτη πώληση οποιουδήποτε εισιτηρίου κάτω του κόστους», ωστόσο σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση, αφήνοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, οφειλή πολλών εκατομμυρίων στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και τους εργαζομένους στο δρόμο, με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ακόμα και σήμερα δεν έχουν λάβει.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κατά δήλωση του αντιδίκου αυτός προχώρησε στη μεταβίβαση του 45% των μετοχών της εταιρείας, έναντι 180 εκατ. Ευρώ σε Κινέζους επενδυτές και παραιτήθηκε από Δ.Σ. της εταιρείας. Κατά το ίδιο διάστημα στην Airfast tickets στον Πειραιά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, και η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης τον Ιούνιο του 2016. Η εταιρεία ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών δηλαδή από την 30η Ιουνίου 2014 και έπειτα όπως προέκυψε από δημοσιεύματα της εποχής, προχώρησε σε καταδολιευτικές δικαιοπραξίες, δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

Το 2016, κι ενώ είχε πτωχεύσει η επιχείρηση πρακτορείας «Fast Air Tickets», ο αντίδικος προχώρησε στην δημιουργία της εταιρίας «Fast Call ΙΚΕ», η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Dealber».

Η «Dealber» ήταν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που πρόσφερε κουπόνια και εκπτώσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, από πακέτα διακοπών μέχρι ακριβά κινητά τηλέφωνα και έπιπλα με έκπτωση μέχρι και 70%. Πρεσβευτής της πλατφόρμας υπήρξε ο γνωστός κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός διάσημος που του συμπαραστάθηκε μετά την κατάρρευση της «Air Fast Tickets».

Ωστόσο, δεν άργησαν οι καταγγελίες καταναλωτών, οι οποίοι δήλωναν εξαπατημένοι καθώς είτε δεν είχαν ποτέ παραλάβει τα προϊόντα που είχαν πληρώσει και παραγγείλει είτε είχαν αγοράσει υποτιθέμενα εκπτωτικά κουπόνια για την αγορά προϊόντων από δύο μεγάλες εταιρείες επίπλων και ηλεκτρικών ειδών και όταν προσέρχονταν στο ταμείο για την εξαργύρωση τους, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δήλωναν άγνοια για την συνεργασία ή δεν ήταν διαθέσιμοι οι συγκεκριμένοι κωδικοί που περιλαμβάνονταν στο κουπόνι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να  επιβληθούν στην εν λόγω εταιρία πρόστιμα από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ύψους 105.000 ευρώ το 2017 για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά. Ο αντίδικος μάλιστα τότε δήλωνε άγνοια για τα πρόστιμα ενώ υποστήριζε ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, ενώ μέχρι το 2016 εμφανιζόταν ο ίδιος ως διαχειριστής της εταιρείας ενώ από το 2017 μέχρι το 2020 διαχειριστής ήταν ο υπήκοος Αλβανίας Meta Armando Kiersto.

Την ίδια χρονιά, η χρεωκοπημένη εταιρία «Air Fast Tickets» έκανε την επανεμφάνισή της, αυτή την φορά με την μορφή των πλειστηριασμών, καθώς οδηγήθηκαν σε ηλεκτρονική εκποίηση τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τα αντικείμενα, δηλαδή, που βρίσκονταν στα γραφεία της και κατασχέθηκαν αφότου χρεοκόπησε με την εκτιμώμενη αξία να υπολογίζεται στις 46.000 ευρώ.

Το 2020 το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή που είχαν καταθέσει οι πιστωτές της για καταδολίευση, καταγγέλλοντας την μεταβίβαση δύο ακινήτων της εταιρείας σε χρονική περίοδο που αυτή βρισκόταν σε παύση πληρωμών.

Το δικαστήριο προχώρησε σε ανάκληση της συγκεκριμένης ενέργειας καθώς πραγματοποιήθηκε ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς στάσης πληρωμών ενώ παράλληλα έλαβε υπόψη του ότι η αγοράστρια εταιρεία, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, είχε ως εκπρόσωπο την σύζυγο του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη, Δημήτρη, ο οποίος τύγχανε να είναι και αντιπρόεδρος της «Air Fast Tickets» και επομένως λόγω της στενής σχέσης, η ίδια γνώριζε ότι η εταιρεία τελούσε υπό το συγκεκριμένο καθεστώς.

Η παράνομη επιχειρηματική δράση του αντιδίκου απασχόλησε ακόμη και τα ξένα μέσα ενημέρωσης καθώς το όνομά του περιλήφθηκε το έτος 2019 σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India», σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν κατηγορίες για τον ίδιο και συνεργάτιδά του για εμπλοκή τους σε σχήματα πυραμίδας (ponzi scheme) στην Ινδία, μέσω της εταιρείας Drego Consultants Private Limited στην Βομβάη και συγκεκριμένα ότι μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας που συνέστησαν, προσέλκυαν επενδυτές, τους οποίους εν συνεχεία φέρονται να εξαπατούσαν, μεταφέροντας τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει εκτός Ινδίας.

Το έτος δε 2021, όπως προέκυψε από τον τύπο, συνελήφθη από τελωνειακούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κατοχή 30.000 ευρώ τα οποία εισήγαγε από το εξωτερικό, για τα οποία δεν προέκυψε νόμιμη πηγή κτήσεώς τους. Ειδικότερα, όπως δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες zougla.gr mononews.gr και , ereportaz.gr «συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, κρατώντας στις βαλίτσες του το ποσό των 30.000 ευρώ χωρίς να έχουν δηλωθεί στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας. Ακολούθησε η δέσμευση του ποσού, προκειμένου να αποδειχτεί η νόμιμη κτήση και προέλευσή τους και η νόμιμη δήλωσή τους στις κατά νόμον αρμόδιες αρχές.

Το 2023, ο αντίδικος από κοινού με στενούς συνεργάτες του θεωρήθηκε ύποπτος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και φοροδιαφυγή, έπειτα από  έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Παρατηρήθηκαν ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας που κινητοποίησαν την Αρχή. Οι εν λόγω χρηματορροές ήταν η αρχή του νήματος καθώς ενεργοποίησαν τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα ανέφεραν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής κατετέθη στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που υπάγεται στον Υπουργό Οικονομικών.

Στη διάταξη με την οποία ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε στις 22 Φεβρουαρίου του έτους 2023 τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων επτά φυσικών και δώδεκα νομικών προσώπων, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Αναπτύσσουν εγκληματική δράση με διακριτό ο καθένας ρόλο για την ίδρυση επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσω των οποίων έχουν ως προφανή σκοπό να καταχραστούν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Νίκου Κοκλώνη και άλλων, άγνωστης ταυτότητας προσώπων σε χώρες του εξωτερικού».

Στο ίδιο έγγραφο διελήφθη ότι ο αντίδικος, σε συνεννόηση με γυναίκα δικηγόρο που διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι και έναν λογιστή, συστήνουν εταιρείες «κελύφη», εμφανίζοντας ως διαχειριστή τους ένα ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, υπό τα στοιχεία «Αρμάντο Μέτα». Ορισμένες από τις εταιρείες αυτές έχουν έδρα στην Ελλάδα και άλλες στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ (Delaware), στη Βουλγαρία, στην Τουρκία κ.α.).

Μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών φέρονται να έχουν εισπράξει παράνομα ΦΠΑ (2 εκατ. ευρώ) και επιστροφή φόρων εισοδήματος (615.000 ευρώ), ενώ δημιουργούν οφειλές (10 εκατ. ευρώ) τις οποίες το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει, καθώς ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών δεν υπάρχει.

Στη διάταξη της Αρχής συμπεριλαμβάνεται το όνομα ενός 36χρονου υπηκόου Αλβανίας και συνεργάτης του αντιδίκου. Σε ορισμένες συναλλαγές που εντοπίστηκαν από την Αρχή φέρεται να χρησιμοποιούσε κλεμμένο γυναικείο διαβατήριο, πάνω στο οποίο είχε βάλει τη δική του φωτογραφία. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης του αντιδίκου κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής για κατοχή τεσσάρων κιλών κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.

Αυτή τη στιγμή τόσο ο αντίδικος, όσο και συνεργάτες του ελέγχονται για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπήρχαν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν είχε καταστεί γνωστή, καθώς κινούνταν παράνομα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο αντίδικος φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες προκειμένου να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του, με αποτέλεσμα να οφείλει στο Δημόσιο φόρους κ.λπ. άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Ο αντίδικος, βέβαια, σε δηλώσεις του αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στο «πόρισμα Βουρλιώτη» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα όπως και οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η έρευνα κατά περίεργο τρόπο φέρεται προσώρας να έχει παγώσει και ο αντίδικος συνεχίζει να κάνει επίδειξη πλούτου με πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές.

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Κι ενώ ο αιτών ελέγχεται και ερευνάται για σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η απάτη, η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι καταγγελίες των εργαζομένων των εταιρειών του για απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο ίδιος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, εμφανιζόμενος ως τηλεοπτικός παραγωγός, όπου συνεργάζεται με πληθώρα τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και ως παρουσιαστής ακραία δαπανηρών τηλεοπτικών προγραμμάτων που ο ίδιος παρουσιάζει και χρηματοδοτεί από αγνώστου προέλευσης κεφάλαια. Ταυτόχρονα, ο αιτών τα τελευταία δύο έτη, δημοσίως δηλώνει ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής μεγάλων εταιρειών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, με εκατομμύρια κύκλου εργασιών και μεγάλη δραστηριότητα στην ελληνική τηλεόραση. Απασχολεί δεκάδες άτομα προσωπικού και πλήθος εξωτερικών συνεργατών και οι εταιρείες του, αγοράζουν με ταχείς ρυθμούς τα πνευματικά δικαιώματα αλλοδαπών οπτικοακουστικών έργων, συνάπτοντας διαδοχικές συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τόσο ο καθ’ ου η αίτηση, όσο και η δημοσιογραφική ομάδα με την οποία συνεργάζεται, όφειλαν να θέσουν υπόψιν του κοινού όλα τα πορίσματα του ρεπορτάζ, θεωρώντας ότι η δραστηριοποίηση ενός ατόμου που φέρεται να οδήγησε σε οικονομική καταστροφή πλήθος επιχειρήσεων με άμεσα θύματα εργαζόμενους, προμηθευτές και το Ελληνικό Δημόσιο και περαιτέρω, συμμετείχε σε εταιρείες με αποδεδειγμένη «παραβατική» εμπορική πρακτική, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου προς αποφυγή ύπαρξης νέων οικονομικών «θυμάτων» και ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου. Εξάλλου, απορίας άξιο είναι πώς ένας άνθρωπος η επιχειρηματική πορεία των εταιρειών του οποίου ήταν άκρως καταστροφική, έχει την οικονομική ευχέρεια να επενδύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε νέα επαγγελματικά σχέδια. Οφείλουν οι κατά νόμον αρχές, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα νομικά και πραγματικά εργαλεία, να διερευνήσουν την πορεία του χρήματος και να εξετάσουν εάν οι ζημίες των αντισυμβαλλομένων του αντιδίκου είναι αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών και εάν τα χρήματα που διατίθενται πλέον προέρχονται από νόμιμη πηγή και έχουν νομίμως φορολογηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η ιδιότητα του καθ’ ου ως δημοσιογράφου και εκδότη επιτάσσει την ενημέρωση του κοινού σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση του κατά την διάρκεια της έρευνάς του, συνδράμοντας τις αρχές.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο καθ’ ου και στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021 είχε καταγγείλει επωνύμως και δη στις αρμόδιες αρχές τις συμπεριφορές του αιτούντος, όπως όφειλε ως δημοσιογράφος και πολίτης αυτής της χώρας.

Συνεπώς, οι υπό κρίση αναφορές του καθ’ ου η αίτηση στην ιστοσελίδα «www.apokaliptika.gr», αφενός δεν είναι ψευδείς, αλλά πλήρως ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα και αφετέρου σκοπό είχαν την άσκηση δικαιολογημένης και οξείας κριτική σε βάρος ενός δημοσίου προσώπου της απολύτου επικαιρότητας, το οποίο την ίδια στιγμή που κατηγορείται με στοιχεία και συγκεκριμένες αποδείξεις για συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα και ακραίες εγκληματικές πράξεις, την ίδια στιγμή εμφανίζεται δημοσίως σε τηλεοπτικά σόου, τα οποία βοούν για τον πακτωλό χρημάτων που δαπανώνται σε αυτά.

Συνεπώς, ο καθ’ ου η αίτηση, υπό την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου και εκδότη είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του αιτούντος και να ασκήσει νόμιμη κριτική.

Συνεπώς, το επίμαχο δημοσίευμα δεν ήταν πρόσφορο και ικανό να βλάψει την προσωπικότητα του αιτούντος, ούτε πολύ περισσότερο υπερέβη το δεοντολογικά αναγκαίο μέτρο.

Επειδή από τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α. Από τα άρθρα εξάλλου 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και 5Α (συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα του πληροφορείσθαι, αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) απορρέει το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, δικαιώματα που προστατεύονται εξίσου και από το Σύνταγμα (βλ. διατάξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19).

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Ο τύπος επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ασκώντας καθήκοντα τα οποία ο ίδιος επιλέγει, βάσει της αποστολής του, που συνίσταται στην πληροφόρηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Επειδή από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 εδ. α του άρθρου 14 του Συντάγματος καθιερώνεται η ελευθεροτυπία και συνακόλουθα η ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου (βλ. Γ. Σιαθέα, Ερμηνεία του νέου Ν 2243/1994 περί τύπου, 1996, σελ. 160). Το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας περιλαμβάνει, αφενός μεν το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που εκδηλώνεται ως ελεύθερη έκφραση στοχασμών, ως αδέσμευτη ειδησεογραφία και ως έντονη άσκηση κριτικής και ελέγχου των δημόσιων προσώπων και πραγμάτων, αφετέρου δε, ενόψει και του άρθρου 5 παρ. 1 του Σ, το δικαίωμα κάθε πολίτη να πληροφορείται, ήτοι να ενημερώνεται τακτικά και ελεύθερα για κάθε πολιτικό ή κοινωνικό ή άλλο θέμα εν γένει που τον ενδιαφέρει (ΣτΕ 3880/2002 ΝοΒ 2003 1987, ΑΠ 788/2000 ΕλλΔικ 42 162, Εφθεσ 1730/2003 Αρμ 2004 1398, ΕφΑθ 9975/1986 ΕλλΔικ 28 299 με σημ. Κρουσταλάκη).

Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Συντακτών είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να ενημερώνουν τις αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση θεμάτων ειδικώς που άπτονται στο Δημόσιο Συμφέρον.

Επειδή τα ως άνω είναι νόμιμα και αληθή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Ζητούμε την απόρριψη της υπό κρίση αίτησης ως νόμω και ουσία αβάσιμης

Αθήνα, 20/02/2024

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Το Δελτίο Τύπου του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Φουρθιώτη κ. Αλέξιου Χ. Κούγια στις 17/2/2024:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Όπως είναι γνωστό τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου εκπροσωπούμε τον Μένιο Φουρθιώτη σε υποθέσεις, τις οποίες έχει απέναντι στον Όμιλο «ΣΚΑΪ» σχετικά με την κυριότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Party FM», αλλά και εντελώς πρόσφατα στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία, παραγωγό και παρουσιαστή εκπομπών της τηλεόρασης Νίκο Κοκλώνη σχετικά με δικαιώματα του Μένιου Φουρθιώτη μέσω συμβάσεων που έχει με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη που έχουν σχέση με τον Νίκο Κοκλώνη.

Σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά και εντελώς αντιδεοντολογικά όσον αφορά τις συμπεριφορές δικηγόρων προς δικηγόρους ο Νίκος Κοκλώνης με τον δικηγόρο νόμιμο εκπρόσωπο του μετά τις 12 το μεσημέρι κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής του Νίκου Κοκλώνη κατά του Μένιου Φουρθιώτη και της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», ζητώντας να απαγορευτεί αύριο η κυκλοφορία της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» με κωμικούς, ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς πρωτοφανείς για τις συνθήκες ελευθερίας του Τύπου και το Κράτος Δικαίου που κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Ευρισκόμενος εκτός Αθηνών μελέτησα το αίτημα της προσωρινής διαταγής και συμβούλεψα τον κύριο Φουρθιώτη να μην ανταποκριθεί στην τηλεφωνική κλήση, με την οποίαν εκαλείτο από τη Γραμματέα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για να παραστεί στη συζήτηση της αιτήσεως, η οποία θα εκρίνετο απ’ την Πρόεδρο Υπηρεσίας, γιατί κατά την νομική μου κρίση ήταν αδύνατο οιοσδήποτε Έλληνας Πρόεδρος Πρωτοδικών να κάνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Κοκλώνη δια του δικηγόρου του.

Η απόφασις μου να μην παραστεί ο Μένιος Φουρθιώτης, διότι ήμουν βέβαιος ότι το αίτημα του Νίκου Κοκλώνη  θα απερρίπτετο ως εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό και ακραία προσβλητικό της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, εδικαιώθη και η Πρόεδρος Πρωτοδικών κυρία Σοφία Καβαρίνου απέρριψε την αίτηση του Νίκου Κοκλώνη και έτσι αύριο η εβδομαδιαία εφημερίδα του Μένιου Φουρθιώτη «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» θα κυκλοφορήσει πανηγυρικά.

Αθήνα, 17/02/2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Κούγιας

Τα αιτήματα του κ. Κοκλώνη επί της συζητήσεως:

 

Η απόφαση της αξιότιμης κ. Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών

ΥΓ. Δε νομίζω ότι είχα την παραμικρή διάθεση να κάνω επίσκεψη στο σπίτι του κ. Νίκου Κοκλώνη οπότε το να πανηγυρίζει για κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αστείο.

Τέλος στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας ας του θυμίσουμε του κ. Κοκλώνη ότι χρέος της δημοσιογραφικής έρευνας είναι το να μπαίνει βαθιά στην ουσία παραβάσεων, παρατυπιών και να ασχολείται με πρόσωπα τα οποία είναι υπό έλεγχο όπως άλλωστε είμαστε όλοι, πολύ περισσότερο όταν δραστηριοποιούνται σε πολυάριθμες επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται κάτω από καθεστώς που τελεί υπό αμφισβήτηση.

Συνεπώς κ. Κοκλώνη βεβαίως κερδίσατε.

Την επόμενη θέση για σαρωτικό έλεγχο της περιουσίας και των οικονομικών σας δραστηριοτήτων. Να σας θυμίσω ότι στις αρμόδιες Αρχές δε θα μπορέσετε να κάνετε ασφαλιστικά μέτρα, ούτε βέβαια θα της εμποδίσετε να έρθουν σπίτι σας.

Οπότε σας ευχόμαστε ολόψυχα όταν περάσετε από την προβλεπόμενη διαδικασία οικονομικού ελέγχου να βγείτε ξανά και να πανηγυρίσετε.

Σας το εύχομαι αν και από όλα όσα διαφαίνονται μάλλον κάτι τέτοιο φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

e. tvapokaliptikagr@gmail.com
w. 
www.apokaliptikanews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ …

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ….. ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

 

 

 

 

Similar Posts