| | | | | | | | | | |

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Μ. ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Του Μαίνανδρου- Γεώργιου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά και της Αικατερίνης, κατοίκου Μελισσίων Αττικής, επί της οδού Στρ. Παπάγου 2 & Λ. Δημοκρατίας 1Α, με ΑΦΜ 134456506 (ΔΟΥ Αμαρουσίου).

 

ΚΑΤΑ

Παντός Υπευθύνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

 

 1. Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
 2. Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για τα θέματα ΜΜΕ
 3. Τον Υπουργό Επικρατείας
 4. Τον κ. Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
 5. Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
 6. Τον κ. Υφυπουργό Δικαιοσύνης
 7. Τον κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
 8. Τον κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
 9. Την κ, Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.
 10. Τον κ. Δημήτριο Βερβεσό, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθμός 60.
 11. Τον κ.Γενικό Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθμός 60.
 12. Στον κ. Δημήτριο Φανουργάκη, 30ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.
 13. Τον κΔιευθυντή Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού (Μέγαρο Μαξίμου), οδός Ηρώδου Αττικού αριθμός 19.
 14. Τον κ. Ταξίαρχο στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, που κατοικοεδρεύει στην Καισαριανή Αττικής, οδός Χίου αριθμός 8, προσωπικά και θεσμικά.
 15. Τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
 16. Τον κ., Διευθυντή της ΓΑΔΑ, προσωπικά και θεσμικά.
 17. Τον κ. Υποστράτηγο, Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, προσωπικά και θεσμικά.
 18. Τον κ. Διευθυντή Κρατικής Ασφάλειας/ΑΕΑ. , προσωπικά και θεσμικά.
 19. Τον Συνήγορο του Πολίτη, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αριθμός 17.
 20. Την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βαλτετσίου αριθμός 39 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 21. Την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Νεοφύτου Βάμβα αριθμός 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 22. Τον κ. Διοικητή Δίωξης Εκβιαστών, κάτοικο Αθηνών, Λεωφόρς Αλεξάνδρας αριθμός 173, προσωπικά και θεσμικά.
 23. Τον κ. Αρχηγό ΕΛΑΣ, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.
 24. Τον κ., Αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, κάτοικο Αθηνών, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.
 25. Τον Διοικητή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 26. Την κ.Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο Της Δημοκρατίας, κάτοικο Αθηνών, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’ αριθμός 2.
 27. Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου

Ραδιοτηλεόρασης.

 1. Τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
 2. Τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
 3. Τον κ. Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπο Βουρλιώτη
 4. Την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

Από τις 21/2/2024 υπάρχουν αναρτημένα μέχρι και σήμερα δεκάδες δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα οποία εκμεταλλεύεστε  εκμεταλλεύεστε, στα οποία εθίγετο η αντιδικία μου με τον κ. Νικόλαο Κοκλώνη κατά τρόπο διαστρεβλωμένο σε σχέση με την πραγματικότητα, λοιδωρικό, ειρωνικό και εξόχως δυσφημιστικό.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει γνώση των επίμαχων δημοσιευμάτων, τα οποία είναι κεχωρισμένα σε ειδική θεματική ενότητα με την επωνυμία μου.

Από την επισκόπηση του υπό κρίση υλικού, καθίσταται σαφές ότι οι δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν άρθρα και κριτική στα site , portal , blog με προφανή σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, όπως και να δημιουργήσουν μια περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρά εις βάρος μου, αναφέρονταν κατ’ επανάληψη σε υπεράσπιση ΥΠΕΡ ΤΟΥ Κ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΚΛΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΡΙΖΕΙ με διάφορα δημοσιευματα  ενδεικτικά το site https://www.ereportaz.gr/kerdise-o-koklonis-tin-dikastiki-machi-me-fourthioti/#:~:text=%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CE%9A%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B7%20%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%20(%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7,%CF%83%CE%B5%20%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9C%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85%20%CE%A6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7.

Κέρδισε ο Κοκλώνης την (δικαστική) μάχη με Φουρθιώτη

Νομική επικράτηση Κοκλώνη στην (πρώτη) δικαστική μάχη με Φουρθιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz και του dikastikoreportaz ο παρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός κέρδισε την προσωρινή διαταγή στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα βάσει της δικαστικής απόφασης (δικαστής Αικατερίνη Καϊδόγλου) απαγορεύεται στον Φουρθιώτη να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του Κοκλώνη με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε οποιοδήποτε έντυπο η ηλεκτρονικό μέσο. Επιπλέον η ίδια απόφαση υποχρεώνει τον Φουρθιώτη να παραλείπει να προσεγγίζει τον τόπο κατοικίας η εργασίας του Κοκλώνη σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, έως ότου συζητηθεί η κύρια υπόθεση κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Ιούνιο του 2024.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσωρινής διαταγής ο Μένιος Φουρθιώτης είχε παρασταθεί μετά του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια.   https://www.dikastikoreportaz.gr/kerdise-o-koklonis-tin-dikastiki-machi-me-fourthioti/   «Κέρδισε ο Κοκλώνης την (δικαστική) μάχη με Φουρθιώτη

Νομική επικράτηση Κοκλώνη στην (πρώτη) δικαστική μάχη με Φουρθιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz και του dikastikoreportaz ο παρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός κέρδισε την προσωρινή διαταγή στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη.

Συγκεκριμένα βάσει της δικαστικής απόφασης (δικαστής Αικατερίνη Καϊδόγλου) απαγορεύεται στον Φουρθιώτη να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του Κοκλώνη με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε οποιοδήποτε έντυπο η ηλεκτρονικό μέσο. Επιπλέον η ίδια απόφαση υποχρεώνει τον Φουρθιώτη να παραλείπει να προσεγγίζει τον τόπο κατοικίας η εργασίας του Κοκλώνη σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, έως ότου συζητηθεί η κύρια υπόθεση κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Ιούνιο του 2024.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσωρινής διαταγής ο Μένιος Φουρθιώτης είχε παρασταθεί μετά του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια. κλπ.

Με τον τρόπο αυτό χειραγωγούσαν το κοινό προς τη διαμόρφωση άποψης εις βάρος μου, καλλιεργώντας σε βάρος μου την εντύπωση ότι Κέρδισε ο Κοκλώνης την (δικαστική) μάχη με Φουρθιώτη, πράγμα που απέχει παρασάγγας από την αλήθεια.

 

Μάλιστα στις 21.02.2024 δημοσίευσα άρθρο στο apokaliptikanews.gr και συγκεκριμένα https://apokaliptikanews.gr/deltio-typoy-efimeridas-apokalyptika-gia-antidikia-ekdoti-k-menioy-foyrthioti-me-niko-kokloni-mono-me-alitheies-kai-mono-me-apodeixeis-21-02-2024/ και αποστάλλει σε όλους εσάς για την υπαρξει η νόμιμη και αληθινή τοποθέτηση μου σύμφωνα με το οποίο:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

 ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΕΚΔΟΤΗ Κ. ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

ΜΕ ΝΙΚΟ ΚΟΚΛΩΝΗ

ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Μετά λύπης και εκπλήξεως διαπιστώσαμε ότι μετά την συζήτηση αντιδικίας που έλαβε χώρα μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και του Νίκου Κοκλώνη ακολούθησε μια άνευ λόγου και παράλογη διάθεση πανηγυρισμού από την πλευρά του κ. Κοκλώνη.

Ο κ. Κοκλώνης αφήνει να διαρρεύσει σε κύκλους δημοσιογραφικούς μια διαφορετική πραγματικότητα και απόφαση από την έδρα που συζήτησε τη δικαστική διαμάχη μεταξύ του κ. Κοκλώνη και του Μένιου Φουρθιώτη ενισχυμένη με ανακρίβειες και σίγουρα μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα και στην ουσία της απόφασης του δικαστηρίου.

Προφανώς τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στην αίθουσα δεν φρόντισε να τα μοιραστεί σε επίπεδο διοχέτευσης πληροφοριών κατά το δοκούν διότι κάτι τέτοιο προφανώς και δεν τον συνέφερε.

Τα πυρά που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δικηγόροι των δύο πλευρών με τον συνήγορο του κ. Μένιου Φουρθιώτη να “αδειάζει” έναν προς έναν τους παράλογους και ανύπαρκτος ισχυρισμούς της άλλης πλευράς προφανώς δεν διοχετεύτηκαν ως πληροφορίες για να υπάρξει η σωστή ενημέρωση σε επίπεδο δημοσιογραφικό.

Ο συνήγορος του κ. Μένιου Φουρθιώτη κ. Αλέξιος Κούγιας επισήμανε το αυτονόητο δηλαδή ότι ο κ. Κοκλώνης δεν τήρησε αυτά που συμφώνησε σε επαγγελματικό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη με οπτικό ακουστικό υλικό να πιστοποιεί αυτή τη συμφωνία μεταξύ τους.

Επιπλέον ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι ο εντολέας του δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ενημερώσει το κοινό μέσω της εφημερίδας και του site που του ανήκουν για το τι πραγματικά συνέβη με αποδείξεις έγγραφα και οπτικό αλλά και ακουστικό υλικό που πιστοποιεί την αλήθεια για μια συμφωνία επαγγελματική που δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη δικαστική αίθουσα ο κ. Κούγιας ο κ. Κοκλώνης έχει έντονη δραστηριοποίηση που τελεί υπό έλεγχο καθώς φέρεται να έχει προκαλέσει σωρεία παρατυπιών σε πολλές περιπτώσεις συνεργασιών του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Συνεπώς τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν την αλήθεια.

Αρχικά την ασυνέπεια λόγων και έργων του απέναντι στον κ. Φουρθιώτη αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του σε επίπεδο οικονομικών συναλλαγών αφού πρόκειται για ένα άτομο που ήρθε κοντά στην αγορά τηλεοπτικού σταθμού. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι είναι δημοσιογραφική ανάγκη να αναδειχτεί το πώς έχουν συμβεί όλα αυτά.

Η εφημερίδα δεν έκανε κάτι περίεργο παρά ασχολήθηκε με όλα όσα έπρεπε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Δεν φρόντισε ο κ. Κοκλώνης να ενημερώσει για το ότι ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο κ. Φουρθιώτης πήγε να τον βρει σπίτι του η στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Άλλωστε ο ισχυρισμός του αυτός κατέρρευσε στο δικαστήριο αφού δεν υπήρχε καμία απόδειξη που να πιστοποιούσε κάτι από τα δύο.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Φουρθιώτη ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο του κ. Κοκλώνη ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Φουρθιώτης στο δικαστήριο τον απείλησε ότι θα στείλει μπράβους του κ. Βαρδινογιάννη για να τον σκοτώσουν τον κ. Φουρθιώτη να του απαντά σε μηνύματα καταγεγραμμένα ότι αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο να μην στείλει τους μπράβους σπίτι που διαμένει με τη μητέρα του.

Οι απειλές συνεχίστηκαν καθώς τον απείλησε ότι θα σκοτώσει και τον ίδιο και τη μητέρα του.

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να έχει την παραμικρή σχέση ο εντολέας του με τον κ. Κοκλώνη ούτε και αποτελεί πρόθεση του να τον επισκεφτεί είτε στο σπίτι του είτε στο studio του οποίου τηλεοπτικού σταθμού συνεργάζεται.

Καταλήγοντας ο κ. Κούγιας επισήμανε με νόημα ότι κανείς στο όνομα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του δημοσιογράφου που απλά κάνει τη δουλειά του δηλαδή το να ενημερώνει τον κόσμο.

Ο κ. Κοκλώνης ισχυρίζεται ότι κέρδισε την προσωρινή διαταγή σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, αποκρύπτοντας ωστόσο ότι έχει μπει ήδη στο στόχαστρο των αρμόδιων Αρχών και ότι έχει ξεκινήσει ενδελεχής έλεγχος στον ίδιο και τις επιχειρήσεις που διατηρεί εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι οικονομικές νόμιμες η όχι θα δούμε σύντομα επιχειρήσεις του ήδη ελέγχονται από τον αρμόδιο οικονομικό Εισαγγελέα καθώς έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και στο κάδρο έχει ήδη μπει ο άμεσος έλεγχος για σύσταση οικονομικής εγκληματικής οργάνωσης που μάλιστα έχει πολλαπλές διακλαδώσεις αφού σχετίζεται ακόμη και με το καθεστώς αγοραπωλησίας τηλεοπτικού σταθμού.

Οι πανηγυρισμοί του κ. Κοκλώνη είναι αποτέλεσμα της φαντασίας του και του πανικού που εύλογα τον έχει κυριεύσει καθώς μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα είναι ήδη στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών που όπως φαίνεται θα περάσουν κυριολεκτικά από κόσκινο τον ίδιο και τις εταιρείες του.

Όταν λοιπόν με το καλό ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε ίσως θα θελήσει να εξαφανιστεί μάλλον από προσώπου γης καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πόρισμα που ετοιμάζεται από τον κ. Βουρλιώτη θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον κ. Κοκλώνη ο οποίος σε λίγες μέρες δε θα πανηγυρίζει για φανταστικές δικονομικές δίκες και για επικράτηση απέναντι στον κ. Μένιο Φουρθιώτη αλλά μάλλον θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Συνεπώς όταν διοχετεύονται ανακοινώσεις μονομερώς διατυπωμένες όπως αυτή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ καλό θα είναι να κράτα μικρό καλάθι γιατί μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχει ήδη μπει στο στόχαστρο για περαιτέρω έρευνα και σε κάθε περίπτωση θα κληθεί για εξηγήσεις.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν θα έχει να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος.

Αναλυτικά το Σημείωμα του εκδότη κ. Μαίνανδρου – Γεώργιου Φουρθιώτη 20/2/2024:

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)

 

Του Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά ……, εκδότη , δημοσιογράφου , επιχειρηματία – παρουσιαστή, κατοίκου ………….., επί της …….., αριθμ. ……….

ΚΑΤΑ

Του Νικολάου Κοκλώνη του Δημητρίου, επιχειρηματία – παρουσιαστή,  κατοίκου ………….., επί της …….., αριθμ. ……….

 

Συζητείται ενώπιον του Δικαστηρίου Σας κατά τη δικάσιμο της 20/02/2024 η από 17/02/2024 με αριθμ. καταθ. 20919/1942/2024 αίτηση του αντιδίκου, η οποία θα πρέπει να απορριφθεί ως νόμω και ουσία αβάσιμη και καταχρηστική.

Καταρχάς, εντελώς αιφνιδιαστικά και εντελώς αντιδεοντολογικά όσον αφορά τις συμπεριφορές δικηγόρων προς δικηγόρους, ο αιτών με τον δικηγόρο νόμιμο εκπρόσωπο του, κατά τρόπο καινοφανή και παντελώς άγνωστο για τη δικαστηριακή πρακτική της χώρας μας, περί ώρα 17:00 του Σαββάτου κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής και χορήγησης προσωρινού σημειώματος, ζητώντας μεταξύ άλλων να απαγορευτεί την Κυριακή η κυκλοφορία της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» με κωμικούς, ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς πρωτοφανείς για τις συνθήκες ελευθερίας του Τύπου και το Κράτος Δικαίου που κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Απορία προκαλεί πως έγινε δεκτή η κατάθεση ενός τέτοιου ένδικου βοηθήματος, σε ημέρα και ώρα μη εργάσιμη και πως το Πρωτοδικείο Αθηνών και συγκεκριμένα αφενός η Πρόεδρος Πρωτοδικών και αφετέρου η γραμματέας του Πρωτοδικείου Αθηνών δέχτηκαν να συμπράξουν σ’ όλην αυτήν την κωμική και αντιδικονομική διαδικασία και όλα αυτά εν όψει της πρεμιέρας της εκπομπής του αιτούντος με τον τίτλο Just The two of us (!!) στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σε σχέση με τα αιτήματα της υπό κρίση αίτησης, επισημαίνουμε τα εξής:

 • Το αίτημα του αντιδίκου περί απαγόρευσης κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» είναι ευθέως παράνομο και κατατείνει σε φίμωση του τύπου και ουσιαστικά σε προληπτική λογοκρισία, η οποία ευθέως απαγορεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 14: 1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους 2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται»).
 • Το αίτημα του αντιδίκου περί απαγόρευσης προσβολής της τιμής και της υπόληψής του με δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αναφέρονται στο πρόσωπό του τυγχάνει νόμω και ουσία αβάσιμο, δοθέντος ότι ο καθ’ ου η αίτηση σε ουδεμία πράξη προσβολής της προσωπικότητάς του αιτούντος έχει υποπέσει, καθώς η επίμαχη ανάρτηση συνιστούσε άσκηση δικαιολογημένου ενδιαφέροντος από ένα δημοσιογράφο και εκδότη.
 • Το αίτημα τέλος του αντιδίκου περί απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας επίσης είναι απορριπτέο ως νόμω και ουσία αβάσιμο, καθόσον οι διάδικοι έχουν επιτυχημένη επαγγελματική και συγκεκριμένα εμπορική συνεργασία, όπως αποκαλύπτουν οι υπογραφείσες μεταξύ τους συμβάσεις και η πληθώρα των μηνυμάτων που έχουν ανταλλάξει.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο αντίδικος άσκησε το υπό κρίση δικόγραφό του σε βάρος του καθ’ ου η αίτηση είναι η προσπάθειά του να αποδεσμευτεί από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και να μην καταβάλει τις αμοιβές που οφείλουν οι εταιρείες του στον καθ’ ου. Συνεπώς, η υπό κρίση αίτηση τυγχάνει απορριπτέα ως καταχρηστική.

 

Α. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΑΙΤΗΣΗ

Ο Μαίνανδρος (Μένιος) – Γεώργιος Φουρθιώτης γεννήθηκε στης Αθήνα στις  10 Σεπτεμβρίου του 1985 είναι δημοσιογράφος , παρουσιαστής , εκδότης κυριακάτικης εφημερίδας, είναι ιδιοκτήτης και μέτοχος κατά 100% ΜΜΕ ραδιόφωνο, portal , ιστοσελίδων, διαφημιστικών εταιρειών, εταιρειών παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων.

Ο Μαίνανδρος – Γεώργιος Φουρθίωτης είναι  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ πρώην αποκλειστικού φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού «Party FM 104» Είναι ο Ιδιοκτήτης, Εκδότης και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της έντυπης κυριακάτικης εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS» Ειναι εκδότης και διαχειριστής των ηλεκτρονικών ενημερωτικών ιστοσελίδων «www.apokaliptikanews.gr» Παρουσίαζε την αποκαλυπτική ενημερωτική εκπομπή με θέματα πολιτικής επικαιρότητας και αστυνομικού ρεπορτάζ με τον τίτλο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE της οποίας ήταν ο αποκλειστικός παρουσιαστής. Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα ειδησεογραφικού χαρακτήρα, ήτο εξαιρετικά αποκαλυπτική, με πλούσιο ρεπορτάζ και ανεδείκνυε σκάνδαλα στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο ενώ προέβιανε και σε πλούσιες αποκαλύψεις για σοβαρά αδικήματα και μεταδιδόταν κάθε Σαββατοκύριακο 19:00 – 22:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV από το 2018- 2021. Περαιτέρω των ιδιοτήτων του αυτών, είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της παραγωγής, παρουσίασης και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης τηλεοπτικών ψυχαγωγικών εκπομπών από την 11η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «epsilontv» και νυν «OpenBeyond», έχοντας δική του εκπομπή, με τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ». Επρόκειτο για αποκλειστικά και εξολοκλήρου δικό του πνευματικό δημιούργημα, όντας δικαιούχος του συνόλου των δικαιωμάτων του πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι παραγωγές του, καθώς και οι εκπομπές που έχει παρουσιάσει έχουν γνωρίσει από την αρχή της μετάδοσής τους σημαντική επιτυχία, ώστε η τηλεθέασή τους ξεπερνούσε, κατά πολύ, το συνολικό μέσο όρο του καναλιού. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο δε, ότι είχαν παγιωθεί ως οι πρώτες εκπομπές, από πλευράς τόσο τηλεθέασης, όσο και εμπορικών εσόδων. Ειδικά η εκπομπή του «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», είχε τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην Ελλάδα στη ζώνη της και την παρακολουθούσαν, μέσω της εταιρείας που εκμεταλλευόταν τον ανωτέρω τηλεοπτικό σταθμό, με επίσημες μετρήσεις της εταιρείας NIELSEN, κατά μέσο όρο περίπου ενάμισι εκατομμύριο τηλεθεατές. Η ανωτέρω εκπομπή ασχολούνταν με καλλιτεχνικά, πολιτικά, αλλά κυρίως αστυνομικά και κοινωνικά θέματα με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, αλλά και με σημαντικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε κατά το 2016 ο εντοπισμός κατόπιν δικών του προσπαθειών, αλλά και των συνεργατών μου σε κρησφύγετο κοντά στην Ορμυλία της Χαλκιδικής του τότε καταζητούμενου Κλοντ Λέσι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του κι είχε απαγάγει τον 4χρονο υιό τους Φοίβο, έχοντας εξαφανίσει τα ίχνη του επί 18 ημέρες. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο παππούς του μικρού Φοίβου, όσο και οι επίσημες αρχές του κράτους (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αστυνομία), να τον συγχαρούν προσωπικά για τη συμβολή του και της εκπομπής μου στην έρευνα και στον εντοπισμό του παιδιού, μετά από άκαρπες έρευνες της αστυνομίας διάρκειας 18 ημερών. Εκτός της ανωτέρω εκπομπής, παρουσίαζε τη σεζόν 2016-2017 με μεγάλη επιτυχία το πασίγνωστο διεθνώς μουσικό τηλεπαιχνίδι «Star Academy», στο οποίο είχε την εξαιρετική τιμή να συνεργαστεί με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Νίκο Καρβέλα, αναδεικνύοντας γνήσια μουσικά ταλέντα, πολλά εκ των οποίων έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της μουσικής. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση. Κατά το Δεκέμβριο του έτους 2014, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» προέβαλε το έργο και τις δράσεις των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος και υποδέχτηκε στην εκπομπή αρκετά από τα παιδιά που φιλοξενούν τα χωριά (τα οποία είχαν τη χαρά να απολαύσουν το εορταστικό πρόγραμμα της εκπομπής παρουσία δημοφιλών καλλιτεχνών και να λάβουν πλήθος δώρων), με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 21.000 ευρώ από τις συνολικά 8.114 κλήσεις ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στον πενταψήφιο αριθμό και τις 1.595 κλήσεις στη γραμμή του ΟΤΕ, χρήματα που διατέθηκαν για τις δραστηριότητες της ανωτέρω οργάνωσης. Ομοίως, στις 28/07/2018 η εκπομπή του πραγματοποίησε τηλεμαραθώνιο με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 107.427,84 ευρώ, χρήματα τα οποία και κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που τηρούνταν από το Υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την ανακούφιση των πυρόπληκτων

 

Β. Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Το 2010, ο αντίδικος, εισήλθε στο χώρο του «επιχειρείν», στήνοντας  επιχείρηση πρακτορείας με την επωνυμία «Air Fast Tickets», με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ το οποίο, είχε δανειστεί, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί, από τοκογλύφο.

Προκειμένου να «επιβιώσει» στην αγορά, ο αντίδικος κατέφυγε σε αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού, προσφέροντας αεροπορικά εισιτήρια με μεγάλη έκπτωση σε σχέση με την κανονική τους τιμή.

Ως εκ τούτου, η επιχείρηση «Air Fast Tickets» γνώρισε ταχεία ανάπτυξη, φτάνοντας μέχρι του σημείου να αποσπάσει βραβείο από το Eμπορικό Eπιμελητήριο ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση της χώρας.

Την αθέμιτη πρακτική του αντιδίκου ανέκοψε η αποστροφή τεσσάρων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στη Δικαιοσύνη, δια της καταθέσεως αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων κατά της «Air Fast Tickets»   στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Στις αιτήσεις τους, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τεσσάρων εταιρειών κατήγγειλαν ότι η επιχείρηση του αντιδίκου πωλούσε συστηματικά μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικά εισιτήρια σε τιμές που υπολείπονταν του κόστους, δηλαδή της τιμής που καθορίζουν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες.

Από τα πρακτικά εκείνης της δίκης προέκυψε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτές τις αιτήσεις των τεσσάρων επιχειρήσεων, υιοθετώντας την καταγγελία τους ότι η εταιρεία του επιχειρηματία «μετέρχεται αθέμιτες ανταγωνιστικές μεθόδους».

Στο τέλος της δίκης, η «Air Fast Tickets» είχε δεσμευθεί ότι «δεν θα προβεί στο μέλλον σε καμία αθέμιτη πώληση οποιουδήποτε εισιτηρίου κάτω του κόστους», ωστόσο σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση, αφήνοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, οφειλή πολλών εκατομμυρίων στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και τους εργαζομένους στο δρόμο, με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ακόμα και σήμερα δεν έχουν λάβει.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κατά δήλωση του αντιδίκου αυτός προχώρησε στη μεταβίβαση του 45% των μετοχών της εταιρείας, έναντι 180 εκατ. Ευρώ σε Κινέζους επενδυτές και παραιτήθηκε από Δ.Σ. της εταιρείας. Κατά το ίδιο διάστημα στην Airfast tickets στον Πειραιά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, και η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης τον Ιούνιο του 2016. Η εταιρεία ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών δηλαδή από την 30η Ιουνίου 2014 και έπειτα όπως προέκυψε από δημοσιεύματα της εποχής, προχώρησε σε καταδολιευτικές δικαιοπραξίες, δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

Το 2016, κι ενώ είχε πτωχεύσει η επιχείρηση πρακτορείας «Fast Air Tickets», ο αντίδικος προχώρησε στην δημιουργία της εταιρίας «Fast Call ΙΚΕ», η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Dealber».

Η «Dealber» ήταν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που πρόσφερε κουπόνια και εκπτώσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, από πακέτα διακοπών μέχρι ακριβά κινητά τηλέφωνα και έπιπλα με έκπτωση μέχρι και 70%. Πρεσβευτής της πλατφόρμας υπήρξε ο γνωστός κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός διάσημος που του συμπαραστάθηκε μετά την κατάρρευση της «Air Fast Tickets».

Ωστόσο, δεν άργησαν οι καταγγελίες καταναλωτών, οι οποίοι δήλωναν εξαπατημένοι καθώς είτε δεν είχαν ποτέ παραλάβει τα προϊόντα που είχαν πληρώσει και παραγγείλει είτε είχαν αγοράσει υποτιθέμενα εκπτωτικά κουπόνια για την αγορά προϊόντων από δύο μεγάλες εταιρείες επίπλων και ηλεκτρικών ειδών και όταν προσέρχονταν στο ταμείο για την εξαργύρωση τους, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δήλωναν άγνοια για την συνεργασία ή δεν ήταν διαθέσιμοι οι συγκεκριμένοι κωδικοί που περιλαμβάνονταν στο κουπόνι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να  επιβληθούν στην εν λόγω εταιρία πρόστιμα από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ύψους 105.000 ευρώ το 2017 για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά. Ο αντίδικος μάλιστα τότε δήλωνε άγνοια για τα πρόστιμα ενώ υποστήριζε ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, ενώ μέχρι το 2016 εμφανιζόταν ο ίδιος ως διαχειριστής της εταιρείας ενώ από το 2017 μέχρι το 2020 διαχειριστής ήταν ο υπήκοος Αλβανίας Meta Armando Kiersto.

Την ίδια χρονιά, η χρεωκοπημένη εταιρία «Air Fast Tickets» έκανε την επανεμφάνισή της, αυτή την φορά με την μορφή των πλειστηριασμών, καθώς οδηγήθηκαν σε ηλεκτρονική εκποίηση τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τα αντικείμενα, δηλαδή, που βρίσκονταν στα γραφεία της και κατασχέθηκαν αφότου χρεοκόπησε με την εκτιμώμενη αξία να υπολογίζεται στις 46.000 ευρώ.

Το 2020 το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή που είχαν καταθέσει οι πιστωτές της για καταδολίευση, καταγγέλλοντας την μεταβίβαση δύο ακινήτων της εταιρείας σε χρονική περίοδο που αυτή βρισκόταν σε παύση πληρωμών.

Το δικαστήριο προχώρησε σε ανάκληση της συγκεκριμένης ενέργειας καθώς πραγματοποιήθηκε ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς στάσης πληρωμών ενώ παράλληλα έλαβε υπόψη του ότι η αγοράστρια εταιρεία, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, είχε ως εκπρόσωπο την σύζυγο του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη, Δημήτρη, ο οποίος τύγχανε να είναι και αντιπρόεδρος της «Air Fast Tickets» και επομένως λόγω της στενής σχέσης, η ίδια γνώριζε ότι η εταιρεία τελούσε υπό το συγκεκριμένο καθεστώς.

Η παράνομη επιχειρηματική δράση του αντιδίκου απασχόλησε ακόμη και τα ξένα μέσα ενημέρωσης καθώς το όνομά του περιλήφθηκε το έτος 2019 σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India», σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν κατηγορίες για τον ίδιο και συνεργάτιδά του για εμπλοκή τους σε σχήματα πυραμίδας (ponzi scheme) στην Ινδία, μέσω της εταιρείας Drego Consultants Private Limited στην Βομβάη και συγκεκριμένα ότι μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας που συνέστησαν, προσέλκυαν επενδυτές, τους οποίους εν συνεχεία φέρονται να εξαπατούσαν, μεταφέροντας τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει εκτός Ινδίας.

Το έτος δε 2021, όπως προέκυψε από τον τύπο, συνελήφθη από τελωνειακούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κατοχή 30.000 ευρώ τα οποία εισήγαγε από το εξωτερικό, για τα οποία δεν προέκυψε νόμιμη πηγή κτήσεώς τους. Ειδικότερα, όπως δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες zougla.gr mononews.gr και , ereportaz.gr «συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, κρατώντας στις βαλίτσες του το ποσό των 30.000 ευρώ χωρίς να έχουν δηλωθεί στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας. Ακολούθησε η δέσμευση του ποσού, προκειμένου να αποδειχτεί η νόμιμη κτήση και προέλευσή τους και η νόμιμη δήλωσή τους στις κατά νόμον αρμόδιες αρχές.

Το 2023, ο αντίδικος από κοινού με στενούς συνεργάτες του θεωρήθηκε ύποπτος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και φοροδιαφυγή, έπειτα από  έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Παρατηρήθηκαν ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας που κινητοποίησαν την Αρχή. Οι εν λόγω χρηματορροές ήταν η αρχή του νήματος καθώς ενεργοποίησαν τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα ανέφεραν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής κατετέθη στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που υπάγεται στον Υπουργό Οικονομικών.

Στη διάταξη με την οποία ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε στις 22 Φεβρουαρίου του έτους 2023 τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων επτά φυσικών και δώδεκα νομικών προσώπων, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Αναπτύσσουν εγκληματική δράση με διακριτό ο καθένας ρόλο για την ίδρυση επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσω των οποίων έχουν ως προφανή σκοπό να καταχραστούν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Νίκου Κοκλώνη και άλλων, άγνωστης ταυτότητας προσώπων σε χώρες του εξωτερικού».

Στο ίδιο έγγραφο διελήφθη ότι ο αντίδικος, σε συνεννόηση με γυναίκα δικηγόρο που διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι και έναν λογιστή, συστήνουν εταιρείες «κελύφη», εμφανίζοντας ως διαχειριστή τους ένα ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, υπό τα στοιχεία «Αρμάντο Μέτα». Ορισμένες από τις εταιρείες αυτές έχουν έδρα στην Ελλάδα και άλλες στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ (Delaware), στη Βουλγαρία, στην Τουρκία κ.α.).

Μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών φέρονται να έχουν εισπράξει παράνομα ΦΠΑ (2 εκατ. ευρώ) και επιστροφή φόρων εισοδήματος (615.000 ευρώ), ενώ δημιουργούν οφειλές (10 εκατ. ευρώ) τις οποίες το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει, καθώς ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών δεν υπάρχει.

Στη διάταξη της Αρχής συμπεριλαμβάνεται το όνομα ενός 36χρονου υπηκόου Αλβανίας και συνεργάτης του αντιδίκου. Σε ορισμένες συναλλαγές που εντοπίστηκαν από την Αρχή φέρεται να χρησιμοποιούσε κλεμμένο γυναικείο διαβατήριο, πάνω στο οποίο είχε βάλει τη δική του φωτογραφία. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης του αντιδίκου κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής για κατοχή τεσσάρων κιλών κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.

Αυτή τη στιγμή τόσο ο αντίδικος, όσο και συνεργάτες του ελέγχονται για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπήρχαν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν είχε καταστεί γνωστή, καθώς κινούνταν παράνομα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο αντίδικος φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες προκειμένου να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του, με αποτέλεσμα να οφείλει στο Δημόσιο φόρους κ.λπ. άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Ο αντίδικος, βέβαια, σε δηλώσεις του αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στο «πόρισμα Βουρλιώτη» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα όπως και οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η έρευνα κατά περίεργο τρόπο φέρεται προσώρας να έχει παγώσει και ο αντίδικος συνεχίζει να κάνει επίδειξη πλούτου με πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές.

 

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Κι ενώ ο αιτών ελέγχεται και ερευνάται για σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η απάτη, η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι καταγγελίες των εργαζομένων των εταιρειών του για απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο ίδιος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, εμφανιζόμενος ως τηλεοπτικός παραγωγός, όπου συνεργάζεται με πληθώρα τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και ως παρουσιαστής ακραία δαπανηρών τηλεοπτικών προγραμμάτων που ο ίδιος παρουσιάζει και χρηματοδοτεί από αγνώστου προέλευσης κεφάλαια. Ταυτόχρονα, ο αιτών τα τελευταία δύο έτη, δημοσίως δηλώνει ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής μεγάλων εταιρειών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, με εκατομμύρια κύκλου εργασιών και μεγάλη δραστηριότητα στην ελληνική τηλεόραση. Απασχολεί δεκάδες άτομα προσωπικού και πλήθος εξωτερικών συνεργατών και οι εταιρείες του, αγοράζουν με ταχείς ρυθμούς τα πνευματικά δικαιώματα αλλοδαπών οπτικοακουστικών έργων, συνάπτοντας διαδοχικές συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τόσο ο καθ’ ου η αίτηση, όσο και η δημοσιογραφική ομάδα με την οποία συνεργάζεται, όφειλαν να θέσουν υπόψιν του κοινού όλα τα πορίσματα του ρεπορτάζ, θεωρώντας ότι η δραστηριοποίηση ενός ατόμου που φέρεται να οδήγησε σε οικονομική καταστροφή πλήθος επιχειρήσεων με άμεσα θύματα εργαζόμενους, προμηθευτές και το Ελληνικό Δημόσιο και περαιτέρω, συμμετείχε σε εταιρείες με αποδεδειγμένη «παραβατική» εμπορική πρακτική, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου προς αποφυγή ύπαρξης νέων οικονομικών «θυμάτων» και ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου. Εξάλλου, απορίας άξιο είναι πώς ένας άνθρωπος η επιχειρηματική πορεία των εταιρειών του οποίου ήταν άκρως καταστροφική, έχει την οικονομική ευχέρεια να επενδύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε νέα επαγγελματικά σχέδια. Οφείλουν οι κατά νόμον αρχές, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα νομικά και πραγματικά εργαλεία, να διερευνήσουν την πορεία του χρήματος και να εξετάσουν εάν οι ζημίες των αντισυμβαλλομένων του αντιδίκου είναι αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών και εάν τα χρήματα που διατίθενται πλέον προέρχονται από νόμιμη πηγή και έχουν νομίμως φορολογηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η ιδιότητα του καθ’ ου ως δημοσιογράφου και εκδότη επιτάσσει την ενημέρωση του κοινού σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση του κατά την διάρκεια της έρευνάς του, συνδράμοντας τις αρχές.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο καθ’ ου και στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021 είχε καταγγείλει επωνύμως και δη στις αρμόδιες αρχές τις συμπεριφορές του αιτούντος, όπως όφειλε ως δημοσιογράφος και πολίτης αυτής της χώρας.

Συνεπώς, οι υπό κρίση αναφορές του καθ’ ου η αίτηση στην ιστοσελίδα «www.apokaliptika.gr», αφενός δεν είναι ψευδείς, αλλά πλήρως ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα και αφετέρου σκοπό είχαν την άσκηση δικαιολογημένης και οξείας κριτική σε βάρος ενός δημοσίου προσώπου της απολύτου επικαιρότητας, το οποίο την ίδια στιγμή που κατηγορείται με στοιχεία και συγκεκριμένες αποδείξεις για συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα και ακραίες εγκληματικές πράξεις, την ίδια στιγμή εμφανίζεται δημοσίως σε τηλεοπτικά σόου, τα οποία βοούν για τον πακτωλό χρημάτων που δαπανώνται σε αυτά.

Συνεπώς, ο καθ’ ου η αίτηση, υπό την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου και εκδότη είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του αιτούντος και να ασκήσει νόμιμη κριτική.

Συνεπώς, το επίμαχο δημοσίευμα δεν ήταν πρόσφορο και ικανό να βλάψει την προσωπικότητα του αιτούντος, ούτε πολύ περισσότερο υπερέβη το δεοντολογικά αναγκαίο μέτρο.

Επειδή από τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α. Από τα άρθρα εξάλλου 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και 5Α (συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα του πληροφορείσθαι, αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) απορρέει το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, δικαιώματα που προστατεύονται εξίσου και από το Σύνταγμα (βλ. διατάξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19).

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Ο τύπος επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ασκώντας καθήκοντα τα οποία ο ίδιος επιλέγει, βάσει της αποστολής του, που συνίσταται στην πληροφόρηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Επειδή από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 εδ. α του άρθρου 14 του Συντάγματος καθιερώνεται η ελευθεροτυπία και συνακόλουθα η ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου (βλ. Γ. Σιαθέα, Ερμηνεία του νέου Ν 2243/1994 περί τύπου, 1996, σελ. 160). Το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας περιλαμβάνει, αφενός μεν το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που εκδηλώνεται ως ελεύθερη έκφραση στοχασμών, ως αδέσμευτη ειδησεογραφία και ως έντονη άσκηση κριτικής και ελέγχου των δημόσιων προσώπων και πραγμάτων, αφετέρου δε, ενόψει και του άρθρου 5 παρ. 1 του Σ, το δικαίωμα κάθε πολίτη να πληροφορείται, ήτοι να ενημερώνεται τακτικά και ελεύθερα για κάθε πολιτικό ή κοινωνικό ή άλλο θέμα εν γένει που τον ενδιαφέρει (ΣτΕ 3880/2002 ΝοΒ 2003 1987, ΑΠ 788/2000 ΕλλΔικ 42 162, Εφθεσ 1730/2003 Αρμ 2004 1398, ΕφΑθ 9975/1986 ΕλλΔικ 28 299 με σημ. Κρουσταλάκη).

Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Συντακτών είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να ενημερώνουν τις αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση θεμάτων ειδικώς που άπτονται στο Δημόσιο Συμφέρον.

Επειδή τα ως άνω είναι νόμιμα και αληθή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Ζητούμε την απόρριψη της υπό κρίση αίτησης ως νόμω και ουσία αβάσιμης

Αθήνα, 20/02/2024

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Το Δελτίο Τύπου του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Φουρθιώτη κ. Αλέξιου Χ. Κούγια στις 17/2/2024:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Όπως είναι γνωστό τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου εκπροσωπούμε τον Μένιο Φουρθιώτη σε υποθέσεις, τις οποίες έχει απέναντι στον Όμιλο «ΣΚΑΪ» σχετικά με την κυριότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Party FM», αλλά και εντελώς πρόσφατα στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία, παραγωγό και παρουσιαστή εκπομπών της τηλεόρασης Νίκο Κοκλώνη σχετικά με δικαιώματα του Μένιου Φουρθιώτη μέσω συμβάσεων που έχει με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη που έχουν σχέση με τον Νίκο Κοκλώνη.

Σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά και εντελώς αντιδεοντολογικά όσον αφορά τις συμπεριφορές δικηγόρων προς δικηγόρους ο Νίκος Κοκλώνης με τον δικηγόρο νόμιμο εκπρόσωπο του μετά τις 12 το μεσημέρι κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής του Νίκου Κοκλώνη κατά του Μένιου Φουρθιώτη και της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», ζητώντας να απαγορευτεί αύριο η κυκλοφορία της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» με κωμικούς, ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς πρωτοφανείς για τις συνθήκες ελευθερίας του Τύπου και το Κράτος Δικαίου που κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Ευρισκόμενος εκτός Αθηνών μελέτησα το αίτημα της προσωρινής διαταγής και συμβούλεψα τον κύριο Φουρθιώτη να μην ανταποκριθεί στην τηλεφωνική κλήση, με την οποίαν εκαλείτο από τη Γραμματέα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για να παραστεί στη συζήτηση της αιτήσεως, η οποία θα εκρίνετο απ’ την Πρόεδρο Υπηρεσίας, γιατί κατά την νομική μου κρίση ήταν αδύνατο οιοσδήποτε Έλληνας Πρόεδρος Πρωτοδικών να κάνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Κοκλώνη δια του δικηγόρου του.

Η απόφασις μου να μην παραστεί ο Μένιος Φουρθιώτης, διότι ήμουν βέβαιος ότι το αίτημα του Νίκου Κοκλώνη  θα απερρίπτετο ως εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό και ακραία προσβλητικό της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, εδικαιώθη και η Πρόεδρος Πρωτοδικών κυρία Σοφία Καβαρίνου απέρριψε την αίτηση του Νίκου Κοκλώνη και έτσι αύριο η εβδομαδιαία εφημερίδα του Μένιου Φουρθιώτη «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» θα κυκλοφορήσει πανηγυρικά.

Αθήνα, 17/02/2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Κούγιας

 

Τα αιτήματα του κ. Κοκλώνη επί της συζητήσεως:

 

 

Η απόφαση της αξιότιμης κ. Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών

 

ΥΓ. Δε νομίζω ότι είχα την παραμικρή διάθεση να κάνω επίσκεψη στο σπίτι του κ. Νίκου Κοκλώνη οπότε το να πανηγυρίζει για κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αστείο.

Τέλος στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας ας του θυμίσουμε του κ. Κοκλώνη ότι χρέος της δημοσιογραφικής έρευνας είναι το να μπαίνει βαθιά στην ουσία παραβάσεων, παρατυπιών και να ασχολείται με πρόσωπα τα οποία είναι υπό έλεγχο όπως άλλωστε είμαστε όλοι, πολύ περισσότερο όταν δραστηριοποιούνται σε πολυάριθμες επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται κάτω από καθεστώς που τελεί υπό αμφισβήτηση.

Συνεπώς κ. Κοκλώνη βεβαίως κερδίσατε.

Την επόμενη θέση για σαρωτικό έλεγχο της περιουσίας και των οικονομικών σας δραστηριοτήτων. Να σας θυμίσω ότι στις αρμόδιες Αρχές δε θα μπορέσετε να κάνετε ασφαλιστικά μέτρα, ούτε βέβαια θα της εμποδίσετε να έρθουν σπίτι σας.

Οπότε σας ευχόμαστε ολόψυχα όταν περάσετε από την προβλεπόμενη διαδικασία οικονομικού ελέγχου να βγείτε ξανά και να πανηγυρίσετε.

Σας το εύχομαι αν και από όλα όσα διαφαίνονται μάλλον κάτι τέτοιο φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας

https://apokaliptikanews.gr/deltio-typoy-efimeridas-apokalyptika-gia-antidikia-ekdoti-k-menioy-foyrthioti-me-niko-kokloni-mono-me-alitheies-kai-mono-me-apodeixeis-21-02-2024/

Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 1. tvapokaliptikagr@gmail.com
  w. 
  www.apokaliptikanews.gr
  »

Προς ανάδειξη και απόδειξη της δόλιας τακτικής καταβαράθρωσης της προσωπικότητάς μου , επισημαίνω ότι δεν έχετε κάνει ούτε μια αναφορά στο δελτίο τύπου της εφημερίδας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ που στάλθηκε σε ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΜΕ για την αντιδικία μου με τον κ. Κοκλωνη , γιατί πολύ απλώς δεν ασκείτε το δημοσιογράφικο λειτούργημα ως οφείλετε, ορθά και αντικειμενικά».

Προς ανάδειξη της δόλιας τακτικής καταβαράθρωσης της προσωπικότητάς μου , επισημαίνω ότι δεν έχετε κάνει ούτε μια αναφορά στην αθωωτική περί εμού κρίση ή στην διάταξη απόδοσης της εγγυοδοσίας, γιατί πολύ απλώς δεν ασκείτε το δημοσιογράφικο λειτούργημα ως οφείλετε, ορθά και αντικειμενικά.

Επειδή για τα ως άνω δημοσιεύματα είστε αποκλειστικά υπεύθυνη.

Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι ποινικά κολάσιμη και συνιστά αδικοπραξία που μου δίνει τη δυνατότητα να στραφώ εναντίον σας τόσο με αγωγή, όσο και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Επειδή παραβιάσατε κατάφωρα τις συναλλακτικές υποχρεώσεις του τύπου, όπως η υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας και το καθήκον αληθείας.

Επειδή εργαλειοποιήσατε τον τηλεοπτικό σας σταθμό και την ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται οι εκπομπές σας, αναγάγοντάς τα σε μέσο χειραγώγησης και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος μου αντί για μέσο ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών.

Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την ως άνω παράνομη, αξιόποινη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως:

Α. Μόλις λάβετε γνώση της παρούσας ζητήσετε δημόσια συγγνώμη εντός δέκα (10) ημερών για τον τρόπο που θίξατε την προσωπικότητά μου και καταστρατηγήσατε το τεκμήριο αθωότητος

Β. Προβάλλετε κατά ίσο χρόνο στις εκπομπές του σταθμού σας τις νέες εξελίξεις στην ποινική μου υπόθεση, που τίθενται σαφώς υπέρ της δικαίωσής μου ή με καλέσετε ενώπιον εκπομπής του σταθμού σας προκειμένου από κοινού με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου να τοποθετηθώ δημοσίως επί των ανωτέρω ζητημάτων προς αποκατάσταση της αληθείας.

Γ. Παραλείψετε στο μέλλον κάθε προσβολή της προσωπικότητός μου.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα καταθέσω άμεσα εις βάρος σας τόσο μήνυση για τα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν (αρ. 361, 362, 363 του Ποινικού Κώδικα), όσο και αγωγή για την προσβολή της προσωπικότητάς μου, όπως και ότι θα προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων αρχών για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνη, στην οποία απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεσή επίδοσής του, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

 

Αθήνα, 23/02/2024

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ

Φουρθιώτης Μαίνανδρος – Γεώργιος

Εκδότης – Δημοσιογράφος

& Νόμιμος Εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

 


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με επιφύλαξη δικαιώματος

 

 1. Του Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά και της Αικατερίνης με την ιδιότητα του Ιδιοκτήτη ΜΜΕ (ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΕΚΔΟΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, με Α.Φ.Μ. ……, Δ.Ο.Υ Αμαρουσίου, κατοίκου ……..Αττικής, ………. αριθμός …., κατόχου Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ): …….. / Δ.Ο.Υ …………
 2. Και της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS Μ ΙΚΕ», ιδιοκτήτρια της Κυριακάτικης ενημερωτικής πολιτικής εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας με τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» με Α.Φ.Μ. …………, Δ.Ο.Υ .……, που εδρεύει στα ………. Αττικής επί της οδού ………… και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Νόμιμο εκπρόσωπο και Εκδότη αυτής κ. Φουρθιώτη Μαίνανδρο – Γεώργιο

 

ΚΑΤΑ

Του Νικολάου Κοκλώνη του Δημητρίου και της Ερασμίας, κατοίκου Βούλας Αττικής, επί της οδού ……… αρ. ……, κατόχου Δ.Α.Τ. …………., Α.Φ.Μ. ………., επάγγελμα Επιχειρηματίας Παρουσιαστής  kαι κάτοικος εξ εργασίας (α) της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία «RED SMILE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «RED SMILE», που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, …………, ΤΚ 19002, ΑΦΜ: ……….., Αριθμός ΓΕΜΗ …………, όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την υπογραφή του παρόντος από τον σύμβουλο – διαχειριστή αυτής κ. Νικόλαο Κοκλώνη του Δημητρίου και (β) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «BARKINGWELL MEDIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «BARKINGWELL MEDIA», η οποία εδρεύει στην …… Αττικής, στο ………………., ΤΚ 190 02, με αριθμό ΓΕΜΗ ………., ΑΦΜ ……….., Δ.Ο.Υ. ……………, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον κ. Νικόλαο Κοκλώνη του Δημητρίου,

 

ΚΟΙΝ

 1. Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ALPHA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, ΣΕΑ 190 02.
 2. Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.», και με διακριτικό τίτλο «OPEN BEYOND», η οποία εδρεύει στο 2οχ.λ.μ. της Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοπούλου, με ΑΦΜ 094249653, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, όπως νομίμως εκπροσωπείται.
 3. Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
 4. Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΦΕΤΩΝ
 5. Κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 6. Κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
 7. ΠΑΣΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ
 8. Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
 9. Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για τα θέματα ΜΜΕ
 10. Τον Υπουργό Επικρατείας
 11. Τον κ. Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
 12. Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
 13. Τον κ. Υφυπουργό Δικαιοσύνης
 14. Τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
 15. Τον κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
 16. Την κ, Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.
 17. Τον κ. Δημήτριο Βερβεσό, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθμός 60.
 18. Τον κ. Γενικό Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθμός 60.
 19. Στον κ. Δημήτριο Φανουργάκη, 30ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.
 20. Τον κΔιευθυντή Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού (Μέγαρο Μαξίμου), οδός Ηρώδου Αττικού αριθμός 19.
 21. Τον κ. Ταξίαρχο στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, που κατοικοεδρεύει στην Καισαριανή Αττικής, οδός Χίου αριθμός 8, προσωπικά και θεσμικά.
 22. Τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
 23. Τον κ., Διευθυντή της ΓΑΔΑ, προσωπικά και θεσμικά.
 24. Τον κ. Υποστράτηγο, Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, προσωπικά και θεσμικά.
 25. Τον κ. Διευθυντή Κρατικής Ασφάλειας/ΑΕΑ. , προσωπικά και θεσμικά.
 26. Τον Συνήγορο του Πολίτη, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αριθμός 17.
 27. Την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βαλτετσίου αριθμός 39 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 28. Την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Νεοφύτου Βάμβα αριθμός 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 29. Τον κ. Αρχηγό ΕΛΑΣ, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.
 30. Τον κ., Αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, κάτοικο Αθηνών, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.
 31. Τον Διοικητή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 32. Την κ.Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο Της Δημοκρατίας, κάτοικο Αθηνών, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’ αριθμός 2.
 33. Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου
 34. Ραδιοτηλεόρασης.
 35. Τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
 36. Τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
 37. Τον κ. Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπο Βουρλιώτη
 38. Την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

—————————————————————————————–

Τεράστια έκπληξη και αγανάκτηση μου προκάλεσε  ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΣΑΣ με την από 19-02-2024 εξώδικη πρόσκλησή σας που μου κοινοποιήθηκε στις 20-02-2024 και με την οποία φέρεστε να διαμαρτύρεστε για το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 18/2/2024 στο υπ 1 φυλλο της εβδομαδιαίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ αλλά και στην ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ apokaliptikanews.gr, τα οποία έκαναν αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε πληθώρα site και μεταξύ άλλων του του https://edolio5.blogspot.com/ και συγκεκριμένα για το άρθρο https://edolio5.blogspot.com/2024/02/holiday-inn.html

«Γης μαδιάμ» το ξενοδοχείο Holiday Inn! Ο Νίκος Κοκλώνης που κρυβόταν στις τουαλέτες για να μην παραλάβει το εξώδικο και ο Μένιος Φουρθιώτης που τον «στόλιζε» μπροστά σε όλους τους θαμώνες με «γαλλικά» για τα λεφτά που του χρωστάει. «Θα τα πάρω τα λεφτά μου πριν πας φυλακή για ότι έχεις κάνει».

 

Του ειδικού συνεργάτη

Δεν πρόλαβα σήμερα το μεσημέρι να επιστρέψω στο γραφείο μου και το τηλέφωνο χτύπησε από τον σερβιτόρο που είναι μέσα σε όλα και βρίσκεται παντού την κατάλληλη στιγμή. Το τι έγινε σήμερα στο ξενοδοχείο Holiday Inn δεν έχει προηγούμενο ! Μπούκαρε ο δικαστικός επιμελητής μαζί με τον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και ποιος είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε! Ο Κοκλώνης έπινε τον καφέ του αμέριμνος μέχρι που του έπεσε από το χέρι και λερώθηκε και το λευκό πουκάμισο που φορούσε σαν αυτό που ντύνεται με ένα κουμπί πάνω από τον αφαλό όταν εμφανίζεται στις εκπομπές του.

 

Ο Μένιος Φουρθιώτης άρχισε να φωνάζει και να τον στολίζει με κοσμητικά επίθετα, γεγονός που ανάγκασε όλους τους θαμώνες να γυρίσουν και να κοιτάνε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς τους «χωρίζει» αλλά από ότι μου μετέφερε ο σερβιτόρος τα λεφτά πρέπει να είναι πάρα πολλά που διεκδικεί ο Φουρθιώτης από τον Κοκλώνη. Την ίδια ώρα ο δικαστικός επιμελητής επέδωσε στο τραπέζι που καθόταν ο Κοκλώνης και ένα εξώδικο που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε αντίγραφο αλλά στα «κλεφτά» ο σερβιτόρος πρόλαβε και φωτογράφησε το αποδεικτικό επίδοσης και μας το έστειλε.

 

Όπως μου είπε η πηγή μου ο Κοκλώνης παρίστανε πως δεν είναι αυτός και είπε στον δικαστικό επιμελητή ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα και μόλις γυρίσει θα μιλήσουν. Ο επιμελητής αφού είδε και αποείδε ότι δεν γύριζε ο Κοκλώνης πήγε έξω από τις τουαλέτες και φώναζε. «Κύριε Κοκλώνη θα περιμένω μέχρι το βράδυ να βγείτε!» Τελικά ο τηλεοπτικός παραγωγός εξήλθε του αποχωρητηρίου και άρχισε να λέει για φουσκωτούς και μπράβους που σε λίγο θα ερχόντουσαν στο ξενοδοχείο. Κάποιος μου είπε πως όλα αυτά είναι τραβηγμένα και σε βίντεο! Αυτό να δω και ας πεθάνω!  Πάντως από ότι μπορώ να καταλάβω η υπόθεση είναι αρκούντος σοβαρή πρώτον γιατί το εξώδικο το υπογράφει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και δεύτερον από ότι άκουγε ο σερβιτόρος το επίδικο διεκδικούμενο ποσό είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Και για το δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στο Menio’s Blog στο  apokaliptikanews.gr και συγκεγκριμένα

https://apokaliptikanews.gr/kai-tora-oi-dyo-mas-just-the-two-of-us-mi-steileis-toys-mpravoys-gia-na-me-skotosoyn-tha-ertho-to-vrady-o-idios-na-se-do-ase-toys-choroys-ta-tragoydia-ta-panigyria-ta-lame-ta-roycha-soy/

LIFESTYLE | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΙΑΦΟΡΑ | ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ | ΜΕΝΙΟΣ BLOG | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τώρα οι δυο μας, Just the two of us…… Μη στείλεις τους μπράβους για να με σκοτώσουν θα έρθω το βράδυ ο ίδιος να σε δω… Άσε τους χορούς, τα τραγούδια, τα πανηγύρια, τα λαμέ τα ρούχα σου, τα γκλιντερ και φέρε τις βαλίτσες με τα χρήματα που έχεις κλέψει πίσω… Ξέρω ότι ξέρεις και ξέρεις ότι ξέρω… Σε ανέχομαι πολλά χρόνια τώρα

17 Φεβρουαρίου 2024

Και τώρα οι δυο μας, Just the two of us…… Μη στείλεις τους μπράβους για να με σκοτώσουν θα έρθω το βράδυ ο ίδιος να σε δω… Άσε τους χορούς, τα τραγούδια, τα πανηγύρια, τα λαμέ τα ρούχα σου, τα γκλιντερ και φέρε τις βαλίτσες με τα χρήματα που έχεις κλέψει πίσω… Ξέρω ότι ξέρεις και ξέρεις ότι ξέρω… Σε ανέχομαι πολλά χρόνια τώρα

Γράφει ο Μένιος Φουρθιώτης

 1. menios@apokalitpikanews.gr
  w. www.apokaliptikanews.gr
  i. https://www.instagram.com/fourthiotismenios/

Σε γνώρισα όταν είχες πιάσει πάτο και διαπιστωμένα έφαγες από την καλοστημένη σου κομπίνα με τη γνωστή εταιρεία που έστησες και μετά κατέρρευσε.

Με μια επισήμανση βέβαια… Τσέπωσες 22 εκατομμύρια ευρώ…

Και κατάφερες να ξεφύγεις από την τσιμπίδα των Αρχών και δε μπήκες φυλακή…

Το έπαιζες θύμα παντού ότι εσύ ο αυτοδημιούργητος έστησες κολοσσό και καταστράφηκε το οικοδόμημα σου.

Στις σακούλες βέβαια είχες φροντίσει να βάλεις εκατομμύρια ευρώ που έκλεψε σε όλο το διάστημα δραστηριοποίησης σου και φυσικά ήταν αποτέλεσμα οφειλών σου στο Δημόσιο.

Θυμάσαι βέβαια ότι ικέτευες να σε βγάλω σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του οποίου είχα τη γενική Διεύθυνση για να σε στηρίξω ανθρώπινα λέγοντας μου ότι όλοι σου γύρισαν την πλάτη και ότι είσαι σε απόγνωση και ότι φοβάσαι ότι θα σε πάνε φυλακή.

Σου έδωσα την ευκαιρία να κάνεις νέα δουλειά γιατί ήθελες να μην καταστραφείς. Βέβαια ήξερες πολύ καλά να παίζεις το ρόλο του θύματος.

Τσέπωσες 5 εκατομμύρια ευρώ από μένα και δε σου ήταν αρκετά οπότε δάγκωσες και την τσέπη ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού και τσέπωσες άλλα 10 εκατομμύρια.

Έστησες νέα απάτη με κινητά βλέπεις είσαι και της οικονομικής δραστηριοποίησης και παίρνεις και τα ρίσκα σου.

Βεβαίως και τα παίρνεις.

Εκτός από το επιχειρηματικό όμως ρίσκο ξέρεις εσύ παλιά σου τέχνη κόσκινο τσέπωσες εξαπατώντας για άλλη μια φορά κόσμο ανυποψίαστο και οι σακούλες γέμισαν πάλι με το γνωστό τρόπο που ξέρεις εσύ ειδικά πολύ καλά.

Ξαφνικά άρχισες να σηκώνεις κεφάλι. Πήρες τα πάνω σου.

Έτσι είναι όταν έχεις ξεζουμίσει και κατακλέψει τους πάντες. Εμένα, καναλάρχη και βέβαια το Δημόσιο. Και κυκλοφορείς ρε φίλε ακόμη έξω.

Συλλαμβάνεται κόσμος για οφειλές τύπου 40 και 50 ευρώ και πηγαίνουν αυτόφωρο, δεσμεύονται λογαριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο τύπου 50 η 100 ευρώ, συλλαμβάνονται γιαγιάδες που πουλούν τιρλικια στο δρόμο για να βγάλουν ένα μεροκάματο και στο τέλος άνθρωποι χάνουν ακόμη και τη ζωή τους από το μαράζι τους για μια οφειλή που δε μπορούν να ξεχρεώσουν και από ντροπή απέναντι στον εαυτό τους.

Εσένα απορώ πως σε αφήνουν να κυκλοφορείς φίλε ελεύθερο, δηλαδή πρέπει να το πας πολύ καλά θα έχεις και άλλα ταλέντα από ότι μου λένε και μάλιστα με υλικό που θα δημοσιεύσω οπτικό υλικό και βίντεο με εσένα και τις ηρωικές σου στιγμές. Βρωμιά και δυσωδία ρε φίλε και η φρικτή φανταχτερή ζωή σου και εσύ ο ίδιος να ξέρεις.

Κοίτα απόψε που θα έρθω να σε δω βάλε αυτά τα ωραία ρούχα τα λαμέ που βάζεις το βράδυ που κανείς πιάτσα στην Αχαρνών μη βάλεις πάλι φανταχτερό κοστούμι.

Just the two of us, απόψε εσύ και εγώ.

Άσε τους μπράβους που έχεις ετοιμάσει και τους στέλνεις έτσι με απειλές για να με τελειώσουν.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, εσύ τα είπες, εσύ με εκβιασες εσύ τα λες στα μηνύματα τα γραπτά και τα ηχητικά και στις βιντεοσυνομιλιες που έχω φυσικά κρατήσει ως αποδεικτικό υλικό για να σε συλλάβουν και να πας σε ρόλο κεντρικιάς η κεντρικού διάλεξε εσύ τι θες στο κελί σου εκεί που σου πρέπει δηλαδή.

Πάρε και βαλίτσα με ρούχα μη ξεχάσεις τα εσώρουχα τα σέξι που φοράς θα σου χρειαστούν. Πριν πας φέρε πίσω τα χρήματα που χρωστάς γιατί θα σε κάνω κλαρίνο απόψε.

Σε βλέπω να τραγουδάς το δευτε τελευταίον ασπασμό…

Η μάνα σου η ίδια δε θέλει να σε βλέπει, απατεώνα σε αποκαλεί… το υλικό το έχω στα χέρια μου και θα βγει να το ξέρεις.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας Κ. Χαραλάμπος Βουρλιώτης ελπίζω ότι επιτέλους θα παρέμβει και θα πληρώσεις το αντίτιμο της αλαζονείας σου.

Εκεί να σε δω το τραγούδι που θα επιλέξεις να πεις.

Πάρε μαζί και τη φιλενάδα σου, την κολλητή σου πες της έρχονται μαντάτα και για εκείνη άσχημα για τα χρήματα που έπαιρνε όταν παρουσίαζε εκπομπή στο κανάλι του οποίου τη διεύθυνση είχα εγώ και ικέτευε να παίρνει τον παχυλό της μισθό σε μαύρα…

Φυσικά το ξέρεις και εσύ και εκείνη ότι έχω για όλα όσα γράφω αποδείξεις μηνύματα έγγραφα συνομιλίες οπτικό υλικό που θα το βγάλω στον αέρα άμεσα.

Δε με τρομάζουν οι μπράβοι που έβαλες όπως λες να με σκοτώσουν να ξέρεις το υλικό της συνομιλίας είναι ήδη στα χέρια του δικηγόρου μου οπότε να έχεις να περιμένεις και άλλη κατηγορία κατά τη σύλληψη σου εκτός από το μεγάλο κόλπο που έστησες όλα αυτά τα χρόνια κλέβοντας απειλήσει και τη ζωή μου.

Και τώρα οι δυο μας… Just the two of us.

Διάλεξες μόνος σου τη μοίρα σου.

Θα πληρώσεις το αντίτιμο.

Άντε και καλή τύχη στη φυλακή που σε περιμένει πώς και πώς να ξέρεις… Φοροδιαφυγή, μαύρα χρήματα, εξαπάτηση Δημοσίου, εξαπάτηση ιδιωτών, απειλή ανθρώπινης ζωής…

Έχει από όλα ο μπαξές… Ήρθε η ώρα σου… Και τώρα οι δυο μας, Just the two of us…

Η ανεξάρτητη εβδομαδιαία κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα “Αποκαλυπτικά”, κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Κυριακή με αποκαλύψεις και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ρεπορτάζ στα περίπτερα όλης της χώρας ΜΟΝΟ ΜΕ 1€

Μαίνανδρος (Μένιος) – Γεώργιος Φουρθιώτης
e. tvapokaliptikagr@gmail.com
e. menios@apokalitpikanews.gr
w. www.apokaliptikanews.gr
i. https://www.instagram.com/fourthiotismenios/

 

Τα οποία και ασχολήθηκαν με τα σοβαρότατα οικονομικά σκάνδαλα που τα οποία εκκρεμούν ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης σε σχέση με το πρόσωπό σας από τον Φεβρουάριο 2022 σύμφωνα με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη όπως έχουν από τότε δημοσιευθεί στον τύπο και συγκεκριμένα .

https://www.mononews.gr/business/apokaliptiko-olo-to-porisma-vourlioti-gia-kokloni-dilone-grammateas-ke-tamias-se-eteries-tou-13-ekat-se-logariasmous-tou-apo-tin-air-fast-tickets-meta-tin-ptochefsi-tis

Business

Αποκαλυπτικό: Όλο το πόρισμα Βουρλιώτη για Κοκλώνη: «Δήλωνε… γραμματέας και ταμίας σε εταιρείες του – 1,3 εκατ. σε λογαριασμούς του από την Air Fast Tickets, μετά την πτώχευσή της»

Δημήτρης Κατακουζηνός

1 Μαρτίου 2023 10:38 Τελευταία ενημέρωση:12:00 μμ

Νίκος Κοκλώνης

 

 

Νίκος Κοκλώνης: Από την χρεωκοπία της Air Fast Tickets, στην “σύλληψη” για 30.000 ευρώ – Τι συμβαίνει με τον “μηντιάρχη”;

 

 

Νίκος Κοκλώνης: Από τα μπουζούκια και τα πούρα στον πλειστηριασμό της περιουσίας του

 

«Ίδρυσε εταιρείες για να καταχραστεί χρήματα»

«Δεν δήλωνε εισοδήματα – Έχει εταιρείες σε Ινδία-Παναμά»

«Ο διαχειριστής Armando και ο φυλακισμένος συνεργάτης»

«Δρούσαν με απάτες τύπου πυραμίδα»

«Οι αναλήψεις από ATM και η Air Fast Tickets»

«Απάτη σε βάρος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος «αποκάλυψε» μία «άγνωστη» επαγγελματική πτυχή του Νίκου Κοκλώνη: Έχει «διατελέσει» από γραμματέας μέχρι ταμίας σε εταιρείες. Σε δικές του εταιρείες, σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη.

Τουλάχιστον 24 ανά τον κόσμο οι ύποπτες εταιρείες που, κατά την Αρχή, ανήκουν στο γνωστό παρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό. Από αυτές, οι 8 στην Ελλάδα είναι εικονικές ή «οχήματα» ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή «κέλυφος» για τη μεταφορά χρημάτων από τρίτες χώρες.

Στην πολύμηνη έρευνα της η Αρχή φέρεται να εντόπισε δύο ενεργά υποκαταστήματα της Air Fast Tickets στις ΗΠΑ. Είναι το ταξιδιωτικό πρακτορείο του Νίκου Κοκλώνη που, προ 7ετίας, «βάρεσε» κανόνι και στην Ελλάδα.

Τώρα η Αρχή υποστηρίζει ότι εντόπισε έμβασμα 1,3 εκατομμυρίου ευρώ που «βγήκε» από λογαριασμό της αμερικανικής Air Fast Tickets, «μπήκε» σε λογαριασμό βουλγάρικης εταιρείας, συμφερόντων Κοκλώνη και από εκεί, τα χρήματα κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τηλεοπτικού παραγωγού σε Ελλάδα και Τουρκία.

Remaining Time-0:06

Fullscreen

Mute

«Προφανώς τα χρήματα προέρχονται από τη μεγάλη κατάχρηση», αναφέρεται στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Αυτά είναι μόνο τρία από τα συμπεράσματα της έρευνας, τα οποία καταγράφει στο πόρισμα του ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Μέσα σε 73 σελίδες, ο κ.Βουρλιώτης παραθέτει τα στοιχεία της εν Ελλάδι έρευνας, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τον έλεγχο σε εταιρικά στοιχεία και φορολογικές δηλώσεις, τα αποτελέσματα ερευνών σε τρίτες χώρες και καταλήγει σε «ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη απάτης κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση και ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ’ επάγγελμα από εγκληματική οργάνωση, με επικεφαλής τον Νίκο Κοκλώνη», δεξί του χέρι μία Αθηναία δικηγόρο και στενότατο συνεργάτη του έναν φυλακισμένο για υπόθεση ναρκωτικών.

Το mononews παρουσιάζει το πόρισμα που πλέον βρίσκεται στα χέρια επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα για τη δική του αξιολόγηση και την απαραίτητη περαιτέρω έρευνα. Μέσα από μία μακρά διαδικασία, θα διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

«Ίδρυσε εταιρείες για να καταχραστεί χρήματα»

Με τουλάχιστον 24 εταιρείες «αμφίβολης δραστηριότητας» εντός κι εκτός της χώρας εκτιμά ο πρόεδρος της Αρχής ότι σχετίζεται ο Νίκος Κοκλώνης. Στο πόρισμα του αναφέρονται 13 εταιρείες, με έδρα την Ελλάδα. Για αυτές, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναφέρει:

«Ο Νικόλαος Κοκλώνης ίδρυσε κύκλο εταιρειών στην Ελλάδα με προφανή σκοπό να καταχραστεί χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και να ξεπλύνει χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες του ίδιου κι άλλων, άγνωστης ταυτότητας, προσώπων σε χώρες του εξωτερικού.

Χρησιμοποιούσε ανύπαρκτο διαχειριστή στις εταιρείες του προκειμένου να αναλάβει την ποινική, ατομική και αλληλέγγυα ευθύνη των χρεών που θα δημιουργούσαν μεθοδευμένα οι εταιρείες του, είτε από την παράνομη ιδιοποίηση του ΦΠΑ, είτε από τους ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος ή τους φόρους μισθωτών υπηρεσιών.»

Η πιο στενή του συνεργάτης στην απάτη αναφέρεται στο πόρισμα μία δικηγόρος.

Κατά το πόρισμα, κυρίως με τη δική της βοήθεια αλλά κι ενός λογιστή κι ενός κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, ο τηλεοπτικός παραγωγός:

«Αποκόμισε παράνομα οφέλη, εξαπατώντας το ελληνικό Δημόσιο καθώς έλαβε το ποσό των 2.032.581 ευρώ μέσω της επιστροφής ΦΠΑ.

Από συναλλαγές με τις εικονικές εταιρείες του έλαβε το ποσό των 615.483 ευρώ μέσω της επιστροφής φόρου εισοδήματος από εικονική εταιρία που δεν είχε καταβάλει ποτέ φόρους.

Δημιούργησε χρέη τουλάχιστον 10.036.839 ευρώ με τις εικονικές εταιρείες που δεν θα εξοφληθούν ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο και αφορούν φοροδιαφυγή από ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και φόρους μισθωτών υπηρεσιών.»

Σύμφωνα με το πόρισμα, η συνολική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται σε τουλάχιστον 12.684.904 ευρώ.

«Δεν δήλωνε εισοδήματα – Έχει εταιρείες σε Ινδία-Παναμά»

Το «καμπανάκι» για τους Ελεγκτές της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος «ήχησε» όταν λένε ότι διαπίστωσαν πως από το 2015 μέχρι και την περυσινή φορολογική του δήλωση ο Νίκος Κοκλώνης δήλωνε πολύ μικρά εισοδήματα από μισθωτή εργασία ενώ δεν δήλωνε ακίνητη και μεγάλη κινητή περιουσία στο όνομά του.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, φέρεται να έχει εταιρείες σε 3 ηπείρους:

«Εμφανιζόταν ως διαχειριστής και πραγματικός δικαιούχος σε πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Κύπρο, Τουρκία, Ινδία, Παναμά και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Εμφανίζεται έμμεσα ή άμεσα, ως διαχειριστής, διευθυντής, πραγματικός δικαιούχος και ιδρυτής τουλάχιστον 24 εταιρειών.

Ορισμένες εξ αυτών εκπροσωπούνται από πρακτορεία ή γραφεία της χώρας που εδρεύουν, με εμφανή εταίρο τον Νίκο Κοκλώνη ενώ σε κάποιες άλλες δηλώνεται ως διευθυντής, γραμματέας ή ταμίας. Η δραστηριότητα αυτών των εταιρειών είναι αμφίβολη.»

Στην Ελλάδα, ο συνταξιούχος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναφέρει ότι μεταξύ των εταιρειών του ελεγχόμενου επιχειρηματία, οι 8 παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον.

«Από αυτές οι 4 εταιρείες είναι εικονικές, εκ των οποίων στις 3 ο διαχειριστής είναι ανύπαρκτος και στην 4η, «μπροστινός» είναι ένας λογιστής.

Άλλες 2 είναι εταιρείες κέλυφος που έχουν τη μητρική τους εταιρεία στο εξωτερικό και άλλες 2 είναι εταιρείες όχημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι οποίες μέσα από τη δράση που παρουσιάζουν από τις τραπεζικές συναλλαγές που πραγματοποιούν, ξεπλένουν χρήματα των παράνομων δραστηριοτήτων του Νικολάου Κοκλώνη και άλλων άγνωστων προσώπων», αναφέρεται στο πόρισμα.

«Ο διαχειριστής Armando και ο φυλακισμένος συνεργάτης»

Meta Armando, αλβανικής καταγωγής και διαχειριστής σε εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη θα μπορούσε να είναι και ο πιο έμπιστος συνεργάτης του.

Αν φυσικά ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Διότι, κατά το πόρισμα Βουρλιώτη, ο Meta Armando είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο, που έβγαλε AΦΜ, άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς κι έγινε διαχειριστής εταιρειών, επιδεικνύοντας τα στοιχεία ενός πλαστού διαβατηρίου.

Το μόνο αληθινό στο διαβατήριο ήταν η φωτογραφία του φερόμενου ως δικαιούχου.

Φέρεται να ανήκει σε ένα υπαρκτό πρόσωπο, επίσης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν σε επιχείρηση του Νίκου Κοκλώνη. Σήμερα, είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, με πηγές να αναφέρουν ότι εμπλέκεται σε εμπορία ναρκωτικών.

Ο κ. Βουρλιώτης αναπτύσσει στο πόρισμα του τον τρόπο που, κατά την κρίση του, «Ο Κοκλώνης Νικόλαος με απόλυτη συνείδηση και δόλο μεθόδευσε τη συνεργασία του με τον έγκλειστο και διαχειριστή εταιρειών του.

Η δράση του φανερώνει ότι παραπλανούσε με δόλο το ελληνικό Δημόσιο και τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να καταχραστεί δημόσιο χρήμα και να φοροδιαφεύγει».

Αναφέρεται επιπλέον στην ίδια ενότητα του πορίσματος των 73 σελίδων:

«Για τις εταιρείες με έδρα την Ελλάδα παρατηρείται ότι η έναρξη τους πραγματοποιείται από το 2015 έως το 2021 με διαχειριστή ή φορολογικό εκπρόσωπο, αρχικά σε κάποιες από αυτές τον Κ. Γ. (σ.σ. ελέγχεται και αυτός), μετά από περίπου ένα χρόνο αναλαμβάνει τη διαχείριση ο Νικόλαος Κοκλώνης αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα τη μετέφερε στον Meta Αrmando.

Πρόκειται για ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο με πλαστά στοιχεία διαβατηρίου και φωτογραφία του υπαρκτού φυσικού προσώπου H. P.

Ο Νίκος Κοκλώνης γνώριζε πολύ καλά τον H.P. καθώς τον είχε υπάλληλο από το 2012 έως το 2014 στην πτωχευμένη εταιρεία του Αir Fast Tickets.

Ο συγκεκριμένος έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και είναι κρατούμενος σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο με στοιχεία Meta Αrmando και φωτογραφία δική του.

Με αυτό το πλαστό διαβατήριο έλαβε ΑΦΜ τον Ιούλιο του 2017 και μετά από τρεις ημέρες το ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο ορίστηκε ως διαχειριστής εταιρείας του Νίκου Κοκλώνη.

Εκτός από την έκδοση του ΑΦΜ, το ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο απέκτησε τραπεζικό λογαριασμό και εμφανίζεται συνδικαιούχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που συμμετείχε.

Υφίστανται ισχυρότατες ενδείξεις ότι ο Νίκος Κοκλώνης είχε πλήρη γνώση για τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού κι ότι εμφανιζόταν ως Meta Armando με πλαστό διαβατήριο στις δημόσιες αρχές της χώρας καθώς και στα πιστωτικά ιδρύματα και συμμετείχε ενεργά σε αυτή την απάτη αφού με ψευδείς εγγυήσεις του προς το ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα δηλωνε ότι απασχολούσε σε εταιρεία του τον ανύπαρκτο Meta Αrmando».

Ενεργή συμμετοχή στην απάτη αποδίδει ο κ. Βουρλιώτης και στη δικηγόρο, η οποία, όπως λέει, γνώριζε για τον «μαϊμού» Armado.

«Δρούσαν με απάτες τύπου πυραμίδα»

Η Αρχή για το Ξέπλυμα συγκέντρωσε στοιχεία από έρευνες που έχουν γίνει σε χώρες του εξωτερικού για τις εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον τηλεπαρουσιαστή.

Στο πόρισμα Βουρλιώτη αναφέρεται:

«Σε κάποιες περιπτώσεις οι ελεγκτικές αρχές των χωρών έχουν προβεί σε διακοπή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των εταιρειών και της δράσης τους, καθώς αποδεδειγμένα προέβαιναν σε οικονομικές απάτες, όπως παράνομα χρηματοοικονομικά προϊόντα τύπου πυραμίδας , σχήμα ΡΟΝΖΙ.

Η οικονομική τους δραστηριότητα μέσω του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι έντονη αφού με αυτό τον τρόπο μεταφέρουν εκατομμύρια ευρώ και δολάρια από την εταιρεία μιας χώρας σε εταιρεία άλλης χώρας, συνεχίζοντας σε εταιρεία τρίτης και τέταρτης χώρας έως ότου χαθούν τα ίχνη της πηγής προέλευσης των παράνομων χρημάτων.

Στην Ελλάδα, η δημιουργία των εταιρειών, η δράση τους και οι τοποθετήσεις των διαχειριστών είναι πολύ καλά οργανωμένες και μεθοδευμένες καθώς όλα τα χρέη και όλες οι παράνομες συναλλαγές των εταιρειών πραγματοποιούνται κυρίως μετά την ανάληψη της διαχείρισης από ένα ανύπαρκτο πρόσωπο και τον «μπροστινό» υπάλληλο – λογιστή για να αναλάβουν εκείνοι τις ευθύνες.»

«Οι αναλήψεις από ATM και η Air Fast Tickets»

Στο πόρισμα, το οποίο οδήγησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, ακόμα 7 φυσικών προσώπων και 13 εταιρειών, αναφέρεται ότι αναλήψεις ύποπτου χρήματος από λογαριασμούς στην αλλοδαπή πραγματοποιούνταν ακόμα και μέσω των ATM στην Ελλάδα:

«Μεγάλα ποσά από αυτή την οικονομική δράση είτε καταλήγουν με τη μορφή εισερχομένων εμβασμάτων σε λογαριασμούς ελληνικών εταιρειών συμφερόντων του Νικολάου Κοκλώνη, χωρίς να δικαιολογούνται από κάποιου είδους επαγγελματική συναλλαγή, είτε με τη χρήση των ελληνικών ATM γίνονται ανάληψη με τη μορφή μετρητών, απευθείας από λογαριασμούς που δίνει στο εξωτερικό ο Νικόλαος Κοκλώνης, χωρίς τα ποσά να εμφανίζονται σε λογαριασμούς των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Από την ανάλυση των συναλλαγών αυτών και τη ροή του χρήματος προκύπτει ότι ο Νικόλαος Κοκλώνης και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τρίτες χώρες ως χώρες μεταφοράς χρήματος, μέσω των εταιριών ‘”κέλυφος” που έχουν δημιουργηθεί εκεί».

Μέσω αυτής της διαδικασίας, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος φέρεται να εντόπισε στοιχεία βάσει των οποίων – κατά το πόρισμα- ο Νίκος Κοκλώνης διατηρεί ακόμα και σήμερα στις ΗΠΑ δύο υποκαταστήματα της (πτωχευμένης στην Ελλάδα) Air Fast Tickets.

Στο σχετικό απόσπασμα αναφέρεται:

«Τραπεζικός λογαριασμός βουλγαρικής εταιρείας, ιδιοκτησίας Ν. Κοκλώνη, δέχτηκε πιστώσεις 1.344.430 ευρώ από την αμερικανική εταιρεία Air Fast Tickets Inc και στη συνέχεια τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς του ιδίου σε Ελλάδα ή Τουρκία , με αιτιολογία συναλλαγής “invoice”.

Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση η Βουλγαρία χρησιμοποιήθηκε ως χώρα μεταφοράς των χρημάτων που είχε προφανώς καταχραστεί από τη δράση της αμερικανικής εταιρείας Air Fast Tickets Inc.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι συμφερόντων Κοκλώνη Νικολάου με δύο ενεργά υποκαταστήματα σήμερα σε πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και είχε καταχραστεί τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια από τις αεροπορικές εταιρίες, τους πιστωτές και τους πελάτες της, δηλώνοντας πτώχευση.

Το ίδιο έγινε και με τη θυγατρική της στην Ελλάδα η οποία πτώχευσε».

«Απάτη σε βάρος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Πλην των 12 εκατομμυρίων ευρώ, ο πρώην ανώτατος εισαγγελέας αποδίδει απάτη στον Ν. Βουρλιώτη επιπλέον ποσού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ από κρατική χρηματοδότηση.

Αν και υπάρχει πλέον επίσημη ανακοίνωση των αρμοδίων ότι δεν έχει εισπραχθεί ολόκληρο ή μέρος αυτού του ποσού από τον κ. Νίκο Κοκλώνη, ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης μιλά στο πόρισμα του για τετελεσμένη απάτη, αυτή τη φορά και σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως λέει:

«Ο Νίκος Κοκλώνης διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση μιας νεοσυσταθείσας εταιρείας του από ελληνικά και ευρωπαϊκά ευρωπαϊκά κονδύλια, δηλώνοντας ως συνδεδεμένες με την επιδοτούμενη εταιρεία, εικονικές εταιρείες και εταιρείες ”κέλυφος” και υποβάλλοντας μεταξύ των δικαιολογητικών, ψευδή υπεύθυνη δήλωση διαχειριστή εταιρείας.

Συνεπώς, ο Νίκος Κοκλώνης με προφανή δόλο και συστηματικές ψευδείς ενέργειες διέπραξε το αδίκημα της απάτης κατά του ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούμενος από τη χρηματοδότησή της εταιρείας με το συνολικό ποσό των 9.935.712 ευρώ».

Οι δικηγόροι του κ. Κοκλώνη επισκέφθηκαν χθες τον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη.

Φέρονται να δήλωσαν ότι ο ελεγχόμενος «βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των εισαγγελέων» και να υπέβαλαν αίτημα να λάβουν αντίγραφο του πορίσματος Βουρλιώτη, προκειμένου να προσφύγουν κατά της διάταξης δέσμευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

ΕΠΙΣΗΣ

https://www.mononews.gr/business/nikos-koklonis-pos-litourgouse-i-egklimatiki-tou-organosi-simfona-me-to-porisma-vourlioti

Business

Νίκος Κοκλώνης: Πώς λειτουργούσε η εγκληματική του οργάνωση σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη

Contributor

1 Μαρτίου 2023 00:00

Νίκος Κοκλώνης

 

 

Νίκος Κοκλώνης: Κύριε εισαγγελέα, Catch Me If You Can!!!

Άρθρο παρέμβαση: Ο Νίκος Κοκλώνης, η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος και οι αποκαλύψεις του mononews.gr

 

Οι εικονικές εταιρείες και ο διαχειριστής «φάντασμα»

Η μέθοδος της μεταφορών χρεών στις ανύπαρκτες εταιρείες

Η χρηματοδότηση της BarkingWell Progress από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους

Εικονικές εταιρείες, ανύπαρκτοι διαχειριστές, «αχυράνθρωποι» που λειτουργούσαν μεθοδευμένα και με οργάνωση και με αποκλειστικό σκοπό την κατάχρηση χρημάτων του ελληνικού Δημοσίου, περιγράφονται στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος που έστειλε στον οικονομικό Εισαγγελέα τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή και επιχειρηματία Νίκο Κοκλώνη.

Στο πόρισμα της Αρχής, που υπογράφεται από τον πρόεδρό της Χαράλαμπο Βουρλιώτη γίνεται αναλυτική καταγραφή όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στο κύκλωμα και των εταιρειών που χρησιμοποιούσαν είτε ως κέλυφος για τη νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες είτε ανύπαρκτων εταιρειών για να επωμίζονται χρέη προς το Δημόσιο τα οποία ποτέ δεν θα εξοφλούσαν.

Κάνει λόγο για κοινή, συντονισμένη δράση διαπράττοντας σε βαθμό βάσιμων υπονοιών αξιόποινες πράξεις της συγκρότησης ή ένταξης σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική οργάνωση. Σημειώνει ότι υπήρχε δομή και οργάνωση με διακριτό ο καθένας ρόλος για την ίδρυση επιχειρήσεων μέσω των οποίων έχουν ως προφανή σκοπό να καταχραστούν χρήματα του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και  να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Νίκου Κοκλώνη και άλλων- άγνωστης ταυτότητας- προσώπων σε χώρες του εξωτερικού.

Οι εικονικές εταιρείες και ο διαχειριστής «φάντασμα»

Σύμφωνα με το πόρισμα, από τις εταιρείες που σύστησε ο Νίκος Κοκλώνης στην Ελλάδα, τέσσερις είναι εικονικές, δύο είναι εταιρείες- κέλυφος με τη μητρική στο εξωτερικό και δύο λειτουργούσαν ως εταιρείες «όχημα» νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, οι οποίες μέσα από τη δράση τους και τις τραπεζικές συναλλαγές που έκαναν επιχειρούσαν να προσδώσουν νομιμοφάνεια στα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.

Remaining Time-0:09

Fullscreen

Mute

Επιπλέον, υπήρχε και ο διαχειριστής «φάντασμα». Δηλαδή ένας ανύπαρκτος διαχειριστής, που από την Αρχή εντοπίζεται στις τρεις από τις τέσσερις εικονικές εταιρείες , προκειμένου να αναλάβει την ποινική, ατομική και αλληλέγγυα ευθύνη των χρεών, που θα δημιουργούσαν οι εταιρείες του μεθοδευμένα ή από την ιδιοιποίηση του ΦΠΑ ή από ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος ή φόρους μισθωτών κ.α.

Στη μια δε εκ των τεσσάρων εικονικών εταιρειών,  «μπροστινός» ήταν ένας υπάλληλος λογιστής του.

Μάλιστα στο πόρισμα γίνεται λόγος για πολύ καλή και μεθοδευμένη οργάνωση σημειώνοντας ότι η δημιουργία, η δράση τους και η ημερομηνία αλλαγής ή τοποθέτησης των διαχειριστών λειτουργούσε έτσι ώστε όλα τα χρέη και οι παράνομες συναλλαγές να βαραίνουν τους ανύπαρκτους διαχειριστές και τον «μπροστινό».

Η μέθοδος της μεταφορών χρεών στις ανύπαρκτες εταιρείες

Οι εικονικές εταιρείες συστάθηκαν με αποκλειστικό σκοπό να επωμιστούν τις οφειλές που δεν επρόκειτο ποτέ να αποπληρωθούν.

Με τη μέθοδο αυτή, δηλαδή των ανύπαρκτων εταιρειών και διαχειριστών ο γνωστός παρουσιαστής και οι συνεργάτες του, που αναφέρονται στο πόρισμα, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομα οφέλη εξαπατώντας το ελληνικό Δημόσιο με τη συνολική ζημιά να προσδιορίζεται σε ποσό άνω των 12 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, έλαβε το ποσό των 2 εκατ. ευρώ μέσω της επιστροφής ΦΠΑ από τις συναλλαγές με τις εικονικές εταιρείες, 615.000 μέσω της επιστροφής φόρου εισοδήματος από εικονική εταιρεία που δεν είχε καταβάλλει ποτέ φόρο και δημιούργησε χρέη, τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ με τις εικονικές εταιρείες του που συστήθηκαν για αυτόν τον λόγο. Δηλαδή αποκλειστικά για να επωμιστούν τις οφειλές που δεν επρόκειτο ποτέ να εξοφληθούν ποτέ στο Δημόσιο και αφορούν φοροδιαφυγή, από ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρους μισθωτών υπηρεσιών κ.α.

Η χρηματοδότηση της BarkingWell Progress από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους

Στο πόρισμα αναφέρεται και το πώς η BarkingWell κατάφερε να πάρει το πράσινο φως προκειμένου να ενταχθεί το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 9,9 εκατ. ευρώ σε καθεστώς κρατικής επιχορήγησης. Τονίζεται ότι ο Νίκος Κοκλώνης πέτυχε τη χρηματοδότηση της υπό σύστασης εταιρείας του δηλώνοντας εν γνώσει του ως συνδεδεμένες με την επιδοτούμενη εταιρεία, επιχειρήσεις, εικονικές εταιρείες και εταιρείες «κέλυφος» και υποβάλλοντας μεταξύ των δικαιολογητικών, ψευδή υπεύθυνη δήλωση διαχείρισης εταιρείας.

Δηλαδή, καταλήγει το πόρισμα, «ο Νίκος Κοκλώνης με προφανή και συστηματικές και παραπλανητικές ψευδείς ενέργειες διέπραξε, σε βαθμό υπονοιών, το αδίκημα της απάτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.»

Σημειώνεται ότι αναφορικά με το θέμα της ένταξης στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου της επένδυσης Κοκλώνη έχει τοποθετηθεί επίσημα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρινίζοντας ότι η υπαγωγή έχει γίνει νόμιμα με βάση τις διατάξεις, η επιχορήγηση αφορούσε στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ εφόσον θα γινόταν η επένδυση.

«Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

ΕΠΙΣΗΣ

https://www.mononews.gr/society/nikos-koklonis-ti-lei-to-engrafo-tis-erevnas-tis-archis-xeplimatos

 

Κοινωνία

Νίκος Κοκλώνης: Τι λέει το έγγραφο της έρευνας της Αρχής Ξεπλύματος

NewsRoom

28 Φεβρουαρίου 2023 14:11 Τελευταία ενημέρωση:2:11 μμ

Νίκος Κοκλώνης

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το περιεχόμενο της διάταξης της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που αφορά στην υπόθεση του Νίκου Κοκλώνη.

Ο Νίκος Κοκλώνης ετοιμάζεται να ζητήσει εξηγήσεις από την Αρχή για τη διάταξη μέσω της οποίας δεσμεύεται η δική του περιουσία, καθώς και η περιουσία στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με τη διάταξη, από τη δέσμευση εξαιρούνται μερικώς, τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους κατατίθενται μισθοί, συντάξεις ή άλλα παρόμοια έσοδα, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι οι υπάλληλοι στις εταιρείες του Νίκου Κοκλώνη θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά στον αέρα βγήκε το βράδυ του Σαββάτου, το τηλεοπτικό σόου  Just the 2 of Us, κατά την έναρξη του οποίου, ο παρουσιαστής δήλωσε: «Είμαι εδώ, ρωτήστε με ό,τι θέλετε, αλλά σας παρακαλώ, σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρεία με 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, ζουν από αυτή και κρέμονται από το τι θα γράψετε εσείς. Εγώ είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις, αλλά αυτούς δεν θα σας αφήσω να τους πειράξετε».

 

 

Θεωρούμε τόσο εγώ όσο και η δημοσιογραφική ομάδα με την οποία συνεργάζομαι, ότι οφείλαμε να θέσουμε υπόψιν των αρχών και των πολιτών που έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος με όλα τα πορίσματα του ρεπορτάζ και περαιτέρω όλη την σχετική αρθρογραφία, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι οι αρχές που είναι οι μόνες αρμόδιες αρχές να διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης παραβάσεων που βλάπτουν  το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο οικονομικού – πολιτικού – δικαστικού ρεπορτάζ που κάνω για το apokaliptikanews.gr και την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, προέβην σε ενδελεχή έρευνα των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί επί της επαγγελματικής πορείας του επιχειρηματία Νικολάου Κοκλώνη, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο διοικεί εταιρείες παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων σε πληθώρα site τηλεόραση ραδιόφωνα και είχαν έχουν αναπαρήχθη σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων (sites) και έχει γίνει δέσμευση και ΕΧΕΤΕ ΚΡΙΘΕΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΡΕΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ…από το 2022 τα ως άνω δημοσιεύθηκαν όχι μόνο στην εφημερίδα μας και στο apokaliptikanews.gr αλλά και σε σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων (sites) με μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο μπορείτε ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΕΤΕ

Έχετε μάλιστα το θράσος να με εγκαλείτε και να μου ζητάτε έως της 29-02-2024 να ανακαλέσω πλήρως το περιεχόμενο του δήθεν αναληθούς σε βάρος σας ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 18/2/2024 στο υπ 1 φυλλο της εβδομαδιαίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ αλλά και στην ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ apokaliptikanews.gr, τα οποία έκαναν αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε πληθώρα site και μεταξύ άλλων του του https://edolio5.blogspot.com/ και συγκεκριμένα για το άρθρο https://edolio5.blogspot.com/2024/02/holiday-inn.html   Και για το δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στο Menio’s Blog στο  apokaliptikanews.gr και συγκεγκριμένα   https://apokaliptikanews.gr/kai-tora-oi-dyo-mas-just-the-two-of-us-mi-steileis-toys-mpravoys-gia-na-me-skotosoyn-tha-ertho-to-vrady-o-idios-na-se-do-ase-toys-choroys-ta-tragoydia-ta-panigyria-ta-lame-ta-roycha-soy/.

Το δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε στις 18/2/2024 στο υπ 1 φυλλο της εβδομαδιαίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ αφορούσε αναπαραγωγή https://edolio5.blogspot.com/ και καμία σχέση δεν έχουμε με το https://edolio5.blogspot.com/ και σας το δηλώνουμε και γραπτώς . Για το δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στο Menio’s Blog στο  apokaliptikanews.gr και συγκεγκριμένα   https://apokaliptikanews.gr/kai-tora-oi-dyo-mas-just-the-two-of-us-mi-steileis-toys-mpravoys-gia-na-me-skotosoyn-tha-ertho-to-vrady-o-idios-na-se-do-ase-toys-choroys-ta-tragoydia-ta-panigyria-ta-lame-ta-roycha-soy/ να ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΗΣ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΏΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΗΣ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/2/2024 ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 22/2/2024 ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ 25/2/2024 ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΡΡΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΕΜΕΣΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:

https://apokaliptikanews.gr/deltio-typoy-efimeridas-apokalyptika-gia-antidikia-ekdoti-k-menioy-foyrthioti-me-niko-kokloni-mono-me-alitheies-kai-mono-me-apodeixeis-21-02-2024/

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΕΚΔΟΤΗ Κ. ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ ΜΕ ΝΙΚΟ ΚΟΚΛΩΝΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ 21.02.2024

22 Φεβρουαρίου 2024

Μετά λύπης και εκπλήξεως διαπιστώσαμε ότι μετά την συζήτηση αντιδικίας που έλαβε χώρα μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και του Νίκου Κοκλώνη ακολούθησε μια άνευ λόγου και παράλογη διάθεση πανηγυρισμού από την πλευρά του κ. Κοκλώνη.

Ο κ. Κοκλώνης αφήνει να διαρρεύσει σε κύκλους δημοσιογραφικούς μια διαφορετική πραγματικότητα και απόφαση από την έδρα που συζήτησε τη δικαστική διαμάχη μεταξύ του κ. Κοκλώνη και του Μένιου Φουρθιώτη ενισχυμένη με ανακρίβειες και σίγουρα μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα και στην ουσία της απόφασης του δικαστηρίου.

Προφανώς τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στην αίθουσα δεν φρόντισε να τα μοιραστεί σε επίπεδο διοχέτευσης πληροφοριών κατά το δοκούν διότι κάτι τέτοιο προφανώς και δεν τον συνέφερε.

Τα πυρά που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δικηγόροι των δύο πλευρών με τον συνήγορο του κ. Μένιου Φουρθιώτη να “αδειάζει” έναν προς έναν τους παράλογους και ανύπαρκτος ισχυρισμούς της άλλης πλευράς προφανώς δεν διοχετεύτηκαν ως πληροφορίες για να υπάρξει η σωστή ενημέρωση σε επίπεδο δημοσιογραφικό.

Ο συνήγορος του κ. Μένιου Φουρθιώτη κ. Αλέξιος Κούγιας επισήμανε το αυτονόητο δηλαδή ότι ο κ. Κοκλώνης δεν τήρησε αυτά που συμφώνησε σε επαγγελματικό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη με οπτικό ακουστικό υλικό να πιστοποιεί αυτή τη συμφωνία μεταξύ τους.

Επιπλέον ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι ο εντολέας του δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ενημερώσει το κοινό μέσω της εφημερίδας και του site που του ανήκουν για το τι πραγματικά συνέβη με αποδείξεις έγγραφα και οπτικό αλλά και ακουστικό υλικό που πιστοποιεί την αλήθεια για μια συμφωνία επαγγελματική που δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη δικαστική αίθουσα ο κ. Κούγιας ο κ. Κοκλώνης έχει έντονη δραστηριοποίηση που τελεί υπό έλεγχο καθώς φέρεται να έχει προκαλέσει σωρεία παρατυπιών σε πολλές περιπτώσεις συνεργασιών του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Συνεπώς τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν την αλήθεια.

Αρχικά την ασυνέπεια λόγων και έργων του απέναντι στον κ. Φουρθιώτη αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του σε επίπεδο οικονομικών συναλλαγών αφού πρόκειται για ένα άτομο που ήρθε κοντά στην αγορά τηλεοπτικού σταθμού. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι είναι δημοσιογραφική ανάγκη να αναδειχτεί το πώς έχουν συμβεί όλα αυτά.

Η εφημερίδα δεν έκανε κάτι περίεργο παρά ασχολήθηκε με όλα όσα έπρεπε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Δεν φρόντισε ο κ. Κοκλώνης να ενημερώσει για το ότι ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο κ. Φουρθιώτης πήγε να τον βρει σπίτι του η στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Άλλωστε ο ισχυρισμός του αυτός κατέρρευσε στο δικαστήριο αφού δεν υπήρχε καμία απόδειξη που να πιστοποιούσε κάτι από τα δύο.

Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Φουρθιώτη ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο του κ. Κοκλώνη ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Φουρθιώτης στο δικαστήριο τον απείλησε ότι θα στείλει μπράβους του κ. Βαρδινογιάννη για να τον σκοτώσουν τον κ. Φουρθιώτη να του απαντά σε μηνύματα καταγεγραμμένα ότι αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο να μην στείλει τους μπράβους σπίτι που διαμένει με τη μητέρα του.

Οι απειλές συνεχίστηκαν καθώς τον απείλησε ότι θα σκοτώσει και τον ίδιο και τη μητέρα του.

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να έχει την παραμικρή σχέση ο εντολέας του με τον κ. Κοκλώνη ούτε και αποτελεί πρόθεση του να τον επισκεφτεί είτε στο σπίτι του είτε στο studio του οποίου τηλεοπτικού σταθμού συνεργάζεται.

Καταλήγοντας ο κ. Κούγιας επισήμανε με νόημα ότι κανείς στο όνομα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του δημοσιογράφου που απλά κάνει τη δουλειά του δηλαδή το να ενημερώνει τον κόσμο.

Ο κ. Κοκλώνης ισχυρίζεται ότι κέρδισε την προσωρινή διαταγή σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, αποκρύπτοντας ωστόσο ότι έχει μπει ήδη στο στόχαστρο των αρμόδιων Αρχών και ότι έχει ξεκινήσει ενδελεχής έλεγχος στον ίδιο και τις επιχειρήσεις που διατηρεί εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι οικονομικές νόμιμες η όχι θα δούμε σύντομα επιχειρήσεις του ήδη ελέγχονται από τον αρμόδιο οικονομικό Εισαγγελέα καθώς έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και στο κάδρο έχει ήδη μπει ο άμεσος έλεγχος για σύσταση οικονομικής εγκληματικής οργάνωσης που μάλιστα έχει πολλαπλές διακλαδώσεις αφού σχετίζεται ακόμη και με το καθεστώς αγοραπωλησίας τηλεοπτικού σταθμού.

Οι πανηγυρισμοί του κ. Κοκλώνη είναι αποτέλεσμα της φαντασίας του και του πανικού που εύλογα τον έχει κυριεύσει καθώς μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα είναι ήδη στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών που όπως φαίνεται θα περάσουν κυριολεκτικά από κόσκινο τον ίδιο και τις εταιρείες του.

Όταν λοιπόν με το καλό ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε ίσως θα θελήσει να εξαφανιστεί μάλλον από προσώπου γης καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πόρισμα που ετοιμάζεται από τον κ. Βουρλιώτη θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον κ. Κοκλώνη ο οποίος σε λίγες μέρες δε θα πανηγυρίζει για φανταστικές δικονομικές δίκες και για επικράτηση απέναντι στον κ. Μένιο Φουρθιώτη αλλά μάλλον θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Συνεπώς όταν διοχετεύονται ανακοινώσεις μονομερώς διατυπωμένες όπως αυτή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ καλό θα είναι να κράτα μικρό καλάθι γιατί μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχει ήδη μπει στο στόχαστρο για περαιτέρω έρευνα και σε κάθε περίπτωση θα κληθεί για εξηγήσεις.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν θα έχει να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος.

Αναλυτικά το Σημείωμα του εκδότη κ. Μαίνανδρου – Γεώργιου Φουρθιώτη 20/2/2024:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)

Του Μαινάνδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά ……, εκδότη , δημοσιογράφου , επιχειρηματία – παρουσιαστή, κατοίκου ………….., επί της …….., αριθμ. ……….

ΚΑΤΑ

Του Νικολάου Κοκλώνη του Δημητρίου, επιχειρηματία – παρουσιαστή,  κατοίκου ………….., επί της …….., αριθμ. ……….

Συζητείται ενώπιον του Δικαστηρίου Σας κατά τη δικάσιμο της 20/02/2024 η από 17/02/2024 με αριθμ. καταθ. 20919/1942/2024 αίτηση του αντιδίκου, η οποία θα πρέπει να απορριφθεί ως νόμω και ουσία αβάσιμη και καταχρηστική.

Καταρχάς, εντελώς αιφνιδιαστικά και εντελώς αντιδεοντολογικά όσον αφορά τις συμπεριφορές δικηγόρων προς δικηγόρους, ο αιτών με τον δικηγόρο νόμιμο εκπρόσωπο του, κατά τρόπο καινοφανή και παντελώς άγνωστο για τη δικαστηριακή πρακτική της χώρας μας, περί ώρα 17:00 του Σαββάτου κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής και χορήγησης προσωρινού σημειώματος, ζητώντας μεταξύ άλλων να απαγορευτεί την Κυριακή η κυκλοφορία της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» με κωμικούς, ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς πρωτοφανείς για τις συνθήκες ελευθερίας του Τύπου και το Κράτος Δικαίου που κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Απορία προκαλεί πως έγινε δεκτή η κατάθεση ενός τέτοιου ένδικου βοηθήματος, σε ημέρα και ώρα μη εργάσιμη και πως το Πρωτοδικείο Αθηνών και συγκεκριμένα αφενός η Πρόεδρος Πρωτοδικών και αφετέρου η γραμματέας του Πρωτοδικείου Αθηνών δέχτηκαν να συμπράξουν σ’ όλην αυτήν την κωμική και αντιδικονομική διαδικασία και όλα αυτά εν όψει της πρεμιέρας της εκπομπής του αιτούντος με τον τίτλο Just The two of us (!!) στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σε σχέση με τα αιτήματα της υπό κρίση αίτησης, επισημαίνουμε τα εξής:

Το αίτημα του αντιδίκου περί απαγόρευσης κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» είναι ευθέως παράνομο και κατατείνει σε φίμωση του τύπου και ουσιαστικά σε προληπτική λογοκρισία, η οποία ευθέως απαγορεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 14: 1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους 2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται»).

Το αίτημα του αντιδίκου περί απαγόρευσης προσβολής της τιμής και της υπόληψής του με δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αναφέρονται στο πρόσωπό του τυγχάνει νόμω και ουσία αβάσιμο, δοθέντος ότι ο καθ’ ου η αίτηση σε ουδεμία πράξη προσβολής της προσωπικότητάς του αιτούντος έχει υποπέσει, καθώς η επίμαχη ανάρτηση συνιστούσε άσκηση δικαιολογημένου ενδιαφέροντος από ένα δημοσιογράφο και εκδότη.

Το αίτημα τέλος του αντιδίκου περί απαγόρευσης προσέγγισης και επικοινωνίας επίσης είναι απορριπτέο ως νόμω και ουσία αβάσιμο, καθόσον οι διάδικοι έχουν επιτυχημένη επαγγελματική και συγκεκριμένα εμπορική συνεργασία, όπως αποκαλύπτουν οι υπογραφείσες μεταξύ τους συμβάσεις και η πληθώρα των μηνυμάτων που έχουν ανταλλάξει.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ο αντίδικος άσκησε το υπό κρίση δικόγραφό του σε βάρος του καθ’ ου η αίτηση είναι η προσπάθειά του να αποδεσμευτεί από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και να μην καταβάλει τις αμοιβές που οφείλουν οι εταιρείες του στον καθ’ ου. Συνεπώς, η υπό κρίση αίτηση τυγχάνει απορριπτέα ως καταχρηστική.

Α. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΑΙΤΗΣΗ

Ο Μαίνανδρος (Μένιος) – Γεώργιος Φουρθιώτης γεννήθηκε στης Αθήνα στις  10 Σεπτεμβρίου του 1985 είναι δημοσιογράφος , παρουσιαστής , εκδότης κυριακάτικης εφημερίδας, είναι ιδιοκτήτης και μέτοχος κατά 100% ΜΜΕ ραδιόφωνο, portal , ιστοσελίδων, διαφημιστικών εταιρειών, εταιρειών παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων.

Ο Μαίνανδρος – Γεώργιος Φουρθίωτης είναι  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ πρώην αποκλειστικού φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού «Party FM 104» Είναι ο Ιδιοκτήτης, Εκδότης και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της έντυπης κυριακάτικης εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS» Ειναι εκδότης και διαχειριστής των ηλεκτρονικών ενημερωτικών ιστοσελίδων «www.apokaliptikanews.gr» Παρουσίαζε την αποκαλυπτική ενημερωτική εκπομπή με θέματα πολιτικής επικαιρότητας και αστυνομικού ρεπορτάζ με τον τίτλο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE της οποίας ήταν ο αποκλειστικός παρουσιαστής. Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα ειδησεογραφικού χαρακτήρα, ήτο εξαιρετικά αποκαλυπτική, με πλούσιο ρεπορτάζ και ανεδείκνυε σκάνδαλα στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο ενώ προέβιανε και σε πλούσιες αποκαλύψεις για σοβαρά αδικήματα και μεταδιδόταν κάθε Σαββατοκύριακο 19:00 – 22:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV από το 2018- 2021. Περαιτέρω των ιδιοτήτων του αυτών, είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της παραγωγής, παρουσίασης και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης τηλεοπτικών ψυχαγωγικών εκπομπών από την 11η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «epsilontv» και νυν «OpenBeyond», έχοντας δική του εκπομπή, με τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ». Επρόκειτο για αποκλειστικά και εξολοκλήρου δικό του πνευματικό δημιούργημα, όντας δικαιούχος του συνόλου των δικαιωμάτων του πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι παραγωγές του, καθώς και οι εκπομπές που έχει παρουσιάσει έχουν γνωρίσει από την αρχή της μετάδοσής τους σημαντική επιτυχία, ώστε η τηλεθέασή τους ξεπερνούσε, κατά πολύ, το συνολικό μέσο όρο του καναλιού. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο δε, ότι είχαν παγιωθεί ως οι πρώτες εκπομπές, από πλευράς τόσο τηλεθέασης, όσο και εμπορικών εσόδων. Ειδικά η εκπομπή του «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», είχε τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην Ελλάδα στη ζώνη της και την παρακολουθούσαν, μέσω της εταιρείας που εκμεταλλευόταν τον ανωτέρω τηλεοπτικό σταθμό, με επίσημες μετρήσεις της εταιρείας NIELSEN, κατά μέσο όρο περίπου ενάμισι εκατομμύριο τηλεθεατές. Η ανωτέρω εκπομπή ασχολούνταν με καλλιτεχνικά, πολιτικά, αλλά κυρίως αστυνομικά και κοινωνικά θέματα με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, αλλά και με σημαντικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε κατά το 2016 ο εντοπισμός κατόπιν δικών του προσπαθειών, αλλά και των συνεργατών μου σε κρησφύγετο κοντά στην Ορμυλία της Χαλκιδικής του τότε καταζητούμενου Κλοντ Λέσι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του κι είχε απαγάγει τον 4χρονο υιό τους Φοίβο, έχοντας εξαφανίσει τα ίχνη του επί 18 ημέρες. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο παππούς του μικρού Φοίβου, όσο και οι επίσημες αρχές του κράτους (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αστυνομία), να τον συγχαρούν προσωπικά για τη συμβολή του και της εκπομπής μου στην έρευνα και στον εντοπισμό του παιδιού, μετά από άκαρπες έρευνες της αστυνομίας διάρκειας 18 ημερών. Εκτός της ανωτέρω εκπομπής, παρουσίαζε τη σεζόν 2016-2017 με μεγάλη επιτυχία το πασίγνωστο διεθνώς μουσικό τηλεπαιχνίδι «Star Academy», στο οποίο είχε την εξαιρετική τιμή να συνεργαστεί με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Νίκο Καρβέλα, αναδεικνύοντας γνήσια μουσικά ταλέντα, πολλά εκ των οποίων έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της μουσικής. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση. Κατά το Δεκέμβριο του έτους 2014, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» προέβαλε το έργο και τις δράσεις των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος και υποδέχτηκε στην εκπομπή αρκετά από τα παιδιά που φιλοξενούν τα χωριά (τα οποία είχαν τη χαρά να απολαύσουν το εορταστικό πρόγραμμα της εκπομπής παρουσία δημοφιλών καλλιτεχνών και να λάβουν πλήθος δώρων), με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 21.000 ευρώ από τις συνολικά 8.114 κλήσεις ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στον πενταψήφιο αριθμό και τις 1.595 κλήσεις στη γραμμή του ΟΤΕ, χρήματα που διατέθηκαν για τις δραστηριότητες της ανωτέρω οργάνωσης. Ομοίως, στις 28/07/2018 η εκπομπή του πραγματοποίησε τηλεμαραθώνιο με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 107.427,84 ευρώ, χρήματα τα οποία και κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που τηρούνταν από το Υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Β. Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Το 2010, ο αντίδικος, εισήλθε στο χώρο του «επιχειρείν», στήνοντας  επιχείρηση πρακτορείας με την επωνυμία «Air Fast Tickets», με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ το οποίο, είχε δανειστεί, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί, από τοκογλύφο.

Προκειμένου να «επιβιώσει» στην αγορά, ο αντίδικος κατέφυγε σε αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού, προσφέροντας αεροπορικά εισιτήρια με μεγάλη έκπτωση σε σχέση με την κανονική τους τιμή.

Ως εκ τούτου, η επιχείρηση «Air Fast Tickets» γνώρισε ταχεία ανάπτυξη, φτάνοντας μέχρι του σημείου να αποσπάσει βραβείο από το Eμπορικό Eπιμελητήριο ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση της χώρας.

Την αθέμιτη πρακτική του αντιδίκου ανέκοψε η αποστροφή τεσσάρων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στη Δικαιοσύνη, δια της καταθέσεως αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων κατά της «Air Fast Tickets»   στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Στις αιτήσεις τους, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τεσσάρων εταιρειών κατήγγειλαν ότι η επιχείρηση του αντιδίκου πωλούσε συστηματικά μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικά εισιτήρια σε τιμές που υπολείπονταν του κόστους, δηλαδή της τιμής που καθορίζουν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες.

Από τα πρακτικά εκείνης της δίκης προέκυψε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτές τις αιτήσεις των τεσσάρων επιχειρήσεων, υιοθετώντας την καταγγελία τους ότι η εταιρεία του επιχειρηματία «μετέρχεται αθέμιτες ανταγωνιστικές μεθόδους».

Στο τέλος της δίκης, η «Air Fast Tickets» είχε δεσμευθεί ότι «δεν θα προβεί στο μέλλον σε καμία αθέμιτη πώληση οποιουδήποτε εισιτηρίου κάτω του κόστους», ωστόσο σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση, αφήνοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, οφειλή πολλών εκατομμυρίων στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και τους εργαζομένους στο δρόμο, με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ακόμα και σήμερα δεν έχουν λάβει.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κατά δήλωση του αντιδίκου αυτός προχώρησε στη μεταβίβαση του 45% των μετοχών της εταιρείας, έναντι 180 εκατ. Ευρώ σε Κινέζους επενδυτές και παραιτήθηκε από Δ.Σ. της εταιρείας. Κατά το ίδιο διάστημα στην Airfast tickets στον Πειραιά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, και η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης τον Ιούνιο του 2016. Η εταιρεία ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών δηλαδή από την 30η Ιουνίου 2014 και έπειτα όπως προέκυψε από δημοσιεύματα της εποχής, προχώρησε σε καταδολιευτικές δικαιοπραξίες, δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

Το 2016, κι ενώ είχε πτωχεύσει η επιχείρηση πρακτορείας «Fast Air Tickets», ο αντίδικος προχώρησε στην δημιουργία της εταιρίας «Fast Call ΙΚΕ», η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Dealber».

Η «Dealber» ήταν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που πρόσφερε κουπόνια και εκπτώσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, από πακέτα διακοπών μέχρι ακριβά κινητά τηλέφωνα και έπιπλα με έκπτωση μέχρι και 70%. Πρεσβευτής της πλατφόρμας υπήρξε ο γνωστός κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός διάσημος που του συμπαραστάθηκε μετά την κατάρρευση της «Air Fast Tickets».

Ωστόσο, δεν άργησαν οι καταγγελίες καταναλωτών, οι οποίοι δήλωναν εξαπατημένοι καθώς είτε δεν είχαν ποτέ παραλάβει τα προϊόντα που είχαν πληρώσει και παραγγείλει είτε είχαν αγοράσει υποτιθέμενα εκπτωτικά κουπόνια για την αγορά προϊόντων από δύο μεγάλες εταιρείες επίπλων και ηλεκτρικών ειδών και όταν προσέρχονταν στο ταμείο για την εξαργύρωση τους, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δήλωναν άγνοια για την συνεργασία ή δεν ήταν διαθέσιμοι οι συγκεκριμένοι κωδικοί που περιλαμβάνονταν στο κουπόνι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να  επιβληθούν στην εν λόγω εταιρία πρόστιμα από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ύψους 105.000 ευρώ το 2017 για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά. Ο αντίδικος μάλιστα τότε δήλωνε άγνοια για τα πρόστιμα ενώ υποστήριζε ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, ενώ μέχρι το 2016 εμφανιζόταν ο ίδιος ως διαχειριστής της εταιρείας ενώ από το 2017 μέχρι το 2020 διαχειριστής ήταν ο υπήκοος Αλβανίας Meta Armando Kiersto.

Την ίδια χρονιά, η χρεωκοπημένη εταιρία «Air Fast Tickets» έκανε την επανεμφάνισή της, αυτή την φορά με την μορφή των πλειστηριασμών, καθώς οδηγήθηκαν σε ηλεκτρονική εκποίηση τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τα αντικείμενα, δηλαδή, που βρίσκονταν στα γραφεία της και κατασχέθηκαν αφότου χρεοκόπησε με την εκτιμώμενη αξία να υπολογίζεται στις 46.000 ευρώ.

Το 2020 το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή που είχαν καταθέσει οι πιστωτές της για καταδολίευση, καταγγέλλοντας την μεταβίβαση δύο ακινήτων της εταιρείας σε χρονική περίοδο που αυτή βρισκόταν σε παύση πληρωμών.

Το δικαστήριο προχώρησε σε ανάκληση της συγκεκριμένης ενέργειας καθώς πραγματοποιήθηκε ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς στάσης πληρωμών ενώ παράλληλα έλαβε υπόψη του ότι η αγοράστρια εταιρεία, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, είχε ως εκπρόσωπο την σύζυγο του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη, Δημήτρη, ο οποίος τύγχανε να είναι και αντιπρόεδρος της «Air Fast Tickets» και επομένως λόγω της στενής σχέσης, η ίδια γνώριζε ότι η εταιρεία τελούσε υπό το συγκεκριμένο καθεστώς.

Η παράνομη επιχειρηματική δράση του αντιδίκου απασχόλησε ακόμη και τα ξένα μέσα ενημέρωσης καθώς το όνομά του περιλήφθηκε το έτος 2019 σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India», σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν κατηγορίες για τον ίδιο και συνεργάτιδά του για εμπλοκή τους σε σχήματα πυραμίδας (ponzi scheme) στην Ινδία, μέσω της εταιρείας Drego Consultants Private Limited στην Βομβάη και συγκεκριμένα ότι μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας που συνέστησαν, προσέλκυαν επενδυτές, τους οποίους εν συνεχεία φέρονται να εξαπατούσαν, μεταφέροντας τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει εκτός Ινδίας.

Το έτος δε 2021, όπως προέκυψε από τον τύπο, συνελήφθη από τελωνειακούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κατοχή 30.000 ευρώ τα οποία εισήγαγε από το εξωτερικό, για τα οποία δεν προέκυψε νόμιμη πηγή κτήσεώς τους. Ειδικότερα, όπως δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες zougla.gr mononews.gr και , ereportaz.gr «συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, κρατώντας στις βαλίτσες του το ποσό των 30.000 ευρώ χωρίς να έχουν δηλωθεί στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας. Ακολούθησε η δέσμευση του ποσού, προκειμένου να αποδειχτεί η νόμιμη κτήση και προέλευσή τους και η νόμιμη δήλωσή τους στις κατά νόμον αρμόδιες αρχές.

Το 2023, ο αντίδικος από κοινού με στενούς συνεργάτες του θεωρήθηκε ύποπτος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και φοροδιαφυγή, έπειτα από  έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Παρατηρήθηκαν ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας που κινητοποίησαν την Αρχή. Οι εν λόγω χρηματορροές ήταν η αρχή του νήματος καθώς ενεργοποίησαν τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα ανέφεραν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής κατετέθη στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που υπάγεται στον Υπουργό Οικονομικών.

Στη διάταξη με την οποία ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε στις 22 Φεβρουαρίου του έτους 2023 τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων επτά φυσικών και δώδεκα νομικών προσώπων, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Αναπτύσσουν εγκληματική δράση με διακριτό ο καθένας ρόλο για την ίδρυση επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσω των οποίων έχουν ως προφανή σκοπό να καταχραστούν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Νίκου Κοκλώνη και άλλων, άγνωστης ταυτότητας προσώπων σε χώρες του εξωτερικού».

Στο ίδιο έγγραφο διελήφθη ότι ο αντίδικος, σε συνεννόηση με γυναίκα δικηγόρο που διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι και έναν λογιστή, συστήνουν εταιρείες «κελύφη», εμφανίζοντας ως διαχειριστή τους ένα ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, υπό τα στοιχεία «Αρμάντο Μέτα». Ορισμένες από τις εταιρείες αυτές έχουν έδρα στην Ελλάδα και άλλες στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ (Delaware), στη Βουλγαρία, στην Τουρκία κ.α.).

Μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών φέρονται να έχουν εισπράξει παράνομα ΦΠΑ (2 εκατ. ευρώ) και επιστροφή φόρων εισοδήματος (615.000 ευρώ), ενώ δημιουργούν οφειλές (10 εκατ. ευρώ) τις οποίες το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει, καθώς ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών δεν υπάρχει.

Στη διάταξη της Αρχής συμπεριλαμβάνεται το όνομα ενός 36χρονου υπηκόου Αλβανίας και συνεργάτης του αντιδίκου. Σε ορισμένες συναλλαγές που εντοπίστηκαν από την Αρχή φέρεται να χρησιμοποιούσε κλεμμένο γυναικείο διαβατήριο, πάνω στο οποίο είχε βάλει τη δική του φωτογραφία. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης του αντιδίκου κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής για κατοχή τεσσάρων κιλών κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.

Αυτή τη στιγμή τόσο ο αντίδικος, όσο και συνεργάτες του ελέγχονται για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπήρχαν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν είχε καταστεί γνωστή, καθώς κινούνταν παράνομα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο αντίδικος φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες προκειμένου να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του, με αποτέλεσμα να οφείλει στο Δημόσιο φόρους κ.λπ. άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Ο αντίδικος, βέβαια, σε δηλώσεις του αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στο «πόρισμα Βουρλιώτη» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα όπως και οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η έρευνα κατά περίεργο τρόπο φέρεται προσώρας να έχει παγώσει και ο αντίδικος συνεχίζει να κάνει επίδειξη πλούτου με πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές.

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Κι ενώ ο αιτών ελέγχεται και ερευνάται για σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η απάτη, η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι καταγγελίες των εργαζομένων των εταιρειών του για απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο ίδιος τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, εμφανιζόμενος ως τηλεοπτικός παραγωγός, όπου συνεργάζεται με πληθώρα τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και ως παρουσιαστής ακραία δαπανηρών τηλεοπτικών προγραμμάτων που ο ίδιος παρουσιάζει και χρηματοδοτεί από αγνώστου προέλευσης κεφάλαια. Ταυτόχρονα, ο αιτών τα τελευταία δύο έτη, δημοσίως δηλώνει ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής μεγάλων εταιρειών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, με εκατομμύρια κύκλου εργασιών και μεγάλη δραστηριότητα στην ελληνική τηλεόραση. Απασχολεί δεκάδες άτομα προσωπικού και πλήθος εξωτερικών συνεργατών και οι εταιρείες του, αγοράζουν με ταχείς ρυθμούς τα πνευματικά δικαιώματα αλλοδαπών οπτικοακουστικών έργων, συνάπτοντας διαδοχικές συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τόσο ο καθ’ ου η αίτηση, όσο και η δημοσιογραφική ομάδα με την οποία συνεργάζεται, όφειλαν να θέσουν υπόψιν του κοινού όλα τα πορίσματα του ρεπορτάζ, θεωρώντας ότι η δραστηριοποίηση ενός ατόμου που φέρεται να οδήγησε σε οικονομική καταστροφή πλήθος επιχειρήσεων με άμεσα θύματα εργαζόμενους, προμηθευτές και το Ελληνικό Δημόσιο και περαιτέρω, συμμετείχε σε εταιρείες με αποδεδειγμένη «παραβατική» εμπορική πρακτική, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου προς αποφυγή ύπαρξης νέων οικονομικών «θυμάτων» και ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου. Εξάλλου, απορίας άξιο είναι πώς ένας άνθρωπος η επιχειρηματική πορεία των εταιρειών του οποίου ήταν άκρως καταστροφική, έχει την οικονομική ευχέρεια να επενδύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε νέα επαγγελματικά σχέδια. Οφείλουν οι κατά νόμον αρχές, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα νομικά και πραγματικά εργαλεία, να διερευνήσουν την πορεία του χρήματος και να εξετάσουν εάν οι ζημίες των αντισυμβαλλομένων του αντιδίκου είναι αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών και εάν τα χρήματα που διατίθενται πλέον προέρχονται από νόμιμη πηγή και έχουν νομίμως φορολογηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η ιδιότητα του καθ’ ου ως δημοσιογράφου και εκδότη επιτάσσει την ενημέρωση του κοινού σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση του κατά την διάρκεια της έρευνάς του, συνδράμοντας τις αρχές.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο καθ’ ου και στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021 είχε καταγγείλει επωνύμως και δη στις αρμόδιες αρχές τις συμπεριφορές του αιτούντος, όπως όφειλε ως δημοσιογράφος και πολίτης αυτής της χώρας.

Συνεπώς, οι υπό κρίση αναφορές του καθ’ ου η αίτηση στην ιστοσελίδα «www.apokaliptika.gr», αφενός δεν είναι ψευδείς, αλλά πλήρως ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα και αφετέρου σκοπό είχαν την άσκηση δικαιολογημένης και οξείας κριτική σε βάρος ενός δημοσίου προσώπου της απολύτου επικαιρότητας, το οποίο την ίδια στιγμή που κατηγορείται με στοιχεία και συγκεκριμένες αποδείξεις για συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα και ακραίες εγκληματικές πράξεις, την ίδια στιγμή εμφανίζεται δημοσίως σε τηλεοπτικά σόου, τα οποία βοούν για τον πακτωλό χρημάτων που δαπανώνται σε αυτά.

Συνεπώς, ο καθ’ ου η αίτηση, υπό την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου και εκδότη είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του αιτούντος και να ασκήσει νόμιμη κριτική.

Συνεπώς, το επίμαχο δημοσίευμα δεν ήταν πρόσφορο και ικανό να βλάψει την προσωπικότητα του αιτούντος, ούτε πολύ περισσότερο υπερέβη το δεοντολογικά αναγκαίο μέτρο.

Επειδή από τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α. Από τα άρθρα εξάλλου 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και 5Α (συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα του πληροφορείσθαι, αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) απορρέει το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, δικαιώματα που προστατεύονται εξίσου και από το Σύνταγμα (βλ. διατάξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19).

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Ο τύπος επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ασκώντας καθήκοντα τα οποία ο ίδιος επιλέγει, βάσει της αποστολής του, που συνίσταται στην πληροφόρηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Επειδή από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 εδ. α του άρθρου 14 του Συντάγματος καθιερώνεται η ελευθεροτυπία και συνακόλουθα η ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου (βλ. Γ. Σιαθέα, Ερμηνεία του νέου Ν 2243/1994 περί τύπου, 1996, σελ. 160). Το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας περιλαμβάνει, αφενός μεν το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που εκδηλώνεται ως ελεύθερη έκφραση στοχασμών, ως αδέσμευτη ειδησεογραφία και ως έντονη άσκηση κριτικής και ελέγχου των δημόσιων προσώπων και πραγμάτων, αφετέρου δε, ενόψει και του άρθρου 5 παρ. 1 του Σ, το δικαίωμα κάθε πολίτη να πληροφορείται, ήτοι να ενημερώνεται τακτικά και ελεύθερα για κάθε πολιτικό ή κοινωνικό ή άλλο θέμα εν γένει που τον ενδιαφέρει (ΣτΕ 3880/2002 ΝοΒ 2003 1987, ΑΠ 788/2000 ΕλλΔικ 42 162, Εφθεσ 1730/2003 Αρμ 2004 1398, ΕφΑθ 9975/1986 ΕλλΔικ 28 299 με σημ. Κρουσταλάκη).

Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Συντακτών είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να ενημερώνουν τις αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση θεμάτων ειδικώς που άπτονται στο Δημόσιο Συμφέρον.

Επειδή τα ως άνω είναι νόμιμα και αληθή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Ζητούμε την απόρριψη της υπό κρίση αίτησης ως νόμω και ουσία αβάσιμης

Αθήνα, 20/02/2024

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Το Δελτίο Τύπου του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Φουρθιώτη κ. Αλέξιου Χ. Κούγια στις 17/2/2024:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Όπως είναι γνωστό τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου εκπροσωπούμε τον Μένιο Φουρθιώτη σε υποθέσεις, τις οποίες έχει απέναντι στον Όμιλο «ΣΚΑΪ» σχετικά με την κυριότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Party FM», αλλά και εντελώς πρόσφατα στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία, παραγωγό και παρουσιαστή εκπομπών της τηλεόρασης Νίκο Κοκλώνη σχετικά με δικαιώματα του Μένιου Φουρθιώτη μέσω συμβάσεων που έχει με τον επιχειρηματία Φίλιππο Βρυώνη που έχουν σχέση με τον Νίκο Κοκλώνη.

Σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά και εντελώς αντιδεοντολογικά όσον αφορά τις συμπεριφορές δικηγόρων προς δικηγόρους ο Νίκος Κοκλώνης με τον δικηγόρο νόμιμο εκπρόσωπο του μετά τις 12 το μεσημέρι κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής του Νίκου Κοκλώνη κατά του Μένιου Φουρθιώτη και της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», ζητώντας να απαγορευτεί αύριο η κυκλοφορία της εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» με κωμικούς, ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς πρωτοφανείς για τις συνθήκες ελευθερίας του Τύπου και το Κράτος Δικαίου που κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Ευρισκόμενος εκτός Αθηνών μελέτησα το αίτημα της προσωρινής διαταγής και συμβούλεψα τον κύριο Φουρθιώτη να μην ανταποκριθεί στην τηλεφωνική κλήση, με την οποίαν εκαλείτο από τη Γραμματέα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για να παραστεί στη συζήτηση της αιτήσεως, η οποία θα εκρίνετο απ’ την Πρόεδρο Υπηρεσίας, γιατί κατά την νομική μου κρίση ήταν αδύνατο οιοσδήποτε Έλληνας Πρόεδρος Πρωτοδικών να κάνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Κοκλώνη δια του δικηγόρου του.

Η απόφασις μου να μην παραστεί ο Μένιος Φουρθιώτης, διότι ήμουν βέβαιος ότι το αίτημα του Νίκου Κοκλώνη  θα απερρίπτετο ως εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό και ακραία προσβλητικό της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, εδικαιώθη και η Πρόεδρος Πρωτοδικών κυρία Σοφία Καβαρίνου απέρριψε την αίτηση του Νίκου Κοκλώνη και έτσι αύριο η εβδομαδιαία εφημερίδα του Μένιου Φουρθιώτη «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» θα κυκλοφορήσει πανηγυρικά.

Αθήνα, 17/02/2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Κούγιας

Τα αιτήματα του κ. Κοκλώνη επί της συζητήσεως:

 

Η απόφαση της αξιότιμης κ. Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών

ΥΓ. Δε νομίζω ότι είχα την παραμικρή διάθεση να κάνω επίσκεψη στο σπίτι του κ. Νίκου Κοκλώνη οπότε το να πανηγυρίζει για κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αστείο.

Τέλος στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας ας του θυμίσουμε του κ. Κοκλώνη ότι χρέος της δημοσιογραφικής έρευνας είναι το να μπαίνει βαθιά στην ουσία παραβάσεων, παρατυπιών και να ασχολείται με πρόσωπα τα οποία είναι υπό έλεγχο όπως άλλωστε είμαστε όλοι, πολύ περισσότερο όταν δραστηριοποιούνται σε πολυάριθμες επιχειρήσεις και δραστηριοποιούνται κάτω από καθεστώς που τελεί υπό αμφισβήτηση.

Συνεπώς κ. Κοκλώνη βεβαίως κερδίσατε.

Την επόμενη θέση για σαρωτικό έλεγχο της περιουσίας και των οικονομικών σας δραστηριοτήτων. Να σας θυμίσω ότι στις αρμόδιες Αρχές δε θα μπορέσετε να κάνετε ασφαλιστικά μέτρα, ούτε βέβαια θα της εμποδίσετε να έρθουν σπίτι σας.

Οπότε σας ευχόμαστε ολόψυχα όταν περάσετε από την προβλεπόμενη διαδικασία οικονομικού ελέγχου να βγείτε ξανά και να πανηγυρίσετε.

Σας το εύχομαι αν και από όλα όσα διαφαίνονται μάλλον κάτι τέτοιο φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 1. tvapokaliptikagr@gmail.com
  w. 
  www.apokaliptikanews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ …

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ….. ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

 

https://apokaliptikanews.gr/deltio-typoy-efimeridas-apokalyptika-gia-antidikia-ekdoti-k-menioy-foyrthioti-me-niko-kokloni-mono-me-alitheies-kai-mono-me-apodeixeis-21-02-2024/

Σε όλα τα ρεπορτάζ μας αναφερθήκαμε στα ως άνω σκάνδαλα και όλα αυτά σε συνδυασμό με πληθώρες καταγγελίες που έχουν ξεκινησει από το 2019 ως το 2024

 

 

Καταγγελίες που έχουν νομίμως καταγγελθεί από το 2019 ως και τις 17/2/2024 σε όλες τις αρμόδιες αρχές όλα τα ανωτέρω και ζητούσαμε την διερεύνηση των καταγγελλομένων καθώς και σε εσάς ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΟΜΙΜΩΣ την δική σας ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΡΝΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΟΒΟΑΡΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ προδικάσουμε το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της δικαιοσύνης και θα σας αποφασίσουμε ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΣ ή ΟΧΙ καθώς αυτό ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ την ΟΠΟΙΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΙΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΘΩΘΗΚΑ ΟΜΩΦΩΝΑ :  ΣΤΙΣ 13/2/2024 ΣΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Με επιφύλαξη δικαιώματος

 

 

Του Μαίνανδρου- Γεώργιου Φουρθιώτη του Γεωργίου-Κοσμά και της Αικατερίνης, κατοίκου Μελισσίων Αττικής, επί της οδού Στρ. Παπάγου 2 & Λ. Δημοκρατίας 1Α, με ΑΦΜ 134456506 (ΔΟΥ Αμαρουσίου).

ΠΡΟΣ

 

1.Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε.», και με διακριτικό τίτλο «OPEN BEYOND», η οποία εδρεύει στο 2οχ.λ.μ. της Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοπούλου, με ΑΦΜ 094249653, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

2.Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Barkingwell Media A.E.», η οποία εδρεύει στο 41ο χλμ. Αττικής Οδού , Κορωπί, Παιανίας/ Αττικής, 19002,  με ΑΦΜ 800804618, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

3.Την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία με την επωνυμία «RED SMILE MONOPROSOPI IDIOTIKI KEFALAIOUCHIKI ETAIREIA», η οποία εδρεύει στο 41ο χλμ. Αττικής Οδού , Κορωπί, Παιανίας/ Αττικής , 19002 με ΑΦΜ 802116960, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

4.Τον Νίκο Κοκλώνη προσωπικώς, παραγωγό και τηλεπαρουσιαστή, ιδιοκτήτη των υπό 2 και 3 εταιριών, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

 

5.Τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσωπικώς, διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, Μέλος ΔΣ της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

6.Τον ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ του ΗΛΙΑ προσωπικώς, Διευθύνων Σύμβουλο, Μέλος ΔΣ της υπό 1 και 3 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

7.Τον DAVIDIAN (ΝΤΑΒΙΝΤΙΆΝ) ARTUR (ΑΡΤΟΎΡ) του EDUARD (ΈΝΤΟΥΑΡΝΤ) προσωπικώς, Πρόεδρο του ΔΣ της της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

8.Τον ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΔΟΥΑΡΔΟΥ προσωπικώς, Μέλος Διοικ. Συμβουλίου και Διευθυντής Επιχειρησιακής Λειτουργίας (Chief Operating Officer) της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

9.Την ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσωπικώς, ΜΕΛΟΣ του ΔΣ της  υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

10.Την Βασιλική Σουλτανιά, Δικηγόρο, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

11.Την Ελένη Τσολάκη, παρουσιάστρια, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

12.Την Γεωργία Σαμπάνη, αρχισυντάκτρια της εκπομπής ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥ ΣΟΥ, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

13.Την Κατερίνα Ζαρίφη, παρουσιάστρια, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

 

14.Την Εύα Αντωνοπούλου, παρουσιάστρια, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

15.Την  Λίνα Δρούγκα, παρουσιάστρια, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

16.Την  Ευβλαμπία Ρέβη, παρουσιάστρια, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

17.Την Αννίτα Πάνια, παρουσιάστρια, της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

18.Τον Νάσο Γουμενίδη, παρουσιαστή , της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων

19.Τον Παναγιώτη Στάθη, παρουσιαστή , της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων

20.Τον Μανώλη Αναγνωστάκη, παρουσιαστή , της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων

21.Τον  Γιάννη Κολοκυθά, παρουσιαστή , της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων

22.Τον  Σπύρο Χαριτάτο, παρουσιαστή , της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων

16.Την  Ιζαμπέλα Σασλόγλου Γενική Διευθύντρια Προγράμματος της υπό 1 εταιρίας, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων

16.Την  Αγλαΐα Λάτσιου Γενική Διευθύντρια Παραγωγών των υπό 2 και 3 εταιριών, κάτοικο ομοίως, επί των εταιρικών βάσεων.

 

PEOPLE

LIFESTYLE

 

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ

Παντός Υπευθύνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

 

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για τα θέματα ΜΜΕ

Τον Υπουργό Επικρατείας

Τον κ. Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Τον κ. Υφυπουργό Δικαιοσύνης

Τον κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον κ. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την κ, Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.

Τον κ. Δημήτριο Βερβεσό, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθμός 60.

Τον κ.Γενικό Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οδός Ακαδημίας αριθμός 60.

Στον κ. Δημήτριο Φανουργάκη, 30ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τον κΔιευθυντή Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού (Μέγαρο Μαξίμου), οδός Ηρώδου Αττικού αριθμός 19.

Τον κ. Ταξίαρχο στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, που κατοικοεδρεύει στην Καισαριανή Αττικής, οδός Χίου αριθμός 8, προσωπικά και θεσμικά.

Τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Τον κ., Διευθυντή της ΓΑΔΑ, προσωπικά και θεσμικά.

Τον κ. Υποστράτηγο, Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, προσωπικά και θεσμικά.

Τον κ. Διευθυντή Κρατικής Ασφάλειας/ΑΕΑ. , προσωπικά και θεσμικά.

Τον Συνήγορο του Πολίτη, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αριθμός 17.

Την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βαλτετσίου αριθμός 39 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Νεοφύτου Βάμβα αριθμός 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Τον κ. Διοικητή Δίωξης Εκβιαστών, κάτοικο Αθηνών, Λεωφόρς Αλεξάνδρας αριθμός 173, προσωπικά και θεσμικά.

Τον κ. Αρχηγό ΕΛΑΣ, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.

Τον κ., Αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, κάτοικο Αθηνών, Λεωφ. Κανελλοπούλου αριθμός 4.

Τον Διοικητή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την κ.Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο Της Δημοκρατίας, κάτοικο Αθηνών, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’ αριθμός 2.

Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου

Ραδιοτηλεόρασης.

Τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Τον κ. Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης          Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπο Βουρλιώτη

Την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

Από το έτος 2021 υπάρχουν στην ιστοσελίδα (web tv) του τηλεοπτικού σταθμού Open Beyond ανηρτημένα μέχρι και σήμερα δεκάδες αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών του τηλεοπτικού σταθμού τον οποίο εκμεταλλεύεστε, στα οποία εθίγετο η ποινική κατάσταση που αντιμετώπιζα κατά τρόπο διαστρεβλωμένο σε σχέση με την πραγματικότητα, λοιδωρικό, ειρωνικό και εξόχως δυσφημιστικό.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει γνώση των επίμαχων δημοσιευμάτων, τα οποία είναι κεχωρισμένα σε ειδική θεματική ενότητα με την επωνυμία μου.

Από την επισκόπηση του υπό κρίση υλικού, καθίσταται σαφές ότι οι δημοσιογράφοι των εκπομπών που προβάλλονταν από τον τηλεοπτικό σας σταθμό με προφανή σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, όπως και να δημιουργήσουν μια περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρά εις βάρος μου, αναφέρονταν κατ’ επανάληψη στην κατάσταση την οποία αντιμετώπιζα με αιχμηρές εκφράσεις όπως «πήρε πάλι το δρόμο για τις φυλακές», «προθεσμία να απολογηθεί για σωρεία ποινικών αδικημάτων…», «δεν πείθει Εισαγελέα και Ανακριτή» κλπ.

Με τον τρόπο αυτό χειραγωγούσαν το κοινό προς τη διαμόρφωση καταδικαστικής άποψης εις βάρος μου, καλλιεργώντας σε βάρος μου την εντύπωση ότι ήμουν κατ’ επάγγελμα εγκληματίας, επιδιδόμουν σε ακραία παράνομες πράξεις και απασχολούσα την ποινική δικαιοσύνη και τα σωφρονιστικά καταστήματα, πράγμα που απέχει παρασάγγας από την αλήθεια.

Ένα ακραίο στιγμιότυπο που περιλαμβάνεται μέσα στα δεκάδες αποσπάσματα των εκπομπών σας προέρχεται από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» στις 06/10/2021, όπου αφού η παρουσιάστρια Μπέτυ Μαγγίρα ανέγνωσε την διάταξη επιβολής σ’ εμένα του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης τηλεοπτικών εμφανίσεων, ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

-Δημήτρης Μακαλιάς (συμπαρουσιαστής): Η πρώτη του επιλογή θα ήταν να πάει να τραγουδήσει στο J2US.

-Μπέτυ Μαγγίρα (παρουσιάστρια): Τί να τραγουδήσει καλέ στο κελί 33;

Πρόκειται για απόσπασμα όπου βρίθει υπαινιγμών σε βάρος μου, το οποίο σπιλώνει την υπόληψή μου, ενέχει έντονη και αδικαιολόγητη αμφισβήτηση της αξίας μου, η δε ειρωνεία των παρουσιαστών για το ζήτημα της προφυλάκισης ενός κατηγορουμένου είναι αποδοκιμαστέα και απαράδεκτη.

Ακόμη, κατά τρόπο παράνομο προβλήθηκαν στις εν λόγω εκπομπές βίντεο από την προσαγωγή μου ενώπιον των Ανακριτικών αρχών, με χειροπέδες και συνοδεία Αστυνομικών, καθώς αποτυπώθηκαν στιγμιότυπα από μια ευάλωτη στιγμή της ζωής μου που ανήκουν αυστηρά στον πυρήνα των ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων. Το γεγονός ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκτίθεμαι δημόσια κατ’ επιλογήν μου και διατηρώ σαφές και απαραβίαστο δικαίωμα στην ιδιωτικότητά μου.

Εξάλλου με τον τρόπο αυτό κονιορτοποιήσαν κατά τρόπο πρωτοφανή το τεκμήριο αθωότητός μου, το οποίο ευρίσκει έρεισμα στο Σύνταγμα και προστατεύεται και με ειδικές διατάξεις δύο διεθνών συμβάσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και παραβίασαν τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού απέκτησαν παρανόμως πρόσβαση και δημοσιοποίησαν παρανόμως έγγραφα της ποινικής προδικασίας, τη στιγμή άλλωστε που σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών «Με την επιφύλαξη των οριζομένων στην εκάστοτε ισχύουσα οικεία νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η αναφορά ονομάτων ή άλλων στοιχείων δηλωτικών της ταυτότητας, καθώς και η χρησιμοποίηση εικόνων προσώπων που θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης εγκλημάτων. Δεν δημοσιοποιούνται έγγραφα ή άλλα στοιχεία που γίνονται γνωστά στις αρμόδιες αρχές κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, της έκτακτης προανάκρισης και γενικότερα της ποινικής προδικασίας» (ά.11 ΠΔ 77/2003).

Προς αποκατάσταση της αληθείας, ενημερώνω ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν εκδίδονται από δημοσιογράφους, αλλά από τους δικαστές και στην εν θέματι περίπτωση από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και από τους λαϊκούς δικαστές-ενόρκους. Ο ρόλος των δημοσιογράφων περιορίζεται στο να ενημερώνουν αντικειμενικά και με πληρότητα το κοινό, χωρίς να διαπομπεύουν τους κατηγορούμενους και να προβαίνουν σε υπαινιγμούς που προσβάλλουν το πρόσωπό τους.

Προφανώς αγνοούν ή σκόπιμα λησμονούν στοιχειώδεις νομικές έννοιες της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, δοθέντος ότι έως ότου εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση, οφείλουν να διατηρούν αντικειμενική θέση στην ενημέρωση των εξελίξεων, άνευ έμμεσων υπαινιγμών τόσο για την προσωπικότητά μου, όσο και των πραγματικών γεγονότων.

Επισημαίνω λοιπόν πως για την πολύ σοβαρή δικαστική περιπέτεια, κακουργηματικού χαρακτήρα ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ και μάλιστα αμετάκλητα-, ενώ πολύ πρόσφατα έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών το αίτημα περί απόδοσης εις εμέ του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας.

Μάλιστα στις 02.02.2024 δημοσίευσα άρθρο στην εφημερίδα «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» από κοινού με τον πληρεξούσιο Δικηγόρο μου σύμφωνα με το οποίο:

«Με σεβασμό για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης μου που έχει καταρρακωθεί  από τον Απρίλιο του 2021 ως σήμερα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και γνωρίζατε πολύ καλά ότι εκείνη τη χρονική περίοδο βρισκόμουν σε πολύ άσχημη και για την ακρίβεια δραματική ψυχολογική κατάσταση, λόγω της εμπλοκής μου σε μία πολύ σοβαρή δικαστική περιπέτεια, κακουργηματικού χαρακτήρα –για την οποία σημειωτέον αργότερα ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ και μάλιστα αμετάκλητα-, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2022 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και η οποία με είχε οδηγήσει ακόμα και στη φυλακή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, περιπέτεια η οποία είχε καταστεί ευρέως γνωστή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της καλύψεως της υπόθεσης και της γνωστοποίησης της εμπλοκής μου σε αυτή, κατά κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου και κατά καταπάτηση των ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης  με αποτέλεσμα την καταρράκωση της δημόσιας εικόνας μου και την επαγγελματική και κοινωνική μου απαξίωση, όπως μπορεί να αποδειχτεί πανεύκολα από μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων  – αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με  την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων  πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου από όλα τα ΜΜΕ του μοναδικού πληρεξούσιου δικηγόρου μου που τον ευχαριστώ και δημόσια με την παρούσα τον κ. Αλέξιο Χ. Κούγια για την προσωπική και επαγγελματική στήριξη του.

«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΥΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΙΟ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

Σήμερα, είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της εφέσεως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με κατηγορούμενο τον γνωστό παρουσιαστή – εκδότη – επιχειρηματία, Μαίνανδρο (Μένιο) Φοουρθιώτη, αλλά η υπόθεσις ανεβλήθη λόγω της αποχής των δικηγόρων Αθηνών.

Σο Δικαστήριο όμως, κατόπιν αδείας του ΔΣΑ και λόγω της αμετάκλητης αθωότητάς του για τις κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες αντιμετώπιζε, όταν και παρανόμως κρατήθηκε προσωρινά, αφενός μεν επιβεβαίωσε την αμετάκλητη αθώωσή του, αφετέρου διέταξε την άρση του οιουδήποτε περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί, μεταξύ των οποίων και τη μη εμφάνισή του στην τηλεόραση, τη μη έκδοση από αυτόν εφημερίδος, αλλά και την άμεση απόδοση σε αυτόν της εγγυήσεως, η οποία είχε καταβληθεί, ύψους 30.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, ο κος Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης μπορεί πλέον νομίμως να εμφανίζεται και να παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και είναι ελεύθερος να επανεκδώσει την καθημερινή ή εβδομαδιαία εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», της οποίας η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί λόγω των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.»

Προς ανάδειξη και απόδειξη της δόλιας τακτικής καταβαράθρωσης της προσωπικότητάς μου , επισημαίνω ότι δεν έχετε κάνει ούτε μια αναφορά στην αθωωτική περί εμού κρίση ή στην διάταξη απόδοσης της εγγυοδοσίας, γιατί πολύ απλώς δεν ασκείτε το δημοσιογράφικο λειτούργημα ως οφείλετε, ορθά και αντικειμενικά».

Προς ανάδειξη της δόλιας τακτικής καταβαράθρωσης της προσωπικότητάς μου , επισημαίνω ότι δεν έχετε κάνει ούτε μια αναφορά στην αθωωτική περί εμού κρίση ή στην διάταξη απόδοσης της εγγυοδοσίας, γιατί πολύ απλώς δεν ασκείτε το δημοσιογράφικο λειτούργημα ως οφείλετε, ορθά και αντικειμενικά.

Επειδή για τα ως άνω δημοσιεύματα είστε αποκλειστικά υπεύθυνη.

Επειδή η ως άνω συμπεριφορά σας είναι ποινικά κολάσιμη και συνιστά αδικοπραξία που μου δίνει τη δυνατότητα να στραφώ εναντίον σας τόσο με αγωγή, όσο και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Επειδή παραβιάσατε κατάφωρα τις συναλλακτικές υποχρεώσεις του τύπου, όπως η υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας και το καθήκον αληθείας.

Επειδή εργαλειοποιήσατε τον τηλεοπτικό σας σταθμό και την ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται οι εκπομπές σας, αναγάγοντάς τα σε μέσο χειραγώγησης και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος μου αντί για μέσο ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών.

Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την ως άνω παράνομη, αξιόποινη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως:

Α. Μόλις λάβετε γνώση της παρούσας ζητήσετε δημόσια συγγνώμη εντός δέκα (10) ημερών για τον τρόπο που θίξατε την προσωπικότητά μου και καταστρατηγήσατε το τεκμήριο αθωότητος

Β. Προβάλλετε κατά ίσο χρόνο στις εκπομπές του σταθμού σας τις νέες εξελίξεις στην ποινική μου υπόθεση, που τίθενται σαφώς υπέρ της δικαίωσής μου ή με καλέσετε ενώπιον εκπομπής του σταθμού σας προκειμένου από κοινού με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου να τοποθετηθώ δημοσίως επί των ανωτέρω ζητημάτων προς αποκατάσταση της αληθείας.

Γ. Παραλείψετε στο μέλλον κάθε προσβολή της προσωπικότητός μου.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα καταθέσω άμεσα εις βάρος σας τόσο μήνυση για τα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν (αρ. 361, 362, 363 του Ποινικού Κώδικα), όσο και αγωγή για την προσβολή της προσωπικότητάς μου, όπως και ότι θα προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων αρχών για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνη, στην οποία απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεσή επίδοσής του, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

 

Αθήνα, 13/02/2024

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ                    Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΙΨΗ ΜΟΥ!!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΗΣΩ ΣΑΣ ΟΤΙ

Α.Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ

Εγώ ο Μαίνανδρος (Μένιος) – Γεώργιος Φουρθιώτης γεννήθηκα στην  Αθήνα στις  10 Σεπτεμβρίου του 1985 είμαι δημοσιογράφος , παρουσιαστής , εκδότης κυριακάτικης εφημερίδας, είναι ιδιοκτήτης και μέτοχος κατά 100% ΜΜΕ ραδιόφωνο, portal , ιστοσελίδων, διαφημιστικών εταιρειών, εταιρειών παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προγραμμάτων.

Είμαι  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ πρώην αποκλειστικού φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού «Party FM 104»

Είμαι ο Ιδιοκτήτης, Εκδότης και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της έντυπης κυριακάτικης εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS»

Ειμαι εκδότης και διαχειριστής των ηλεκτρονικών ενημερωτικών ιστοσελίδων «www.apokaliptikanews.gr»

Παρουσίαζα την αποκαλυπτική ενημερωτική εκπομπή με θέματα πολιτικής επικαιρότητας και αστυνομικού ρεπορτάζ με τον τίτλο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE της οποίας ήμουν ο αποκλειστικός παρουσιαστής.

Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα ειδησεογραφικού χαρακτήρα, ήτο εξαιρετικά αποκαλυπτική, με πλούσιο ρεπορτάζ και ανεδείκνυε σκάνδαλα στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο ενώ προέβαινε και σε πλούσιες αποκαλύψεις για σοβαρά αδικήματα και μεταδιδόταν κάθε Σαββατοκύριακο 19:00 – 22:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV από το 2018- 2021.

Περαιτέρω των ιδιοτήτων του αυτών, είμαι δημοσιογράφος και παρουσιαστής με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της παραγωγής, παρουσίασης και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης τηλεοπτικών ψυχαγωγικών εκπομπών από την 11η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018 στον τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «epsilontv» και νυν «OpenBeyond», έχοντας δική του εκπομπή, με τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Επρόκειτο για αποκλειστικά και εξολοκλήρου δικό μου πνευματικό δημιούργημα, όντας δικαιούχος του συνόλου των δικαιωμάτων του πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι παραγωγές μου, καθώς και οι εκπομπές που έχω παρουσιάσει έχουν γνωρίσει από την αρχή της μετάδοσής τους σημαντική επιτυχία, ώστε η τηλεθέασή τους ξεπερνούσε, κατά πολύ, το συνολικό μέσο όρο του καναλιού.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο δε, ότι είχαν παγιωθεί ως οι πρώτες εκπομπές, από πλευράς τόσο τηλεθέασης, όσο και εμπορικών εσόδων.

Ειδικά η εκπομπή του «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ», είχε τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην Ελλάδα στη ζώνη της και την παρακολουθούσαν, μέσω της εταιρείας που εκμεταλλευόταν τον ανωτέρω τηλεοπτικό σταθμό, με επίσημες μετρήσεις της εταιρείας NIELSEN, κατά μέσο όρο περίπου ενάμισι εκατομμύριο τηλεθεατές.

Η ανωτέρω εκπομπή ασχολούνταν με καλλιτεχνικά, πολιτικά, αλλά κυρίως αστυνομικά και κοινωνικά θέματα με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, αλλά και με σημαντικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε κατά το 2016 ο εντοπισμός κατόπιν δικών του προσπαθειών, αλλά και των συνεργατών μου σε κρησφύγετο κοντά στην Ορμυλία της Χαλκιδικής του τότε καταζητούμενου Κλοντ Λέσι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του κι είχε απαγάγει τον 4χρονο υιό τους Φοίβο, έχοντας εξαφανίσει τα ίχνη του επί 18 ημέρες.

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο παππούς του μικρού Φοίβου, όσο και οι επίσημες αρχές του κράτους (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Αστυνομία), να με συγχαρούν προσωπικά για τη συμβολή του και της εκπομπής μου στην έρευνα και στον εντοπισμό του παιδιού, μετά από άκαρπες έρευνες της αστυνομίας διάρκειας 18 ημερών.

Εκτός της ανωτέρω εκπομπής, παρουσίαζα τη σεζόν 2016-2017 με μεγάλη επιτυχία το πασίγνωστο διεθνώς μουσικό τηλεπαιχνίδι «Star Academy», στο οποίο είχε την εξαιρετική τιμή να συνεργαστεί με τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Άννα Βίσση και Νίκο Καρβέλα, αναδεικνύοντας γνήσια μουσικά ταλέντα, πολλά εκ των οποίων έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της μουσικής.

Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα ανέπτυξα έντονη φιλανθρωπική δράση.

Κατά το Δεκέμβριο του έτους 2014, κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας, η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ» προέβαλα το έργο και τις δράσεις των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος και υποδέχτηκε στην εκπομπή αρκετά από τα παιδιά που φιλοξενούν τα χωριά (τα οποία είχαν τη χαρά να απολαύσουν το εορταστικό πρόγραμμα της εκπομπής παρουσία δημοφιλών καλλιτεχνών και να λάβουν πλήθος δώρων), με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 21.000 ευρώ από τις συνολικά 8.114 κλήσεις ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στον πενταψήφιο αριθμό και τις 1.595 κλήσεις στη γραμμή του ΟΤΕ, χρήματα που διατέθηκαν για τις δραστηριότητες της ανωτέρω οργάνωσης.

Ομοίως, στις 28/07/2018 η εκπομπή του πραγματοποίησα τηλεμαραθώνιο με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι, μετά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό των 107.427,84 ευρώ, χρήματα τα οποία και κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό που τηρούνταν από το Υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Β. Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Το 2010, ΕΣΕΙΣ, εισήλθατε στο χώρο του «επιχειρείν», στήνοντας  επιχείρηση πρακτορείας με την επωνυμία «Air Fast Tickets», με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ το οποίο, είχατε δανειστεί, όπως ο ίδιος είχατε παραδεχθεί, από τοκογλύφο.

Προκειμένου να «επιβιώσετε» στην αγορά, εσείς  καταφύγατε  σε αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού, προσφέροντας αεροπορικά εισιτήρια με μεγάλη έκπτωση σε σχέση με την κανονική τους τιμή.

Ως εκ τούτου, η επιχείρηση «Air Fast Tickets» γνώρισε ταχεία ανάπτυξη, φτάνοντας μέχρι του σημείου να αποσπάσει βραβείο από το Eμπορικό Eπιμελητήριο ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση της χώρας.

Την αθέμιτη πρακτική του αντιδίκου ανέκοψε η αποστροφή τεσσάρων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων στη Δικαιοσύνη, δια της καταθέσεως αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων κατά της «Air Fast Tickets»   στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Στις αιτήσεις τους, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τεσσάρων εταιρειών κατήγγειλαν ότι η επιχείρηση του αντιδίκου πωλούσε συστηματικά μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικά εισιτήρια σε τιμές που υπολείπονταν του κόστους, δηλαδή της τιμής που καθορίζουν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες.

Από τα πρακτικά εκείνης της δίκης προέκυψε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτές τις αιτήσεις των τεσσάρων επιχειρήσεων, υιοθετώντας την καταγγελία τους ότι η εταιρεία σας ως επιχειρηματία «μετέρχεται αθέμιτες ανταγωνιστικές μεθόδους».

Στο τέλος της δίκης, η «Air Fast Tickets» είχε δεσμευθεί ότι «δεν θα προβεί στο μέλλον σε καμία αθέμιτη πώληση οποιουδήποτε εισιτηρίου κάτω του κόστους», ωστόσο σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση, αφήνοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, οφειλή πολλών εκατομμυρίων στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και τους εργαζομένους στο δρόμο, με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που ακόμα και σήμερα δεν έχουν λάβει.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κατά δήλωση σας αυτός προχώρησε στη μεταβίβαση του 45% των μετοχών της εταιρείας, έναντι 180 εκατ. Ευρώ σε Κινέζους επενδυτές και παραιτήθηκε από Δ.Σ. της εταιρείας. Κατά το ίδιο διάστημα στην Airfast tickets στον Πειραιά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, και η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης τον Ιούνιο του 2016. Η εταιρεία ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών δηλαδή από την 30η Ιουνίου 2014 και έπειτα όπως προέκυψε από δημοσιεύματα της εποχής, προχώρησε σε καταδολιευτικές δικαιοπραξίες, δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

Το 2016, κι ενώ είχε πτωχεύσει η επιχείρηση πρακτορείας «Fast Air Tickets», ο αντίδικος προχώρησε στην δημιουργία της εταιρίας «Fast Call ΙΚΕ», η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Dealber».

Η «Dealber» ήταν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που πρόσφερε κουπόνια και εκπτώσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, από πακέτα διακοπών μέχρι ακριβά κινητά τηλέφωνα και έπιπλα με έκπτωση μέχρι και 70%. Πρεσβευτής της πλατφόρμας υπήρξε ο γνωστός κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός διάσημος που του συμπαραστάθηκε μετά την κατάρρευση της «Air Fast Tickets».

Ωστόσο, δεν άργησαν οι καταγγελίες καταναλωτών, οι οποίοι δήλωναν εξαπατημένοι καθώς είτε δεν είχαν ποτέ παραλάβει τα προϊόντα που είχαν πληρώσει και παραγγείλει είτε είχαν αγοράσει υποτιθέμενα εκπτωτικά κουπόνια για την αγορά προϊόντων από δύο μεγάλες εταιρείες επίπλων και ηλεκτρικών ειδών και όταν προσέρχονταν στο ταμείο για την εξαργύρωση τους, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δήλωναν άγνοια για την συνεργασία ή δεν ήταν διαθέσιμοι οι συγκεκριμένοι κωδικοί που περιλαμβάνονταν στο κουπόνι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να  επιβληθούν στην εν λόγω εταιρία πρόστιμα από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ύψους 105.000 ευρώ το 2017 για παραβίαση των διατάξεων περί Προστασίας Καταναλωτή και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά. Ο αντίδικος μάλιστα τότε δήλωνε άγνοια για τα πρόστιμα ενώ υποστήριζε ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, ενώ μέχρι το 2016 εμφανιζόταν ο ίδιος ως διαχειριστής της εταιρείας ενώ από το 2017 μέχρι το 2020 διαχειριστής ήταν ο υπήκοος Αλβανίας Meta Armando Kiersto.

Την ίδια χρονιά, η χρεωκοπημένη εταιρία «Air Fast Tickets» έκανε την επανεμφάνισή της, αυτή την φορά με την μορφή των πλειστηριασμών, καθώς οδηγήθηκαν σε ηλεκτρονική εκποίηση τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τα αντικείμενα, δηλαδή, που βρίσκονταν στα γραφεία της και κατασχέθηκαν αφότου χρεοκόπησε με την εκτιμώμενη αξία να υπολογίζεται στις 46.000 ευρώ.

Το 2020 το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή που είχαν καταθέσει οι πιστωτές της για καταδολίευση, καταγγέλλοντας την μεταβίβαση δύο ακινήτων της εταιρείας σε χρονική περίοδο που αυτή βρισκόταν σε παύση πληρωμών.

Το δικαστήριο προχώρησε σε ανάκληση της συγκεκριμένης ενέργειας καθώς πραγματοποιήθηκε ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς στάσης πληρωμών ενώ παράλληλα έλαβε υπόψη του ότι η αγοράστρια εταιρεία, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, είχε ως εκπρόσωπο την σύζυγο του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη, Δημήτρη, ο οποίος τύγχανε να είναι και αντιπρόεδρος της «Air Fast Tickets» και επομένως λόγω της στενής σχέσης, η ίδια γνώριζε ότι η εταιρεία τελούσε υπό το συγκεκριμένο καθεστώς.

Η παράνομη επιχειρηματική δράση του αντιδίκου απασχόλησε ακόμη και τα ξένα μέσα ενημέρωσης καθώς το όνομά του περιλήφθηκε το έτος 2019 σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India», σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν κατηγορίες για τον ίδιο και συνεργάτιδά του για εμπλοκή τους σε σχήματα πυραμίδας (ponzi scheme) στην Ινδία, μέσω της εταιρείας Drego Consultants Private Limited στην Βομβάη και συγκεκριμένα ότι μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας που συνέστησαν, προσέλκυαν επενδυτές, τους οποίους εν συνεχεία φέρονται να εξαπατούσαν, μεταφέροντας τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρώσει εκτός Ινδίας.

Το έτος δε 2021, όπως προέκυψε από τον τύπο, συλληφθήκατε  από τελωνειακούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κατοχή 30.000 ευρώ τα οποία εισήγατε  από το εξωτερικό, για τα οποία δεν προέκυψε νόμιμη πηγή κτήσεώς τους.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες zougla.gr mononews.gr και , ereportaz.gr

«συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, κρατώντας στις βαλίτσες σας το ποσό των 30.000 ευρώ χωρίς να έχετε δηλωθεί στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας. Ακολούθησε η δέσμευση του ποσού, προκειμένου να αποδειχτεί η νόμιμη κτήση και προέλευσή τους και η νόμιμη δήλωσή τους στις κατά νόμον αρμόδιες αρχές.

Το 2023, εσείς από κοινού με στενούς συνεργάτες σας θεωρηθήκατε ύποπτος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και φοροδιαφυγή, έπειτα από  έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Παρατηρήθηκαν ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας που κινητοποίησαν την Αρχή.

Οι εν λόγω χρηματορροές ήταν η αρχή του νήματος καθώς ενεργοποίησαν τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα ανέφεραν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής κατετέθη στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που υπάγεται στον Υπουργό Οικονομικών.

Στη διάταξη με την οποία ο πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε στις 22 Φεβρουαρίου του έτους 2023 τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων επτά φυσικών και δώδεκα νομικών προσώπων, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Αναπτύσσουν εγκληματική δράση με διακριτό ο καθένας ρόλο για την ίδρυση επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσω των οποίων έχουν ως προφανή σκοπό να καταχραστούν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Νίκου Κοκλώνη και άλλων, άγνωστης ταυτότητας προσώπων σε χώρες του εξωτερικού».

Στο ίδιο έγγραφο διελήφθη ότι ο αντίδικος, σε συνεννόηση με γυναίκα δικηγόρο που διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι και έναν λογιστή, συστήνουν εταιρείες «κελύφη», εμφανίζοντας ως διαχειριστή τους ένα ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, υπό τα στοιχεία «Αρμάντο Μέτα». Ορισμένες από τις εταιρείες αυτές έχουν έδρα στην Ελλάδα και άλλες στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ (Delaware), στη Βουλγαρία, στην Τουρκία κ.α.).

Μέσω των συγκεκριμένων εταιρειών φέρονται να έχουν εισπράξει παράνομα ΦΠΑ (2 εκατ. ευρώ) και επιστροφή φόρων εισοδήματος (615.000 ευρώ), ενώ δημιουργούν οφειλές (10 εκατ. ευρώ) τις οποίες το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει, καθώς ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών δεν υπάρχει.

Στη διάταξη της Αρχής συμπεριλαμβάνεται το όνομα ενός 36χρονου υπηκόου Αλβανίας και συνεργάτης του αντιδίκου. Σε ορισμένες συναλλαγές που εντοπίστηκαν από την Αρχή φέρεται να χρησιμοποιούσε κλεμμένο γυναικείο διαβατήριο, πάνω στο οποίο είχε βάλει τη δική του φωτογραφία. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης του αντιδίκου κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής για κατοχή τεσσάρων κιλών κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.

Αυτή τη στιγμή τόσο ο αντίδικος, όσο και συνεργάτες του ελέγχονται για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπήρχαν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν είχε καταστεί γνωστή, καθώς κινούνταν παράνομα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο αντίδικος φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες προκειμένου να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του, με αποτέλεσμα να οφείλει στο Δημόσιο φόρους κ.λπ. άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Ο αντίδικος, βέβαια, σε δηλώσεις του αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στο «πόρισμα Βουρλιώτη» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα όπως και οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η έρευνα κατά περίεργο τρόπο φέρεται προσώρας να έχει παγώσει και ο αντίδικος συνεχίζει να κάνει επίδειξη πλούτου με πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές.

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Κι ενώ εσείς ελέγχεστε και ερευνάστε για σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η απάτη, η φοροδιαφυγή, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι καταγγελίες των εργαζομένων των εταιρειών του για απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο ίδιος τα τελευταία χρόνια συμμετέχετε ενεργά στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, εμφανιζόμενος ως τηλεοπτικός παραγωγός, όπου συνεργάζεστε  με πληθώρα τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και ως παρουσιαστής ακραία δαπανηρών τηλεοπτικών προγραμμάτων που ο ίδιος παρουσιάζετε και χρηματοδοτείτε από αγνώστου προέλευσης κεφάλαια.

Ταυτόχρονα, εσείς τα τελευταία δύο έτη, δημοσίως δηλώνετε ότι είστε ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής μεγάλων εταιρειών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, με εκατομμύρια κύκλου εργασιών και μεγάλη δραστηριότητα στην ελληνική τηλεόραση όπως εξάλλου προκύπτει και από τις εταιρείες που είστε νομίμως εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης κατά 100% και συγκεκριμένα (α) της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία «RED SMILE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «RED SMILE», που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, 41ο χλμ. Αττικής Οδού, ΤΚ 19002, ΑΦΜ: 802116960, Aριθμός ΓΕΜΗ 170285401000, όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την υπογραφή του παρόντος από τον σύμβουλο – διαχειριστή αυτής κ. Νικόλαο Κοκλώνη του Δημητρίουκαι (β) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «BARKINGWELL MEDIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «BARKINGWELL MEDIA», η οποία εδρεύει στην Παιανία Αττικής, στο Κτίριο 6, ΣΕΑ 1 Μεσογείων 40,2 χλμ, Αττική Οδός, ΤΚ 190 02, με αριθμό ΓΕΜΗ 141449701000, ΑΦΜ 800804618, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, νομίμως εκπροσωπούμενης από τον κ. Νικόλαο Κοκλώνη του Δημητρίου.

https://barkingwell.gr/el/  και συγκεκριμένα https://barkingwell.gr/el/about-us/

Η Βarking Well Media ιδρύθηκε το 2018 από τον επιχειρηματία Νίκο Κοκλώνη, o οποίος το 2015 ήταν ένας από τους 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών στην Ελλάδα σύμφωνα με τη λίστα του έγκριτου επιχειρηματικού περιοδικού Fortune. Από τα πρώτα της βήματα, η εταιρεία, με καινοτόμες τεχνολογίες, πρωτότυπα κόνσεπτ και μια ομάδα στελεχών με μακρά εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης εξελίχθηκε σε game changer της τηλεοπτικής βιομηχανίας. Σήμερα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στα Βαλκάνια, με πλούσιο portfolio που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολλά επιτυχημένα διεθνή formats. Με έδρα την Αθήνα, η Barking Well παράγει κάποια από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, έχοντας συνεργασία με τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως οι Alpha TV, Mega TV, Antenna TV και Star Channel. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Κοκλώνης, expert στον τομέα του ταξιδιού, ανέλαβε να δημιουργήσει μια ταξιδιωτική εκπομπή για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η ταξιδιωτική εκπομπή, που παρουσίαζε και επιμελούταν ο ίδιος, γύρισε όλο τον πλανήτη, από το Τόκιο και την Καρταχένα μέχρι την Παταγονία, και Το Celebrity Travel Φιλοξενώντας διάσημους Έλληνες από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι οποίοι άνοιγαν την καρδιά τους στον οικοδεσπότη σε εξομολογητική διάθεση έκανε αίσθηση για το ξεχωριστό του περιεχόμενο και την υψηλή ποιότητα παραγωγής του, σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Την επιτυχία αυτή ακολούθησαν πολλές νέες αναθέσεις και συνεργασίες και η Barking Well έβαλε την υπογραφή της σε κάποια από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης: Διεθνή φορμάτ όπως το Just The 2 Of Us (ΒBC), το The Chart Show (Freemantle), το Celebrity Game Night (NBC Universal), το Raid The Cage (Sony Entertainment Group), το Total Blackout (Freemantle), το The Secret Song (Can’t Stop Media), κ.α., αλλά και πρωτότυπα non scripted ζωντανά προγράμματα infotainment, όπως οι εκπομπές Σούπερ Κατερίνα στον Alpha TV και Χαμογέλα και Πάλι στο Mega TV, που σημειώνουν την υψηλότερη τηλεθέαση στις ζώνες μετάδοσής τους. Ο Νίκος Κοκλώνης, ιδρυτής και CEO της Barking Well, πιστεύει πως τη φυσιογνωμία κάθε εταιρείας τη διαμορφώνουν οι άνθρωποί της. Από την πρώτη στιγμή θέλησε η Barking Well να γίνει συνδετικός κρίκος και να δημιουργήσει την πιο δημιουργική αλληλεπίδραση ανάμεσα στα ταλέντα της τηλεοπτικής βιομηχανίας, με στόχο να δώσει σάρκα και οστά σε καινοτόμες ιδέες. Έτσι δημιούργησε μια διαρκώς διευρυνόμενη ομάδα από media experts, δημιουργούς περιεχομένου, έμπειρους παραγωγούς και εξειδικευμένους τεχνικούς, που συστήνουν τόσο πρωτότυπα concepts όσο και δημιουργικές προσαρμογές ξένων formats στο δυναμικά αναπτυσσόμενο τοπίο της αγοράς των media στην Ελλάδα.

Στον χώρο του κινηματογράφου, η Barking Well ήταν συμπαραγωγός της ιστορικής δραματικής ταινίας, Σμύρνη Μου Αγαπημένη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο της Μιμής Ντενίση. H ταινία ήταν βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Η εταιρεία έχει παράξει περισσότερα από 25 προγράμματα διαφορετικών ειδών, διευρύνοντας συνεχώς το portfolio της: Μουσικά σόου, τηλεπαιχνίδια, ταξιδιωτικές εκπομπές, ζωντανά προγράμματα infotainment, εκπομπές μαγειρικής και σειρές μυθοπλασίας. Την τηλεοπτική σεζόν 2021-2022, η εταιρεία παρήγαγε περισσότερες από 1500 ώρες περιεχομένου για διαφορετικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Παράλληλα με τις τηλεοπτικές παραγωγές, η Barking Well Media έχει και εκδοτική δραστηριότητα. Το 2020 η εταιρεία προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη βρετανική Reach plc, την εταιρεία που εκδίδει, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα Daily Mirror, το ειδησεογραφικό σάιτ mirror.co.uk και το εβδομαδιαίο περιοδικό ΟΚ! καθώς και την ιστοσελίδα του. Στο portfolio της Barking Well εντάχθηκε το περιοδικό ΟΚ! (κυκλοφορεί σε εβδομαδιαία βάση με την εφημερίδα Τα Νέα κάθε Σάββατο), ενώ τον Αύγουστο του 2021 έκανε launch στην ελληνική αγορά το σάιτ του OK!, okmag.gr. Η Barking Well έχει πάρει τα δικαιώματα της ιστορικής εφημερίδας The Daily Mirror και μέσα στο επόμενο διάστημα θα συστήσει στο ελληνικό κοινό το brand μέσα από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα mirror.gr.

Απασχολείτε δεκάδες άτομα προσωπικού και πλήθος εξωτερικών συνεργατών και οι εταιρείες σας, αγοράζουν με ταχείς ρυθμούς τα πνευματικά δικαιώματα αλλοδαπών οπτικοακουστικών έργων, συνάπτοντας διαδοχικές συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Εγώ  όσο και η δημοσιογραφική ομάδα με την οποία συνεργάζομαι, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ όφειλαν και οφείλουμε να θέτουμε υπόψιν του κοινού όλα τα πορίσματα του ρεπορτάζ, θεωρώντας ότι η δραστηριοποίηση ενός ατόμου που φέρεται να οδήγησε σε οικονομική καταστροφή πλήθος επιχειρήσεων με άμεσα θύματα εργαζόμενους, προμηθευτές και το Ελληνικό Δημόσιο και περαιτέρω, συμμετείχε σε εταιρείες με αποδεδειγμένη «παραβατική» εμπορική πρακτική, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου προς αποφυγή ύπαρξης νέων οικονομικών «θυμάτων» και ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου, απορίας άξιο είναι πώς ένας άνθρωπος η επιχειρηματική πορεία των εταιρειών του οποίου ήταν άκρως καταστροφική, έχει την οικονομική ευχέρεια να επενδύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε νέα επαγγελματικά σχέδια.

Οφείλουν οι κατά νόμον αρχές, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα νομικά και πραγματικά εργαλεία, να διερευνήσουν την πορεία του χρήματος και να εξετάσουν εάν οι ζημίες των αντισυμβαλλομένων του αντιδίκου είναι αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών και εάν τα χρήματα που διατίθενται πλέον προέρχονται από νόμιμη πηγή και έχουν νομίμως φορολογηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η ιδιότητα μου ως δημοσιογράφου και εκδότη επιτάσσει την ενημέρωση του κοινού σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση του κατά την διάρκεια της έρευνάς του, συνδράμοντας τις αρχές.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι εγώ και στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στις 23/01/2021 είχα καταγγείλει επωνύμως και δη στις αρμόδιες αρχές τις συμπεριφορές σας, όπως όφειλα ως δημοσιογράφος και πολίτης αυτής της χώρας.

23-01-2021 || Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΚΛΩΝΗ.ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE ΣΤΟ EPSILON TV

https://www.youtube.com/watch?v=ZtLRpy-1rS0

και μάλιστα μου είχατε και τότε αποστείλει εξώδικη δήλωση και σας είχα απαντήσει και ουδέποτε ανταποκριθήκατε και πάλι εσεις στην απάντηση μου ΔΙΟΤΙ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΩΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ !!!! ΣΥΓΚΟΙΝ. Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ EPSILON ΣΤΙΣ 19/03/2021 ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟ 22/03/2021 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΝΤΟΣ 3 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κ. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΑ APOKALIPTIKANEWS.GR ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ.

 

Συνεπώς, οι αναφορές σας ότι η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ιστοσελίδα «www.apokaliptika.gr», αφενός δεν είναι ψευδείς, αλλά πλήρως ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα και αφετέρου σκοπό είχαν την άσκηση δικαιολογημένης και οξείας κριτική σε βάρος ενός δημοσίου προσώπου της απολύτου επικαιρότητας, το οποίο την ίδια στιγμή που κατηγορείται με στοιχεία και συγκεκριμένες αποδείξεις για συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα και ακραίες εγκληματικές πράξεις, την ίδια στιγμή εμφανίζεται δημοσίως σε τηλεοπτικά σόου, τα οποία βοούν για τον πακτωλό χρημάτων που δαπανώνται σε αυτά.

Συνεπώς,  υπό την ιδιότητά μου ως δημοσιογράφου και εκδότη είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά σας και να ασκήσω νόμιμη κριτική.

Συνεπώς, το επίμαχο δημοσίευμα δεν ήταν πρόσφορο και ικανό να βλάψει την προσωπικότητα σας, ούτε πολύ περισσότερο υπερέβη το δεοντολογικά αναγκαίο μέτρο.

Επίσης η εξώδικη δήλωσή σας αντιστοιχεί πλήρως στην λαϊκή ρήση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»: Κανείς δεν ασχολήθηκε με την προσωπική σας ζωή, παρά μόνο στον βαθμό που η πολυτέλεια και η χλιδή του τρόπου ζωής σας δεν είναι σύμφωνη με τα παραπάνω οικονομικά σκάνδαλα και αυτό που ζητήσαμε αποβλέποντας αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος είναι να υπάρξει έλεγχος της διαφάνειας των οικονομικών σας πόρων

Επειδή από τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α. Από τα άρθρα εξάλλου 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και 5Α (συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα του πληροφορείσθαι, αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) απορρέει το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, δικαιώματα που προστατεύονται εξίσου και από το Σύνταγμα (βλ. διατάξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19).

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Ο τύπος επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ασκώντας καθήκοντα τα οποία ο ίδιος επιλέγει, βάσει της αποστολής του, που συνίσταται στην πληροφόρηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Επειδή από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 εδ. α του άρθρου 14 του Συντάγματος καθιερώνεται η ελευθεροτυπία και συνακόλουθα η ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου (βλ. Γ. Σιαθέα, Ερμηνεία του νέου Ν 2243/1994 περί τύπου, 1996, σελ. 160). Το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας περιλαμβάνει, αφενός μεν το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που εκδηλώνεται ως ελεύθερη έκφραση στοχασμών, ως αδέσμευτη ειδησεογραφία και ως έντονη άσκηση κριτικής και ελέγχου των δημόσιων προσώπων και πραγμάτων, αφετέρου δε, ενόψει και του άρθρου 5 παρ. 1 του Σ, το δικαίωμα κάθε πολίτη να πληροφορείται, ήτοι να ενημερώνεται τακτικά και ελεύθερα για κάθε πολιτικό ή κοινωνικό ή άλλο θέμα εν γένει που τον ενδιαφέρει (ΣτΕ 3880/2002 ΝοΒ 2003 1987, ΑΠ 788/2000 ΕλλΔικ 42 162, Εφθεσ 1730/2003 Αρμ 2004 1398, ΕφΑθ 9975/1986 ΕλλΔικ 28 299 με σημ. Κρουσταλάκη).

Επειδή σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Συντακτών είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να ενημερώνουν τις αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση θεμάτων ειδικώς που άπτονται στο Δημόσιο Συμφέρον.

Επειδή η εξώδικη δήλωσή σας αντιστοιχεί πλήρως στην λαϊκή ρήση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»: Κανείς δεν ασχολήθηκε με την προσωπική σας ζωή, παρά μόνο στον βαθμό που η πολυτέλεια και η χλιδή του τρόπου ζωής σας δεν είναι σύμφωνη με τα παραπάνω οικονομικά σκάνδαλα και αυτό που ζητήσαμε αποβλέποντας αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος είναι να υπάρξει έλεγχος της διαφάνειας των οικονομικών σας πόρων

Σας υπενθυμίζω ότι με βάση την διάταξη του άρθρου 367 ΠΚ, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Συντάγματος, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν άδικη πράξη οι εκδηλώσεις που γίνονται για την διαφύλαξη δικαιώματος ή από δικαιολογημένο ενδιαφέρον , που κλασική περίπτωση συνιστά η ενημέρωση του κοινού για υποθέσεις που άπτονται δημοσίου συμφέροντος.

Οι υποθέσεις στις οποίες έχει αναμιχθεί το όνομά σας και βρίσκονται στην δικαιοσύνη είναι το μείζον ζήτημα και στο οποίο φυσικά στην πεντασέλιδη εξώδικη δήλωσή σας δεν προβαίνετε ούτε σε μία αναφορά. Τουναντίον  μου αποστέλλετε την ανωτέρω εξώδικη δήλωση στα πλαίσια των διατάξεων του Ν. 1178/1981 ως προαπαιτούμενο για να ασκήσετε αποζημιωτική αγωγή εναντίον μου, χωρίς φυσικά να έχετε το θάρρος να αναφερθείτε ούτε καν σε ένα στοιχείο του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ που να μην ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Είναι δεδομένο για όλο αυτό το σκάνδαλο των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ το μόνο που αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας είναι ότι βρίσκεται στα Δικαστήρια, χωρίς να αρνείστε φυσικά ότι το ρεπορτάζ είναι βάσιμο και αληθινό και εννοείται ότι κανείς δεν προεξοφλεί την τελική κρίση της δικαιοσύνης, αλλά αποτελεί ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος το γεγονός ότι από την δραστηριότητά σας χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ που τα αποστερήθηκε το ελληνικό Δημόσιο, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, οι εργαζόμενοι και ενώ το νομικό πρόσωπο της εταιρίας πτώχευσε, εσείς φέρεστε να έχετε απεριόριστη ρευστότητα, γεγονός που ουδόλως συνάδει με την πτώχευση της εταιρίας και αποτελεί ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος ο τρόπος που ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας μετά το ναυάγιο μιας εταιρίας και την καταστροφή της εταιρίας εξήλθε πολύ πλουσιότερος.

Οι ‘’συγκυρίες’’ όμως που σχετίζονται με το πρόσωπό σας δεν έχουν όριο, καθώς τον Απρίλιο του 2019 εμπλέκεται το όνομά σας και σε συμμετοχή σε εταιρία- απάτη στην μακρινή Ινδία: Όλα αυτά φυσικά αποτελούν μια ιδιαιτέρως πολυσχιδή δραστηριότητα που πρέπει να διερευνηθεί και εγώ είμαι περήφανος ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής που εξυπηρέτησα κατά το δυνατόν το δημόσιο συμφέρον, καθώς αποκλειστικός στόχος του συγκεκριμένου τηλεοπτικού ρεπορτάζ ήταν η ενημέρωση της κοινής γνώμης και η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να διερευνήσουν αποτελεσματικά τα κρίσιμα αυτά ζητήματα και τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν να γίνει μια προσπάθεια να ανευρεθούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους τους εν μέσω μάλιστα μιας τόσο κρίσιμης κατάστασης και της πανδημίας που διερχόμαστε.

Επειδή τα ως άνω είναι νόμιμα και αληθή.

 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για το περιεχόμενο της από 19-02-2024 εξωδίκου δηλώσεώς σας.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι παράλληλα με εμένα θα πρέπει να εγκαλέσετε και το σύνολο ουσιαστικά των μέσων ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που τα τελευταία χρόνια έχουν στο σύνολό τους ασχοληθεί με την περίπτωση ‘’Κοκλώνη’’.

Όσα δημοσιεύθηκαν στις 18/2/2024 στο υπ 1 φυλλο της εβδομαδιαίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ αλλά και στην ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ apokaliptikanews.gr, τα οποία έκαναν αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε πληθώρα site και μεταξύ άλλων του του https://edolio5.blogspot.com/ και συγκεκριμένα για το άρθρο https://edolio5.blogspot.com/2024/02/holiday-inn.html   Και για το δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στο Menio’s Blog στο  apokaliptikanews.gr και συγκεγκριμένα   https://apokaliptikanews.gr/kai-tora-oi-dyo-mas-just-the-two-of-us-mi-steileis-toys-mpravoys-gia-na-me-skotosoyn-tha-ertho-to-vrady-o-idios-na-se-do-ase-toys-choroys-ta-tragoydia-ta-panigyria-ta-lame-ta-roycha-soy/ είναι απολύτως αληθή, όπως εμμέσως αλλά σαφέστατα συνομολογείτε και ο ίδιος και αποσκοπούσαν αποκλειστικά και μόνο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών και στην διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Σας υπενθυμίζω και σας επισημαίνω ότι πριν την δημοσιεύση των αναρτήσεων  έγινε έντονη  επικοινωνία μαζί σας προκειμένου να διατυπώσετε τις θέσεις σας και ενώ σας δόθηκε απλόχερα το συγκεκριμένο βήμα εσείς αρνηθήκατε και απλώς με απειλήσατε  ότι θα βάλετε τους μπράβους γνωστού ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ να με σκοτώσουν – και ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΝΑΛΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΕΙΤΕΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ –  και μετά μου αποστείλετε την συγκεκριμένη εξώδικη δήλωση στην απέλπιδα προσπάθειά σας να με εκφοβίσετε από την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Πληρεξούσιο και αντίκλητο διορίζω τον δικηγόρο Αθηνών Αλέξιο Χ. Κούγια, κάτοικο Αθηνών, Βας. Σοφίας  αρ. 55, 

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται και σε όλους σε όσους κοινοποιείται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες μαζί με την από 19/2/2021 εξώδικη δηλωση προσκληση του Νικολάου Κοκλώνη κατά εμού αλλά και την από από 22/2/2021 εξωδικη απάντηση διαμαρτυρια και πρόσκληση κατά του  Νικολάου Κοκλώνη αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

 

Αθήνα, 23-02-2024

Ο εξωδίκως δηλών

 

 

Φουρθιώτης Μαίνανδρος – Γεώργιος

Εκδότης – Δημοσιογράφος

& Νόμιμος Εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

 

 

 

Similar Posts