ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Προς την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση», και με διακριτικό τίτλο «Ε.Ρ.Τ»

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Μαίνανδρου- Γεώργιου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά και της Αικατερίνης, κατοίκου Μελισσίων Αττικής, επί της οδού Στρ. Παπάγου 2 & Λ. Δημοκρατίας 1Α, με ΑΦΜ 134456506 (ΔΟΥ Αμαρουσίου).

ΠΡΟΣ
Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση», και με διακριτικό τίτλο «Ε.Ρ.Τ», η οποία εδρεύει επί της οδού Μεσογείων αρ. 136, Αθηναίων Αττικής, 11527 με ΑΦΜ 997476074 Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

1. Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

2. Την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

3. Τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

4. Τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

5.Τον κ. Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπο Βουρλιώτη

Από το έτος 2021 υπάρχουν στην ιστοσελίδα (web tv) του τηλεοπτικού σταθμού Ε.Ρ.Τ. ανηρτημένα μέχρι και σήμερα δεκάδες δημοσιεύματα και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού τον οποίο εκμεταλλεύεστε, στα οποία εθίγετο η ποινική κατάσταση που αντιμετώπιζα κατά τρόπο διαστρεβλωμένο σε σχέση με την πραγματικότητα, λοιδωρικό, ειρωνικό και εξόχως δυσφημιστικό.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει γνώση των επίμαχων δημοσιευμάτων, τα οποία είναι κεχωρισμένα σε ειδική θεματική ενότητα με την επωνυμία μου.

Από την επισκόπηση του υπό κρίση υλικού, καθίσταται σαφές ότι οι δημοσιογράφοι των εκπομπών που προβάλλονταν από τον τηλεοπτικό σας σταθμό με προφανή σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, όπως και να δημιουργήσουν μια περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρά εις βάρος μου, αναφέρονταν κατ’ επανάληψη στην κατάσταση την οποία αντιμετώπιζα με αιχμηρές εκφράσεις.

Με τον τρόπο αυτό χειραγωγούσαν το κοινό προς τη διαμόρφωση καταδικαστικής άποψης εις βάρος μου, καλλιεργώντας σε βάρος μου την εντύπωση ότι ήμουν κατ’ επάγγελμα εγκληματίας, επιδιδόμουν σε ακραία παράνομες πράξεις και απασχολούσα την ποινική δικαιοσύνη και τα σωφρονιστικά καταστήματα, πράγμα που απέχει παρασάγγας από την αλήθεια.

Ακόμη, κατά τρόπο παράνομο προβλήθηκαν στις εν λόγω εκπομπές βίντεο από την προσαγωγή μου ενώπιον των Ανακριτικών αρχών, με χειροπέδες και συνοδεία Αστυνομικών, καθώς αποτυπώθηκαν στιγμιότυπα από μια ευάλωτη στιγμή της ζωής μου που ανήκουν αυστηρά στον πυρήνα των ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων. Το γεγονός ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκτίθεμαι δημόσια κατ’ επιλογήν μου και διατηρώ σαφές και απαραβίαστο δικαίωμα στην ιδιωτικότητά μου.

Εξάλλου με τον τρόπο αυτό κονιορτοποιήσαν κατά τρόπο πρωτοφανή το τεκμήριο αθωότητός μου, το οποίο ευρίσκει έρεισμα στο Σύνταγμα και προστατεύεται και με ειδικές διατάξεις δύο διεθνών συμβάσεων για την

προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και παραβίασαν τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού απέκτησαν παρανόμως πρόσβαση και δημοσιοποίησαν παρανόμως έγγραφα της ποινικής προδικασίας, τη στιγμή άλλωστε που σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών «Με την επιφύλαξη των οριζομένων στην εκάστοτε ισχύουσα οικεία νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η αναφορά ονομάτων ή άλλων στοιχείων δηλωτικών της ταυτότητας, καθώς και η χρησιμοποίηση εικόνων προσώπων που θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης εγκλημάτων. Δεν δημοσιοποιούνται έγγραφα ή άλλα στοιχεία που γίνονται γνωστά στις αρμόδιες αρχές κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, της έκτακτης προανάκρισης και γενικότερα της ποινικής προδικασίας» (ά.11 ΠΔ 77/2003).

Προς αποκατάσταση της αληθείας, ενημερώνω ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται από δημοσιογράφους, αλλά από τους δικαστές και στην εν θέματι περίπτωση από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και από τους λαϊκούς δικαστές-ενόρκους. Ο ρόλος των δημοσιογράφων περιορίζεται στο να ενημερώνουν αντικειμενικά και με πληρότητα το κοινό, χωρίς να διαπομπεύουν τους κατηγορούμενους και να προβαίνουν σε υπαινιγμούς που προσβάλλουν το πρόσωπό τους.

Προφανώς αγνοούν ή σκόπιμα λησμονούν στοιχειώδεις νομικές έννοιες της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, δοθέντος ότι έως ότου εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση, οφείλουν να διατηρούν αντικειμενική θέση στην ενημέρωση των εξελίξεων, άνευ έμμεσων υπαινιγμών τόσο για την προσωπικότητά μου, όσο και των πραγματικών γεγονότων.

Επισημαίνω λοιπόν πως για την πολύ σοβαρή δικαστική περιπέτεια, κακουργηματικού χαρακτήρα ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ και μάλιστα αμετάκλητα-, ενώ πολύ πρόσφατα έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών το αίτημα περί απόδοσης εις εμέ του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας.

Μάλιστα στις 02.02.2024 δημοσίευσα άρθρο στην εφημερίδα «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» από κοινού με τον πληρεξούσιο Δικηγόρο μου σύμφωνα με το οποίο:

«Με σεβασμό για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης μου που έχει καταρρακωθεί από τον Απρίλιο του 2021 ως σήμερα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και γνωρίζατε πολύ καλά ότι εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκόμουν σε πολύ άσχημη και για την ακρίβεια δραματική ψυχολογική κατάσταση, λόγω της εμπλοκής μου σε μία πολύ σοβαρή δικαστική περιπέτεια, κακουργηματικού χαρακτήρα –για την οποία σημειωτέον αργότερα ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ και μάλιστα αμετάκλητα-, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2022 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και η οποία με είχε οδηγήσει ακόμα και στη φυλακή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περιπέτεια η οποία είχε καταστεί ευρέως γνωστή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της καλύψεως της υπόθεσης και της γνωστοποίησης της εμπλοκής μου σε αυτή, κατά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου και κατά καταπάτηση των ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα την καταρράκωση της δημόσιας εικόνας μου και την επαγγελματική και κοινωνική μου απαξίωση, όπως μπορεί να αποδειχτεί πανεύκολα από μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων – αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου από όλα τα ΜΜΕ του μοναδικού πληρεξούσιου δικηγόρου μου που τον ευχαριστώ και δημόσια με την παρούσα τον κ. Αλέξιο Χ. Κούγια για την προσωπική και επαγγελματική στήριξη του.

«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΥΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

Σήμερα, είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της εφέσεως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με κατηγορούμενο τον γνωστό παρουσιαστή – εκδότη – επιχειρηματία, Μαίνανδρο (Μένιο) Φοουρθιώτη, αλλά η υπόθεσις ανεβλήθη λόγω της αποχής των δικηγόρων Αθηνών.

Στο Δικαστήριο όμως, κατόπιν αδείας του ΔΣΑ και λόγω της αμετάκλητης αθωότητάς του για τις κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες αντιμετώπιζε, όταν και παρανόμως κρατήθηκε προσωρινά, αφενός μεν επιβεβαίωσε την αμετάκλητη αθώωσή του, αφετέρου διέταξε την άρση του οιουδήποτε περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί, μεταξύ των οποίων και τη μη εμφάνισή του στην τηλεόραση, τη μη έκδοση από αυτόν εφημερίδος, αλλά και την άμεση απόδοση σε αυτόν της εγγυήσεως, η οποία είχε καταβληθεί, ύψους 30.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ο κος Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης μπορεί πλέον νομίμως να εμφανίζεται και να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και είναι ελεύθερος να επανεκδώσει την καθημερινή ή εβδομαδιαία εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», της οποίας η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.»

Προς ανάδειξη της δόλιας τακτικής καταβαράθρωσης της προσωπικότητάς μου , επισημαίνω ότι δεν έχετε κάνει ούτε μια αναφορά στην αθωωτική περί εμού κρίση ή στην διάταξη απόδοσης της εγγυοδοσίας, γιατί πολύ απλώς δεν ασκείτε το δημοσιογράφικο λειτούργημα ως οφείλετε, ορθά και αντικειμενικά.

Επειδή για τα ως άνω δημοσιεύματα είστε αποκλειστικά υπεύθυνη.

Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι ποινικά κολάσιμη και συνιστά αδικοπραξία που μου δίνει τη δυνατότητα να στραφώ εναντίον σας τόσο με αγωγή, όσο και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Επειδή παραβιάσατε κατάφωρα τις συναλλακτικές υποχρεώσεις του τύπου, όπως η υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας και το καθήκον αληθείας.

Επειδή εργαλειοποιήσατε τον τηλεοπτικό σας σταθμό και την ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται οι εκπομπές σας, αναγάγοντάς τα σε μέσο χειραγώγησης και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος μου αντί για μέσο ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών.

Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την ως άνω παράνομη, αξιόποινη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως:

Α. Μόλις λάβετε γνώση της παρούσας ζητήσετε δημόσια συγγνώμη εντός δέκα (10) ημερών για τον τρόπο που θίξατε την προσωπικότητά μου και καταστρατηγήσατε το τεκμήριο αθωότητος

Β. Προβάλλετε κατά ίσο χρόνο στις εκπομπές του σταθμού σας τις νέες εξελίξεις στην ποινική μου υπόθεση, που τίθενται σαφώς υπέρ της δικαίωσής μου ή με καλέσετε ενώπιον εκπομπής του σταθμού σας προκειμένου από κοινού με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου να τοποθετηθώ δημοσίως επί των ανωτέρω ζητημάτων προς αποκατάσταση της αληθείας.

Γ. Παραλείψετε στο μέλλον κάθε προσβολή της προσωπικότητός μου.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα καταθέσω άμεσα εις βάρος σας τόσο μήνυση για τα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν (αρ. 361, 362, 363 του Ποινικού Κώδικα), όσο και αγωγή για την προσβολή της προσωπικότητάς μου, όπως και ότι θα προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων αρχών για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνη, στην οποία απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεσή επίδοσής του, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 09/02/2024

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας

https://alexiskougias-law.gr/ email: al.kougias@gmail.com»

 

 

Similar Posts