Θεσσαλονίκη: Αποκλειστικές μαρτυρίες στο Live News για την απάτη – μαμούθ ρασοφόρων

Όσο οι μέρες προχωρούν και τα στόματα ανοίγουν νέες αδιανόητες αποκαλύψεις κάνει η συγκλονιστική έρευνα του Live News.

Η εκπομπή του Live News εξασφάλισε τα αποκλειστικά μηνύματα που αντάλλασσε καταγγέλλουσα, όπου της έγραφαν:

«Μια σειρά καθυστερήσεων υπάρχει ατυχίας και από μέρους μου και από τον παππά αλλά εσύ δεν λες να το καταλάβεις. Αγάπη μου πιο ιερό από την υγεία μου δεν έχει στο ορκίζομαι να ψοφήσω αν εσένα σε κοροϊδέψω».
Το «φέσι» στο γνωστό τυροπωλείο της Θεσσαλονίκης

Αποκαλύψεις που συχνά απλά είναι ανεξήγητες, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την αδυναμία του ιερέα στην αγορά τυριών, τυριά τα οποία αγόραζε σε αδιανόητες ποσότητες ακόμα και με φέσι.

«Ο πάτερ είναι πελάτης από το 2012 στην αρχή ερχόταν και αγόραζε ποσότητες για προσωπική κατανάλωση αλλά από το 2015 αγόραζε κάθε φορά 10 με 15 κιλά σε μεταλλικά δοχεία των 7.5 κιλών. Μας έλεγε πως είναι για δωρεές, ένας που ερχόταν μαζί του είπε πως τα έστελναν στο Άγιο Όρος και το Πατριαρχείο. Μας χρωστάει ακόμα περίπου 4.000€».

Και γνωστός κομμωτής φέρεται να είχε δώσει χρήματα στην τετράδα που τώρα κατηγορείται για απάτη. Είναι μία ακόμα πτυχή, για έναν εκ των τεσσάρων που κατηγορούνται για την ιερή απάτη, ένα δίκτυο 4 ατόμων που στα πλοκάμια τους φαίνεται πως είχε πέσει και πασίγνωστος κομμωτής. Απάνω του έπεσαν οι Αρχές όταν έψαχναν τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών της τετράδας.

Με την απάντηση ενός από τους κατηγορούμενους για την μεταφορά χρημάτων από γνωστό κομμωτή να είναι: «Επειδή οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν δεσμευμένοι μεσολαβούσα για να δώσω τελικά τα χρήματα στον ιερέα».

Μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου οι αστυνομικοί κατέγραψαν και συνομιλία που γίνεται αναφορά στον κομμωτή.

Στο τηλεφώνημα παρουσιάστηκε ως καθηγητής πανεπιστημίου που ήθελε να δει αν ισχύει η κράτηση που είχε κάνει στο κατάστημα και για αυτόν τον λόγο ανέφερε και πως ο ίδιος είναι φίλος του γνωστού κομμωτή.
Αποκαλυπτικές μαρτυρίες από αποκλειστικές μαρτυρίες στο Live News

Την ίδια ώρα αίσθηση και σοκ προκαλούν και νέες μαρτυρίες που αποκλειστικά θα αποκαλύψει το Live News.

Θύμα του πρώην ιερέα θα πει: «Μου λέει θέλεις να σε βοηθήσω; Του λέω πώς να με βοηθήσεις; Μου λέει ”από αυτά που μου έχουν δώσει και τους έχω δώσει πίσω, ο ένας πήρε σπίτι, ο άλλος το ένα, ο άλλος το άλλο”. Ε λέω και πως θα γίνει αυτό; Μου λέει θα μου δώσεις για αρχή 3 χιλιάδες ευρώ και τον Οκτώβρη θα σου δώσω 7. Ότι και καλά κάνανε κάποιες δουλειές με τον πάτερ στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο και έδινα εγώ παράδειγμα τα λεφτά, όπως τα έδωσα και θα τα έδινε στον άλλον παπά, υποτίθεται και θα μου τα διπλασίαζε γιατί θα χάλαγε κάποιες επιταγές».

Και η ίδια θα καταγγείλει προσκομίζοντας φωτογραφικά ντοκουμέντα.

«Έχω φωτογραφία που πήγανε στο Ντουμπάϊ με τις Louis Vuitton τσάντα πάνω στο κρεβάτι με τα 500αρικα και τα 100αρικα πάνω στο κρεβάτι. Έχει το λέγειν, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Όλοι λέγανε ”τι καλός άνθρωπος”».

Ενώ η καταγγέλλουσα θα παρουσιάσει και γραπτές επικοινωνίες:

«Άκου να δεις εσύ θα μου δώσεις 20.00 ευρώ θα βάλω και εγώ 1.000 οπότε θα δώσω στον παππά 3.000 θα πάρουμε 7.000 και εγώ μέσα σε 45 ημέρες θα κρατήσω τα 1.000 και θα πάρεις τα 6.000».
Πέρασε ξυστά από τον «αφορισμό»

Γνωστός στις Αρχές από το 1998 είχε συλληφθεί και στο παρελθόν ένας από τους κατηγορούμενους για την «ιερή μπίζνα».

Μόνο απορία προκαλεί το γεγονός πως η αστυνομία έναν από τους 4 συλληφθέντες τον ξέρει από παλιά για παρόμοια υπόθεση, το 1998 τον είχαν συλλάβει και πάλι, τα τέλια είχε χτυπήσει Ηγούμενος Μονής που προτίμησε αντί αφορισμού την μήνυση.

Είχε συλληφθεί ξανά το 1998, για αντιποίηση αρχής και απάτη μετά από μηνυτήρια αναφορά Ηγουμένου Ιεράς Μονής καθώς παρότι τον είχαν καθαιρέσει αυτός φόραγε κανονικά τα ράσα, στο σπίτι του βρέθηκαν 1.100 περίπου επιστολές που ζητούσαν από πιστούς χρήματα και 2 σφραγίδες.

Όσο η αστυνομική έρευνα έβγαζε στο φως απίστευτες ιστορίες από το πρόσφατο και το μακρινό παρελθόν τόσο οι 4 εμπλεκόμενοι έριχναν ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους υποστήριξε πως δεν ήξερε το περιεχόμενο των επιστολών που έφταναν στον ιερέα, ο ίδιος όπως είπε απλά περίμενε σε ένα σημείο που του είχαν υποδείξει για να παραλάβει ή να παραδώσει φακέλους με άγνωστο περιεχόμενο από άγνωστα άτομα.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί και μία ακόμα πληροφορία για τον ιερέα που κατά τα άλλα φέρεται να ήταν το κεντρικό πρόσωπο της «ιερής μπίζνα» και να προβάλει ως επόμενος Μητροπολίτης στην Θεσσαλονίκη.

Ο ιερέας είχε οριστεί πρόεδρος στο φιλόπτωχο ταμείο αλλά πριν από 2 περίπου χρόνια μετά από κοντά 35 χρόνια στην θέση του ζήτησαν να παραδώσει την διαχείριση του ταμείου, το «ξήλωμα» του ζήτησε η Μητρόπολη γιατί είχαν φτάσει πληροφορίες για οικονομικές του συναλλαγές με τρίτα πρόσωπα. Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες στην Μητρόπολη τον ιερέα είχαν φτάσει τον αριθμό των πέντε.

Ο ίδιος πάντως ο ιερέας παρά το τσουνάμι σε βάρος του δηλώνει αθώος. Λέει πως ούτε ανέντιμος είναι ούτε απατεώνας. Και φυσικά ούτε καταχραστής ή εκμεταλλευτής. Απλά είχε ανάγκη και χρειάστηκε να δανειστεί, αυτό όμως δεν τον κάνει ούτε κλέφτη ούτε καταχραστή.
Με «βαριές» φορολογικές δηλώσεις

Την ώρα που οι αστυνομικοί είχαν απέναντι τους ανθρώπους που τους έλεγαν πως άδικα κατηγορούνται και πως όσα λεφτά πήραν τα πήραν δανεικά λόγω ανάγκης η έρευνα που γινόταν παράλληλα έβγαζε και άλλα λαβράκια.

Οι «φουσκωμένες» φορολογικές δηλώσεις μεταξύ 2018 – 2023 δείχνουν:

-Ιερέας: 101.440.60€ από μισθωτή εργασία, 110.000.00€ από πώληση ακινήτου,
-Πρώην ιερέας: 15.930€ (εισοδήματα απαλλασσόμενα ή φορολογούμενα με ειδικό τρόπο), 8.700€ (διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια δωρεές),
-Ελέγχεται για τα έτη 2015 – 2019 και επιβλήθηκαν πρόστιμα 281.587.91€.

Αίσθηση πάντως προκαλεί πως τόσοι άνθρωποι έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να δώσουν λεφτά για την δήθεν εκλογή μητροπολίτη αλλά και πως επί μακρόν πείθονταν πως όλα προχωράνε καλά μόνο και μόνο επειδή κάθε φορά που ρωτούσαν τι έγινε έπαιρναν για απάντηση την διαβεβαίωση πως το θέμα «ετελείωσε».
Αδιανόητη καταγγελία «μητροπολίτης» με επιχειρηματικό πλάνο

Απέναντι σε όλα αυτά αίσθηση και εντύπωση προκαλεί το πώς και το γιατί πείστηκαν να δώσουν τόσα λεφτά στην ανίερη τετράδα οι σημερινοί τους μηνυτές. Όπως είπαν στην αστυνομία το δέλεαρ ήταν πως τους είπαν πως υπήρχε πλάνο για συμμετοχές σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγάλα κέρδη αν βέβαια άλλαζε χέρια η Μητρόπολη.

«Ήμουν μάρτυρας ενός επεισοδίου μέσα στην εκκλησία! Ένας άνθρωπος κυριολεκτικά έσκιζε τα ρούχα του και φώναζε ”φέρε μου πίσω τα λεφτά μου”. Ένας από όσους ήταν στην εκκλησία ρώτησε τον άνδρα πόσα έδωσε στον παπά και τότε ο άνδρας του είπε πως στον παπά είχε δώσει 5.000€ και τότε του είπε να πάνε μαζί στην τράπεζα για να του τα δώσει».

«Λόγω της πανδημίας και της εκδημίας ιεραρχών έλεγαν πως θα επισπευστεί η εκλογή Μητροπολίτη και πως υπάρχει παρασκηνιακή διαδικασία χρηματισμού, μάλιστα και ο ιερέας έλεγε πως θα πουλήσει το σπίτι του για την εκλογή του και αυτό τους έπεισε να δώσουν λεφτά. Όταν ζητούσαν τα λεφτά πίσω τους έλεγε να πάνε στην Μητρόπολη για να βεβαιωθούν πως πράγματι τους έλεγαν αλήθεια για την εκλογή και όταν η Μητρόπολη το διέψευσε και πάλι τους είπαν πως επειδή όλα αυτά γίνονται παρασκηνιακά είναι φυσικό να μην παίρνουν επιβεβαίωση από την Μητρόπολη».

«Αυτός ο κύριος, ο απατεώνας, έχει το λέγειν»

Το θύμα του ιερέα μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Αυτή η φωτογραφία είναι από όταν μου πήρε τα χρήματα. Είναι τραβηγμένη στο Ντουμπάι. Αυτός ο κύριος, ο απατεώνας, έχει το λέγειν. Τον πρώην ιερέα τον γνώρισα από έναν φίλο μου. Έδωσα 15.000 ευρώ σύνολο γιατί με βρήκε σε μία ευάλωτη στιγμή όπου ο γιος μου έπρεπε να κάνει ένα σοβαρό χειρουργείο. Δεν έχω αποδείξει, τα πήρε από τα χέρια μου. Υπάρχουν και μάλλ9οι που έδωσαν».

Πηγή: megatv.com

Similar Posts