ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ. ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΜΑΙΝΑΝΔΡΟΥ (ΜΕΝΙΟΥ) – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡIKO ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ VS ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 1000 -0 – ΚΕΡΔΊΣΑΜΕ – ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ – ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟΥ Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη ατομικά και υπό την ιδιότητά του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία “PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και τον διακριτικό τίτλο «PARTY FM Α.Ε», ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΡΣ PARTY 104 FM – ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΕΑ 104 FM), αριθμό ΓΕΜΗ 128738601000 και Α.Φ.Μ. 099878759 /Δ.Ο Υ ΦΑΕ Αθηνών.

Προς ΜΜΕ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ –
ΔΙΚΗΓΟΡIKO ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΓΡΑΤΩΝ VS
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 1000 -0

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ – ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ – ΑΠΟΡΡΙΘΦΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ
(Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)

1. Του Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά και της Αικατερίνης, με Α.Φ.Μ. 13456506, Δ.Ο.Υ Αμαρουσίου, κατοίκου Περιστερίου Αττικής, Πάροδος Δημοσθένους αριθμός 21, κατόχου Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ): 134456506 / Δ.Ο.Υ Περιστερίου.
2. Της εταιρείας με την επωνυμία “PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και τον διακριτικό τίτλο «PARTY FM Α.Ε», με έδρα τα Μελίσσια Αττικής (Παπάγου 2 & Δημοκρατίας 1Α), αριθμό ΓΕΜΗ 128738601000 και Α.Φ.Μ. 099878759 /Δ.Ο Υ ΦΑΕ Αθηνών, νομίμως εκπροσωπουμένης.

ΚΑΤΑ

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΜΟΥΣΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε», με Α.Φ.Μ. 801862435 / Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά, που εδρεύει στο Νέο Φάληρο Πειραιά επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Δημ. Φαληρέως αριθμός 2, νομίμως εκπροσωπουμένης.

Συζητείται ενώπιον του Δικαστηρίου Σας κατά τη δικάσιμο της 7/02/2024 η από 26/01/2024 με αριθμ. καταθ. 10975/1012/2024 αίτηση της αντιδίκου, η οποία θα πρέπει να απορριφθεί ως νόμω και ουσία αβάσιμη και καταχρηστική.

Α. ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΘ’ ΥΛΗΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ

Με την υπό κρίση αίτησή της η αντίδικος ζητά να υποχρεωθούμε προσωρινά να παύσουμε να εξαγγέλλουμε απειλές από τις οποίες διαταράσσεται η κυριότητά και νομή της δια της προσέγγισης και επέμβασης ημών στις εγκαταστάσεις εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού ελεύθερης λήψης “Happy 104 FM” στις θέσεις εκπομπής «Κορυφή Υμηττού» και «Λαζάρηδες Αίγινας» και της εισόδου σε αυτές, να υποχρεωθούμε προσωρινά να παραλείπουμε και να απέχουμε από κάθε πράξη διατάραξης της κυριότητας της και ειδικότερα από κάθε πράξη πρόσβασης, επέμβασης και εισόδου μας στις εγκαταστάσεις εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού ελεύθερης λήψης “Happy 104 FM” σας θέσεις εκπομπής «Κορυφή Υμηττού» και «Λαζάρηδες Αίγινας», ιδιοκτησίας, νομής και κατοχής της εταιρείας μας και απαγορευτεί προσωρινά σ’ εμάς η προσέγγιση και η είσοδός μας στις εγκαταστάσεις εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού ελεύθερης λήψης “Happy 104 FM” στις θέσεις εκπομπής «Κορυφή Υμηττού» και «Λαζάρηδες Αίγινας».
Άλλως ειπείν η αντίδικος επικαλείται ότι προσβάλλουμε τη νομή της αντιδίκου επί των κινητών και ακίνητων πραγμάτων ιδιοκτησίας της που αναφέρονται στην αίτηση και ζητά τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων προστασίας της νομής της, διότι τα αιτήματά της, όπως αυτά προβάλλονται στο υπό κρίση δικόγραφο αρμόζουν σε υπόθεση νομής.
Πλην όμως καθ’ ύλην αρμόδιο Δικαστήριο να δικάσει την υπό κρίση αίτηση της αντιδίκου είναι μονάχα το Ειρηνοδικείο, καθόσον σύμφωνα με το άρθρο 733ΚΠολΔ τα ασφαλιστικά μέτρα σε κάθε είδους υποθέσεις νομής (ή κατοχής) διατάσσονται αποκλειστικά από το Ειρηνοδικείο της περιφέρειας στην οποία βρίσκεται το ακίνητο τη νομή του οποίου αφορά (άρθρο 29 ΚΠολΔ), ενώ αν πρόκειται για κινητό, είτε στο Ειρηνοδικείο της κατοικίας του εναγομένου είτε του τόπου, όπου αυτό βρίσκεται, ως εγγύτερου του τόπου εκτέλεσης της απόφασης (άρθρο 686 παρ. 3 ΚΠολΔ).
Συνεπώς, η υπό κρίση αίτηση της αντιδίκου τυγχάνει απορριπτέα ως απαράδεκτη λόγω καθ’ ύλην αναρμοδιότητας.

Β. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

Δυνάμει του υπ’ αριθμ. 11.888/6-7-2022 συμβολαίου πώλησης και μεταβίβασης ραδιοφωνικής επιχείρησης του Συμβολαιογράφου Αθηνών Κωνσταντίνου Δέλε, η αντίδικος εταιρεία, ιδιοκτησίας της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», αγόρασε από την β΄ εξ ημών, που εκπροσωπούσα ο α΄ εξ ημών, τον ραδιοφωνικό σταθμό PARTY FM 104, έναντι του ιδιαιτέρως χαμηλού και για την ακρίβεια εξευτελιστικού, σε σχέση με την αξία της ραδιοφωνικής επιχείρησης, τιμήματος των 196.600 ευρώ, ποσό που δεν ανταποκρινόταν ούτε κατ’ ελάχιστον στην αγοραία αξία της επιχείρησης.
Εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκόμουν σε πολύ άσχημη και για την ακρίβεια δραματική ψυχολογική κατάσταση, λόγω της εμπλοκής μου σε μία πολύ σοβαρή δικαστική περιπέτεια, κακουργηματικού χαρακτήρα –για την οποία σημειωτέον αργότερα ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ και μάλιστα αμετάκλητα-, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2022 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και η οποία με είχε οδηγήσει ακόμα και στη φυλακή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περιπέτεια η οποία είχε καταστεί ευρέως γνωστή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της καλύψεως της υπόθεσης και της γνωστοποίησης της εμπλοκής μου σε αυτή, κατά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου και κατά καταπάτηση των ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιδίως δε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, με αποτέλεσμα την καταρράκωση της δημόσιας εικόνας μου και την επαγγελματική και κοινωνική μου απαξίωση, όπως μπορεί να αποδειχτεί πανεύκολα από μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο και δη στην ιστοσελίδα skai.tv.gr, αλλά και στην ιστοσελίδα youtube, όπου είναι αναρτημένες οι εκπομπές τόσο των τηλεοπτικών, όσο και των ραδιοφωνικών μέσων που εκμεταλλεύεται η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την αντίδικο.

Εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική μου κατάρρευση, αλλά και την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία είχα περιέλθει λόγω δεσμεύσεως, ένεκα της ανωτέρω υπόθεσης, του συνόλου των προσωπικών και εταιρικών μου λογαριασμών –οι οποίοι σημειωτέον διέθεταν και διαθέτουν σημαντικά υπόλοιπα- συνεπεία των οποίων η εταιρεία που εκπροσωπούσα «PARTY FM Α.Ε» δεν μπορούσε να συναλλαχθεί, αλλά και γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί από πολλούς επιχειρηματικούς κύκλους για την απόκτηση της εν λόγω ραδιοφωνικής συχνότητας, οι εκπρόσωποι της αντιδίκου εταιρείας μου άσκησαν αφόρητες πιέσεις προκειμένου να μεταβιβάσω έναντι του ανωτέρω εξευτελιστικού τιμήματος στην αντίδικο τον ραδιοφωνικό σταθμό, ιδιοκτησίας της εταιρείας που εκπροσωπούσα, πείθοντας με να μην προσλάβω καν δικηγόρο προκειμένου να με συμβουλέψει και να με εκπροσωπήσει κατά την κατάρτιση της σύμβασης, αφού όπως μου παρέστησαν η Μαρία Κωστοπούλου, που ανέλαβε ως δικηγόρος την επίμαχη μεταβίβαση είχε και τη νομική κατάρτιση, αλλά και την πρόθεση και ετοιμότητα να διασφαλίσει και τα δικά μου συμφέροντα, αφού άλλωστε συνεργαζόμουν μαζί της επί 21 συναπτά έτη στον Όμιλο επιχειρήσεων του Φίλιππου Βρυώνη, στον οποίο και η ίδια εργαζόταν.

Η εν λόγω μάλιστα δικηγόρος ευτυχώς για τα συμφέροντά μου και δυστυχώς για τα συμφέροντα του Ομίλου ΣΚΑΙ μού είχε μεταφέρει πρόταση του ιδιοκτήτη του Kiss FM, κου Κωστάκη, του οποίου υπήρξε και νομική σύμβουλος, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του σταθμού, την οποία και με συμβούλεψε να απορρίψω, διότι είχα τη διαβεβαίωση της Ευαγγελίας Κουτσαυτάκη, Διευθύνουσας Συμβούλου της αντιδίκου εταιρείας ότι εφόσον προέβαινα στη μεταβίβαση προς την του ραδιοφωνικού σταθμού, τότε θα αποκαθίστατο από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ομίλου η ακραία προσβολή της προσωπικότητάς μου και του τεκμηρίου αθωότητός μου, όπως αυτή συνέβη από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αφού επί ημέρες τόσο στις πρωινές εκπομπές από τις 6:00 ως τις 10:00, όσο και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με παρουσιάστρια την Σία Κοσιώνη διαδιδόταν η είδηση ότι έχω τελέσει παράνομες πράξεις, με εντελώς απαξιωτικούς για την προσωπικότητά μου χαρακτηρισμούς, αφού με παρουσίαζαν ως επαγγελματία εκβιαστή. Το ίδιο δε συνέβαινε σε καθημερινή βάση και από τα ραδιόφωνα του Ομίλου. Με τον τρόπο αυτό επείσθην υπό την ιδιότητά μου ως νομίμου εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας εταιρείας να συμβληθώ με την αντίδικο εταιρεία και να εισπραχθεί ως τίμημα μόλις το ποσό των 196.600 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποστεί η εταιρεία με αυτήν την απατηλή συμπεριφορά περιουσιακή ζημία άνω των 120.000 ευρώ και να διαπραχθεί σε βάρος μου το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης.

Επίσης, μετά από σχετική εισήγηση της ανωτέρω δικηγόρου και σε αντίθεση με το καθεστώς που συνήθως διέπει τη μεταβίβαση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, η αντίδικος επέλεξε κατά τρόπο καινοφανή η μεταβίβαση της ραδιοφωνικής συχνότητας να μην λάβει χώρα μέσω της μεταβίβασης σ’ αυτήν των μετοχών της πωλήτριας εταιρείας, αλλά μέσω της μεταβίβασης της ραδιοφωνικής επιχείρησης.

Όταν τέθηκε, άλλωστε, το ζήτημα των οφειλών της πωλήτριας εταιρείας η αντίδικος με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι είμαι απόλυτα διασφαλισμένος, αφού πίσω από την αγοράστρια εταιρεία βρίσκεται το τεράστιο μέγεθος του Ομίλου ΣΚΑΙ και ότι τα χρέη της πωλήτριας ήταν στην κυριολεξία ελάχιστα σε σχέση με το μέγεθος του Ομίλου. Μου παρέστησαν δε ότι με το σχήμα της μεταβίβασης της επιχείρησης, τα χρέη της πωλήτριας αναλαμβάνονται πλήρως από την αγοράστρια εταιρεία και τον Όμιλο του ΣΚΑΙ, αναφέροντάς μου μάλιστα ότι το ύψος των χρεών αυτών λήφθηκε υπόψη κατά την αποτίμηση της αξίας της ραδιοφωνικής επιχείρησης και τον προσδιορισμό του ύψους του τιμήματος.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, όπως εκ των υστέρων αντιλήφθηκα, και δη δια της μεταβίβασης της επιχείρησης και όχι της μεταβίβασης των μετοχών της πωλήτριας εταιρείας η αντίδικος και οι εκπρόσωποι της θέλησαν να αποφύγουν την μετακύλιση στην αντίδικο των χρεών της πωλήτριας εταιρείας, ούτως ώστε αυτά να εξακολουθούν να βαρύνουν αυτήν εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου (ΑΑΔΕ, ΙΚΑ κλπ), αλλά και της εταιρείας που εκπροσωπούσα, αφού αυτή εκ των πραγμάτων αδυνατούσε εντεύθεν να αποπληρώσει τα χρέη της προς το δημόσιο και τους τρίτους, αφού μετά τη μεταβίβαση του μοναδικού της περιουσιακού στοιχείου εκ των πραγμάτων δεν θα είχε αντικείμενο και έσοδα.

Στο πλαίσιο αυτό και προς το σκοπό βλάβης των ανωτέρω συνετάγη η από 30/6/2022 έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας AUDIT OPINION ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΠΕ, η οποία προσαρτήθηκε στο μεταβιβαστικό συμβόλαιο, στην οποία αναγράφονται όλως ανακριβή στοιχεία.

Ειδικότερα, οι οφειλές προς την ΔΟΥ της πωλήτριας εταιρείας που εκπροσωπώ, ανέρχονταν την 30/06/2022 στο ποσό των 497.037,15 ευρώ, στο ΚΕΑΟ στο ποσό των 115.089,91 ευρώ και στο  ΕΔΟΕΑΠ στο ποσό των 123.439,51 ευρώ. Εντούτοις, όλως ανακριβώς οι μοναδικές οφειλές που εμφαίνονται στην ανωτέρω έκθεση και τις οποίες ανέλαβε να εξοφλήσει η αντίδικος ήταν ένα μέρος μόνο των οφειλών προς την ΔΟΥ και συγκεκριμένα το ποσό των 214.883,54 ευρώ, τη στιγμή που οι ανωτέρω υποχρεώσεις (ΔΟΥ, ΙΚΑ ΚΕΑΟ και ΕΔΟΕΑΛ) ανέρχονταν στο ποσό των 735.566,67 ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή η εταιρεία που εκπροσωπώ να οφείλει για τις ανωτέρω αιτίες συνολικά το ποσό των 520.683,37 ευρώ, εκ των οποίων μόνο το ποσό των 282.154,21  ευρώ οφείλεται στην ΑΑΔΕ, ενώ εγώ κινδυνεύω να βρεθώ υπόλογος για σοβαρά ποινικά αδικήματα που άπτονται της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν έχει εγκρίνει τη μεταβίβαση στην αντίδικο της ραδιοφωνικής επιχείρησης, η οποία ακόμα σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του ΕΣΡ φαίνεται να ανήκει στην εταιρεία που εκπροσωπώ, ενώ το δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει τα ανωτέρω χρηματικά ποσά, τα οποία σκόπιμα φροντίσατε η αντίδικος να «αφήσει» στην εταιρεία που μέχρι τότε εκμεταλλευόταν την εν λόγω ραδιοφωνική επιχείρηση. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η αξία της μεταβιβαζόμενης επιχείρησης ανερχόταν κατά λογική εκτίμηση των πραγμάτων σε ποσό άνω του 1.200.000 ευρώ, ήτοι ποσό υπερδιπλάσιο του τιμήματος που κατέβαλε (196.000 ευρώ) και των οφειλών που ανέλαβε να εξοφλήσει (273.196,17 ευρώ), με αποτέλεσμα την ακυρότητα της μεταξύ μας σύμβασης.

Επειδή κατά το άρθρο 178 ΑΚ, δικαιοπραξία που αντιβαίνει στα χρηστά ήθη είναι άκυρη.
Επειδή κατά το άρθρο 179 ΑΚ, άκυρη ως αντίθετη προς τα χρηστά ήθη είναι ιδίως η δικαιοπραξία με την οποία δεσμεύεται υπερβολικά η ελευθερία του προσώπου (καταδυναστευτική) ή η δικαιοπραξία με την οποία εκμεταλλεύεται κάποιος την ανάγκη, την κουφότητα ή την απειρία του άλλου (αισχροκερδής) και πετυχαίνει έτσι να συνομολογήσει ή να πάρει για τον εαυτό του ή τρίτον, για κάποια παροχή, περιουσιακά ωφελήματα που κατά τις περιστάσεις βρίσκονται σε φανερή δυσαναλογία προς την παροχή.
Επειδή κατά το άρθρο 479ΑΚ αν με σύμβαση μεταβιβάστηκε περιουσία ή επιχείρηση, αυτός που αποκτά ευθύνεται απέναντι στο δανειστή έως την αξία των μεταβιβαζόμενων στοιχείων για τα χρέη που ανήκουν στην περιουσία ή στην επιχείρηση. Η ευθύνη αυτού που μεταβιβάζει εξακολουθεί να υπάρχει. Αντίθετη συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων που βλάπτει τους δανειστές είναι άκυρη απέναντι τους.

Επειδή σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 40 του Ν4779/2021 επιτρέπεται η μεταβίβαση επιχείρησης που κατέχει άδεια ραδιοφωνικού σταθμού ελεύθερης λήψης. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για καθολική μεταβίβαση, κατά τις σχετικές κοινές διατάξεις. Κάθε τέτοια μεταβίβαση στο σύνολό της ή μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων ή μετοχών εταιρείας που κατέχει άδεια σε ποσοστό τουλάχιστον ένα τοις εκατό (1%) του κεφαλαίου, εντός ή εκτός του Χρηματιστηρίου, κάθε σύσταση νέας εταιρείας με τη συμμετοχή επιχείρησης αυτής της κατηγορίας και γενικά κάθε μετασχηματισμός της εταιρείας, γνωστοποιείται μέσα σε δέκα (10) ημέρες στο Ε.Σ.Ρ. με κατάθεση αντιγράφου του σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού βέβαιης χρονολογίας ή της σχετικής σύμβασης που πρέπει να περιβάλλεται τον συμβολαιογραφικό τύπο, ή τον κατά περίπτωση άλλον τύπο δημοσιότητας. Το Ε.Σ.Ρ. ελέγχει τα σχετικά έγγραφα, δυνάμενο να καλεί σε ακρόαση τους κατά περίπτωση ενδιαφερομένους, προβαίνει στον έλεγχο των μέσων χρηματοδότησης της εταιρείας και των εταίρων ή μετόχων σύμφωνα με τον ν. 3592/2007 (Α’ 161) και αποφασίζει για την έγκριση ή μη της μεταβίβασης ή του μετασχηματισμού. Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω επιβάλλονται οι προβλεπόμενες στον ν. 2328/1995 (Α’ 159) κυρώσεις. Στο Ε.Σ.Ρ. γνωστοποιείται, επίσης, κάθε τροποποίηση του καταστατικού εταιρείας.
Επειδή οι οφειλές της εταιρείας αποτελούσαν μέρος του συνολικού τιμήματος που ανέλαβε να καταβάλει η αγοράστρια στην πωλήτρια εταιρεία, αφού η αξία της εν λόγω ραδιοφωνικής επιχείρησης ανερχόταν στο ποσό του 1,2 έως 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεπώς, η υπό κρίση αγοραπωλησία είναι αυτοδικαίως άκυρη κατ’ άρθρο 178 και 179ΑΚ, αλλά και ακυρώσιμη λόγω απάτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη επί της υποθέσεως έχει επιληφθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς έχω κληθεί από την Πρόεδρο του ΕΣΡ Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλια, προκειμένου να παραστώ ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου στις 13/02/2024 ούτως ώστε να διευκρινίσω λεπτομέρειες της υπό κρίση υπόθεσης.
Συνεπώς, ουδεμία παράνομη πράξη έχω τελέσει σε βάρος της αντιδίκου εταιρείας, όπως επίσης σε ουδεμία πράξη διατάραξης της κυριότητας της αντιδίκου.
Άλλωστε, η εταιρεία που εκπροσωπώ είναι σύμφωνα με το ΕΣΡ φορέας της ραδιοφωνικής επιχείρησης, ενώ η αγοραπωλησία της επιχείρησης είναι αυτοδικαίως άκυρη.

Αθήνα, 7/02/2024
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ Χ ΚΟΥΓΙΑΣ


Με εκτίμηση και σεβασμό,

ΜΑΙΝΑΝΔΡΟΣ (ΜΕΝΙΟΣ) – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ
ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 128738601000

Similar Posts