| | | | | | | |

Η μυστική εξαγορά του OPEN από τον ελεγχόμενο για εγκληματική οργάνωση Νίκο Κοκλώνη και το κουκούλωμα του πορίσματος των κακουργημάτων με εντολή Μαξίμου! Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μισθούς, πανάκριβες παραγωγές, το καρουζέλ των εταιρειών που ξεπλένει «μαύρο χρήμα» και η εντολή για ασυλία από τον Μητσοτάκη στον παραγωγό που σε άλλη χώρα θα είχε άλλη τύχη – 23-01-2021 || Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΚΛΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE ΣΤΟ EPSILON TV

Γράφει ο Μένιος Φουρθιώτης

Η μυστική εξαγορά του OPEN από τον ελεγχόμενο για εγκληματική οργάνωση Νίκο Κοκλώνη και το κουκούλωμα του πορίσματος των κακουργημάτων με εντολή Μαξίμου! Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μισθούς, πανάκριβες παραγωγές, το καρουζέλ των εταιρειών που ξεπλένει «μαύρο χρήμα» και η εντολή για ασυλία από τον Μητσοτάκη στον παραγωγό που σε άλλη χώρα θα είχε άλλη τύχη – με ρεπορτάζ από το edolio5.blogspot.com , zougla.gr , makeleio.gr , thetoc.gr , capital.gr και πολλών , πολλών ακόμα site , εφημερίδων

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤ΄ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ σύμφωνα με το Νόμο και το άρθρο 36 του ΚΠΔ

Της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS», ιδιοκτήτρια της Κυριακάτικης ενημερωτικής πολιτικής εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας με τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ»

Να παρέμβει ΤΩΡΑ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ – Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

Η μυστική εξαγορά του OPEN από τον ελεγχόμενο για εγκληματική οργάνωση Νίκο Κοκλώνη και το κουκούλωμα του πορίσματος των κακουργημάτων με εντολή Μαξίμου! Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μισθούς, πανάκριβες παραγωγές, το καρουζέλ των εταιρειών που ξεπλένει «μαύρο χρήμα» και η εντολή για ασυλία από τον Μητσοτάκη στον παραγωγό που σε άλλη χώρα θα είχε άλλη τύχη – 23-01-2021 || Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΚΛΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ LIVE ΣΤΟ EPSILON TV

Και επειδή προφανώς όλοι έχουμε πάθει αμνησία

Στο πλαίσιο οικονομικού – πολιτικού – δικαστικού ρεπορτάζ που κάνω για το apokaliptikanews.gr και την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, προέβην σε ενδελεχή έρευνα των στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί επί της επαγγελματικής πορείας του επιχειρηματία Νικολάου Κοκλώνη, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο διοικεί εταιρείες παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων σε πληθώρα site τηλεόραση ραδιόφωνα και έχει γίνει δέσμευση και ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΡΕΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ…από το 2022

https://edolio5.blogspot.com/2024/02/open.html

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/bios-kai-politeia-tou-nikou-kokloni-to-kanoni-tis-airfasttickets-i-apati-me-ta-kouponia-kai-oi-katigories-gia-xepluma/

https://www.capital.gr/oikonomia/3700712/pos-o-anaptuxiakos-tha-edine-ston-kokloni-epixorigisi-2-ekat-euro-gia-ependusi-9-9-ekat-euro/

Αυτά που συμβαίνουν με τον ελεγχόμενο από την αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος Νίκο Κοκλώνη δεν έχουν προηγούμενο και εκθέτουν τόσο την δικαιοσύνη αλλά και τον ίδιο τον προϊστάμενο της αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη που έχει εκδώσει το πόρισμα – φωτιά για τον τηλεοπτικό παραγωγό όπως έχει γράψει το edolio5.


Αν κάποιος διαβάσει με προσοχή το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έχει συντάξει η αρμόδια υπηρεσία και περιγράφει σημεία και τέρατα για τον Νίκο Κοκλώνη εύλογα θα δημιουργήσει την απορία πως είναι δυνατόν να μην έχει συλληφθεί ακόμα ή τουλάχιστον να μην έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Είναι εμφανές ότι υπάρχει κάλυψη με άνωθεν εντολή.

Η διαβίβαση του πολυσέλιδου πόρισματος 75 σελίδων της Aρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορούσε στα έργα και τις ημέρες του όπου φυσικά έχει παρουσιάσει το edolio5 έχει σταλεί στην εισαγγελία αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση Κοκλώνη παρουσιάζει μεγάλο μιντιακό αλλά και κυβερνητικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, διάφοροι υπουργοί ήθελαν η δικογραφία Κοκλώνη να μπει στο ψυγείο. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται σε συνεργάτες του ότι δεν τον αγγίζει κανείς.

Στο πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στην οποία προΐσταται ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρειου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, γίνεται λόγος για λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης υπό τη διεύθυνση του Κοκλώνη, ενώ έχουν ερευνηθεί συνολικά επτά πρόσωπα και 13 εταιρείες.

Στην υπόθεση εμπλέκονται, εκτός του τηλεαστέρα, μία δικηγόρος, δύο διαχειριστές εταιρειών και ένας λογιστής. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να ίδρυαν επιχειρήσεις με σκοπό αφενός να καταχραστούν χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της ΕΕ, αφετέρου να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Κοκλώνη και άλλων προσώπων στο εξωτερικό.

Ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να χρησιμοποίησε ανύπαρκτο διαχειριστή στις εταιρείες προκειμένου να αναλάβει την ποινική και ατομική ευθύνη των χρεών που θα συσσώρευαν οι εταιρείες του. Τα χρέη δημιουργούνταν είτε από παράνομη ιδιοποίηση ΦΠΑ είτε από ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος ή φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

Μεταξύ των εταιρειών που ίδρυσε ο τηλεαστέρας είναι και τέσσερις εικονικές, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε η έρευνα της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Επίσης, δύο από τις συνολικά 13 εταιρείες χαρακτηρίζονται εταιρείες-κέλυφος, με τη μητρική τους εταιρεία να βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ ακόμη δύο εταιρείες φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί ως όχημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Μέσω των συναλλαγών από τις εικονικές εταιρείες ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να έλαβε πάνω από 2 εκατ. ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ, εξαπατώντας στην ουσία το δημόσιο, και ακόμη 615.000 ευρώ μέσω της επιστροφής φόρου εισοδήματος. Επίσης φέρεται να δημιούργησε χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο καθώς δεν κατέβαλλε φόρους, με τη συνολική ζημία να ανέρχεται σε 12,6 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας βέβαια σε δηλώσεις του αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα Βουρλιώτη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα όπως και οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο». Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι η έρευνα κατά περίεργο τρόπο έχει παγώσει και ο Κοκλώνης συνεχίζει να κάνει επίδειξη πλούτου με πανάκριβες τηλεοπτικές παραγωγές. Τα ΜΜΕ δεν έχουν ούτε μονόστηλο για την υπόθεση αυτή και οι φήμες στους διαδρόμους του Άρειου Πάγου δίνουν και παίρνουν για τους βαθμούς του ψυγείου που βρίσκεται η υπόθεση. Ο Κοκλώνης ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού από καναλάρχη προκειμένου να ενδώσει στην απαίτηση να του καταβάλει 4.000.000 ευρώ.

Όπως και να έχει η υπόθεση όμως το γεγονός ότι ο χρόνος τρέχει με ότι σημαίνει αυτό για την απώλεια σημαντικών εγγράφων και αλλαγής καταθέσεων από πρόσωπα που γνωρίζουν και έναντι δέλεαρ μπορεί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους δημιουργεί πλήγμα στην αξιοπιστία της δικαιοσύνης. Η παρέμβαση της κ. Αδειλίνης είναι μονόδρομος πλέον προκειμένου να γίνει αναζήτηση της δικογραφίας και το συρτάρι που είναι αραχνιασμένη αυτή.

Ο Νίκος Κοκλώνης συμμετείχε στο παρελθόν και συνεχίζει να συμμετέχει ως διαχειριστής, μέλος, πραγματικός δικαιούχος και εκκαθαριστής σε πλήθος εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το πόρισμα Βουρλιώτη είναι αποκαλυπτικό.

Σε κάποιες από τις ελληνικές εταιρίες, που είναι ο ίδιος πραγματικός δικαιούχος, παραμένει διαχειριστής για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια προβαίνει σε διακοπή της διαχείρισης με την εταιρία, τοποθετώντας ως νέο διαχειριστή τον αλβανικής καταγωγής ΜΕΤΑ ARMANDO του Kiersto.

Από τη στιγμή που αναλαμβάνει τη διαχείριση το νέο πρόσωπο, παρατηρείται ενεργή συμμετοχή των εταιριών σε εικονικές συναλλαγές, με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση του επιστρεφόμενου Φ.Π.Α και ξαφνική απασχόληση πλήθους εργαζομένων, των οποίων ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών δεν καταβάλλεται και δημιουργούνται με ραγδαίους ρυθμούς ληξιπρόθεσμες οφειλές των εταιριών προς το Δημόσιο.

Ίδια πρακτική και με τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο παρατηρείται και σε εταιρία του με διαχειριστή τον Κ.Ι. υπάλληλο της εταιρίας Κ.Θ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που έχει αναλάβει τις λογιστικές εργασίες των εταιριών του.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το εξωτερικό. Ο κος Κοκλώνης φαίνεται να συμμετέχει με πάρα πολλές ιδιότητες (γραμματέας, δ/νων σύμβουλος, μέλος διοίκησης, πρόεδρος αλλά και treasurer) σε εταιρίες και υποκαταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μην νομίζετε όμως ότι δραστηριοποιείται σε μία Πολιτεία αλλά σε έξι (Ντελαγουέαρ, Τέξας, Φλόριντα, Χαβάη, Νεβάδα και Νέα Υόρκη).

Το σύνολο των εταιρειών και υποκαταστημάτων σε αυτές τις Πολιτείες ανέρχονται σε 15, πολλά από τα όποια φαίνεται να έχουν παύσει την δραστηριότητά τους.

Οι επωνυμίες των εταιριών στις ΗΠΑ είναι η AIRFAST TICKETS INC, YOTRIP INC, DEALBER INC και PLATINUM DEVELOPMENTS LLC.

Επειδή η αμερικάνικη ήπειρος ήταν προφανώς αγαπητή για τον κο Κοκλώνη παρέμεινε στην ήπειρο και μεταφέρθηκε λίγο πιο δίπλα.

Στον Παναμά με την εταιρία NK ADVISORY SERVICES INC με πάμπολλες ιδιότητες (προέδρου, γραμματέα, δ/νοντος συμβούλου και του ταμία).

Το παρελθόν του βέβαια φαίνεται να ξεκινάει από την Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο με τις εταιρίες DEALBER LIMITED, AIR FAST MEDIA LTD, AIR FAST TICKETS LTD και GLOBAL PROPERTIES & INVESTMENTS LTD που σε όλες είχε την ιδιότητα του δ/ντα συμβούλου.

Τρίτη στάση η ήπειρος της Ασίας και συγκεκριμένα η Ινδία.

Εκεί έχει συστήσει την εταιρία DREGO CONSULTANTS PRIVATE LIMITED στην οποία εμφανίζεται να την διευθύνει μαζί με την Κ.Κ. και τον/την DEVENDRA SINGH CHHOTELAL SINGH KUSHWAHA.

Οι εταιρίες του στην Ελλάδα

Και φυσικά φθάνουμε στην Ελλάδα όπου ο αριθμός των εταιριών προκαλεί ίλιγγο.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρίες είναι οι ακόλουθες:«EASY STARTER ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»
«DEALBER ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
«Barkingwell Media Α.Ε.»
«MONEYROCK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.»
«ΓΡΥΜΠΛΑΣ ΟΡΦΕΑΣ – ΚΟΚΛΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ε.Ε.»
«ΒΑRKINGWELL PROGRESS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
«NKG MEDIA GROUP ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»
«ΕΠΙΠΛΟΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»
«FAST CAPITAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
Και η εκκαθαρισθείσα εταιρεία «ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

Όλες οι παραπάνω εταιρίες ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στον κο Κοκλώνη.

Από το πόρισμα του κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκύπτει, ωστόσο, ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, στον Παναμά, στην Ινδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κος Κοκλώνης διαθέτει ένα πυραμιδικό σχήμα που απλώνεται σε όλο τον πλανήτη σε τρεις ηπείρους και δέκα θάλασσες.

Ωστόσο, από πολλές άλλες πληροφορίες, εταιρίες συνεργατών του δεν έχουν αποκαλυφθεί καθώς απαιτείται επίπονη διαδικασία αναζήτησης σε όλον τον κόσμο.

Για παράδειγμα ο λεγόμενος «μπροστινός» κος ARMANDO META όπως αποκαλύπτεται από το πόρισμα Βουρλιώτη εμφανίζεται να είναι μεταξύ άλλων δ/νων και στην εταιρεία «GIG CAPITAL LTD» στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον Λιθουανό Jurijs Nikulcovs.

Γνωστή δικηγόρος εκτός από την εταιρία στην Ινδία ήταν δ/νουσα μαζί με τον κο Κοκλώνη στην «GLOBAL PROPERTIES & INVESTMENTS LIMITED» με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τέλει η ανάγκη να σκορπίσεις εταιρίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου γίνεται κυρίως όταν έχεις να κρύψεις κάτι μακριά από τους άλλους. Ο κος Κοκλώνης μάλλον έχει να κρύψει πολλά.

Ας έρθουμε στο σήμερα! Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να «εξαφανίσει» το OPEN του Ιβαν Σαββίδη με εκβιασμούς σε βάρος του, που κατά καιρούς ασκούσε και πλέον συνεχίζει ελάχιστα να ασκεί αντιπολίτευση έστειλε τον εκλεκτό του Μαξίμου Νίκο Κοκλώνη που ελέγχεται για κακουργήματα από την πίσω πόρτα να αγοράσει το κανάλι και να το πάει στην αυλή του Μητσοτάκη.

Την ώρα που ο Κοκλώνης όπως έχει αποκαλύψει το edolio5 έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη σύμφωνα με το πόρισμα της αρχής για την έρευνα μαύρου χρήματος και θα έπρεπε να έχουν παγώσει όλοι οι λογαριασμοί που διαθέτει όπως γίνεται σε κάθε παρόμοια περίπτωση, σκανδαλωδώς αυτός με την ανοχή της κυβέρνησης και επίορκων διαύλων της δικαιοσύνης όχι μόνο διακινεί εκατομμύρια αλλά παραμένει ανέγγιχτος παρά τα εκατομμύρια ευρώ κανόνι που έχει ρίξει όχι μόνο στην Ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό με την περιβόητη υπόθεση Air Fast Tickets

Η αλλαγή ιδιοκτησίας στο OPEN, είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί με αγοραστή τον Νίκο Κοκλώνη. Αυτό τώρα δεν μπορεί να συμβεί εξαιτίας των νομικών εκκρεμοτήτων που έχει και μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμα και στην φυλακή.

Προς το παρόν έχοντας την ευθύνη του Ψυχαγωγικού Προγράμματος και την προμήθεια προγράμματος, μια θέση στο Δ.Σ. για τον Τζώνη Καλημέρη η θητεία του οποίου ως διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας λήγει το μακρινό 2028, και μια ιδιωτική σύμβαση που αναφέρει εν πολλοίς ότι τον επόμενο χρόνο ο ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης θα μπορεί να αποφασίσει τη διάθεση τουλάχιστον του 50% συν μια μετοχή στον ιδιοκτήτη της Barking Well Media. Η συμφωνία Κοκλώνη και Μαξίμου είναι πως ο ελεγχόμενος για κακουργήματα τηλεοπτικός παραγωγός να έχει ασυλία και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που μπορεί να τον οδηγήσει στην φυλακή. Τα εκατομμύρια που δαπανά είναι αμφιβόλου «προελεύσεως» και ενώ θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί για το πόθεν έσχες από τις αρμόδιες αρχές αυτές κοφέυουν με εντολή της κυβέρνησης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν τον πειράζει κανείς γιατί έχει φροντίσει (!) το παρελθόν της Τζούλιας Αλεξανδράτου να έχει ισχυρά όπλα απέναντι σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο του. Επειδή το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό το edolio5 θα επανέλθει με ντοκουμέντα πέρα πάσης αμφισβητήσεως.

Η διοίκηση του OPEN ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη στο προσωπικό του Προγράμματος (αρχικά 13 άτομα) ότι θα πρέπει να τα …μαζέψουν μέσα σε ένα 24ωρο μέχρι την Παρασκευή 2/2 να βρίσκονταν τοποθετημένοι στα νέα τους πόστα στην έδρα της εταιρείας Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη στον 40,2 χλμ της Αττικής οδού, στην Κάντζα.

Είναι προφανές ότι ο Νίκος Κοκλώνης θέλει αφενός να ελέγχει το προσωπικό που ανήκει στο Πρόγραμμα που είναι δική του ευθύνη την ίδια στιγμή που η πλειονότητα θεωρεί ότι ξεκίνησε η αρχή του τέλους της κυριαρχίας Σαββίδη δεδομένης και της συμφωνίας για ενδεχόμενη διάθεση του 50% συν μια μετοχή μετά το 2025 προς το διαχειριστή του Ψυχαγωγικού που είναι ο Κοκλώνης γεγονός που σημαίνει ότι το κανάλι σίγα – σιγά περνάει στα χέρια ενός ελεγχόμενου για εγκληματική οργάνωση.

Ο κος Κοκλώνης όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ μου, δραστηριοποιήθηκε στο παρελθόν σε εταιρεία δραστηριοποιούμενη με τον τουρισμό ενώ περαιτέρω σχετικά έχουν δημοσιευτεί και άρθρα για την συμμετοχή του σε πυραμίδα Ponzi στην Ινδία, τα οποία έχει διαψεύσει. Προσφάτως δε, όπως προέκυψε από τον τύπο, συνελήφθη από τελωνειακούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κατοχή 30.000 ευρώ τα οποία εισήγαγε από το εξωτερικό, για τα οποία δεν προέκυψε νόμιμη πηγή κτήσεώς τους. Ειδικότερα, προ ολίγων ημερών, όπως δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες zougla.gr  mononews.gr και  , ereportaz.gr  «συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, κρατώντας στις βαλίτσες του το πoσό των 30.000 ευρώ.» Χωρίς να έχουν δηλωθεί στις τελωνειακές αρχές της Ελλάδας. Ακολούθησε η δέσμευση του ποσού, προκειμένου να αποδειχτεί η νόμιμη κτήση και προέλευσή τους και η νόμιμη δήλωσή τους στις κατά νόμον αρμόδιες αρχές.

Ο κος Κοκλώνης, στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί και μέσω της εταιρείας  Air fast tickets για την οποία έχει δημοσιευτεί πλήθος άρθρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία διατηρούσε συσσωρευμένες οφειλές ύψους 45 εκατομ. Ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα η διεθνής ένωση αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) που εποπτεύει για λογαριασμό των αεροπορικών εταιρειών-μελών της τα πρακτορεία πώλησης εισιτηρίων έθεσε σε καθεστώς default  την Airfast tickets. Σύμφωνα με το τότε έγγραφο της ΙΑΤΑ με την οποία συνεργαζόταν στενά η εταιρεία . είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο και το πρώτο 15ημερο του Ιουνίου του 2014 πωλήσεις μέσω του συστήματος εκκαθαρίσεων πληρωμών εισιτηρίων της Ελλάδας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας ύψους  71,6 εκατ ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 14 εκατ ευρώ καλύφθηκαν από εμπρόθεσμες καταβολές και τα 11 εκατ από εγγυητικές επιταγές. Το επισφαλές ποσό σύμφωνα με την ΙΑΤΑ που φτάνει τα 45 εκατ ευρώ τουλάχιστον, εως 15 Ιουνίου του 2014  όταν και ακυρώθηκε ο αριθμός διαπίστευσης της ΙΑΤΑ για την airfast tickets στις εν λόγω τρεις χώρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κατά δήλωση του κου Κοκλώνη αυτός προχώρησε στην μεταβίβαση του 45% των μετοχών της εταιρείας, έναντι 180 εκατ. Ευρώ σε Κινέζους επενδυτές και παραιτήθηκε από Δ.Σ. της εταιρείας. Κατά το ίδιο διάστημα στην Airfast tickets στον Πειραιά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, και η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης  τον Ιούνιο του 2016. Η εταιρεία ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών δηλαδή από την 30η Ιουνίου 2014 και έπειτα όπως προέκυψε από τα σχετικά δημοσιεύματα, προχώρησε σε ¨καταδολιευτικές δικαιοπραξίες¨ δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.  Ως εκ τούτου ο σύνδικος πτώχευσης κατέθεσε αγωγή κατά της AIRFAST TICKETS που μη νόμιμα μεταβίβασε τα ακίνητα και κατά της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Electronic advertising and management με έδρα τη Σόφια Βουλγαρίας που φέρεται ως η αγοράστρια αυτών. Σύμφωνα  με το δικαστικό ρεπορτάζ δε, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση 3645/2020 έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή και ανακάλεσε τις δικαιοπραξίες των μεταβιβάσεων των ακινήτων. Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης βάσει του άρθρου 41 του Πτωχευτικού Κώδικα ¨πράξεις του οφειλέτη που διενεργήθηκαν εντός του χρόνου που περιλαμβάνεται από την παύση των πληρωμών μέχρι την κήρυξη της πτώχευσης και είναι επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών ανακαλούνται ή μπορούν να ανακληθούν¨. Κι αυτό προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκποίηση τους ως τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας. Οι μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες προχώρησε η Airfast tickets έλαβαν χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου και στις 29 Οκτωβρίου 2014 δηλαδή λίγους μήνες αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς στάσης πληρωμών.  Αφορούν μια ισόγεια κατοικία 63τ.μ  και ένα διώροφο σπίτι επιφάνειας 34 τ.μ. το κάθε επίπεδο που βρίσκονται σε οικόπεδο 1,4 στρ. στην  Ηλεία όπως και διαμέρισμα 110 τ.μ. τρίτου ορόφου στον Πειραιά.  Ωστόσο το γεγονός ότι οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς παύσης πληρωμών είναι ένας μόνον από τους λόγους για τους οποίους οι πιστωτές ζήτησαν αυτές να ακυρωθούν .

Σε κάθε περίπτωση η ανάκληση των αγοραπωλησιών των δύο ακινήτων δεν φαίνεται να επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών οι οποίοι έχουν λαμβάνειν ποσά ύψους 4,2 εκατ ευρώ όπως έχει προκύψει μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεών τους.

Ακολούθησε η  ανακοίνωση περί επιβολής προστίμου 60.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών DEALBER. Και στην συγκεκριμένη εταιρεία , σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου εμφανιζόταν ως διαχειριστής της εταιρείας από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ο κος Κοκλώνης ενώ από τις 31 Ιουλίου 2017 διαχειριστής εμφανίζεται ο Αλβανός υπήκοος Meta Armando Kiersto. Σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση  του κ. Κοκλώνη ο τελευταίος προ ολίγων μηνών μεταβίβασε τη συμμετοχή του στην DEALBER . Πάντως σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση καταστατικού που έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου 2017 ο κ. Κοκλώνης εξακολουθεί να εμφανίζεται ως εταίρος της DEALBER. H υπόθεση ξεκίνησε από τις αρχές του χρόνου όταν στη Γενική Γραμματεία εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή καθώς και στον Συνήγορο του Καταναλωτή άρχισαν να φτάνουν καταγγελίες από καταναλωτές -περί τις 70 συνολικά- ότι η εταιρεία είτε δεν έχει παραδώσει προϊόντα  που είχαν παραγγελθεί είτε ότι δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις της σε περίπτωση υπαναχώρησης του καταναλωτή είτε ότι παρέδιδε τις παραγγελίες έπειτα από 6-8 μήνες.

Θα πρέπει εδώ να διευκρινιστεί ότι αν και η υποχρέωση βάσει του νόμου ορίζει τις 30 ημέρες ως προθεσμία παράδοσης των παραγγελιών, στους όρους στους οποίους συναινούσαν οι πελάτες της DEALBER προβλεπόταν μεγαλύτερη προθεσμία για παράδειγμα 40 ημέρες. Ωστόσο, βάσει των καταγγελίων ,οι παραγγελίες δεν παραδίδονταν ούτε ύστερα από την προθεσμία αυτή. Επίσης , σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, υπήρχαν περιπτώσεις διάθεσης από την Dealber εκπτωτικών κουπονιών για την αγορά προϊόντων από δύο κορυφαίες πολυεθνικές εταιρίες επίπλων και ηλεκτρονικών συσκευών. Όταν πήγαιναν οι καταναλωτές στα καταστήματα των εταιριών, συναντούσαν τα εξής πρώτον, οι δύο κορυφαίες εταιρείες δήλωναν άγνοια ,ότι δεν είχαν καμία συνεργασία με την Dealber και, δεύτερον ,συχνά δεν ήταν διαθέσιμα τα προϊόντα  που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι καταναλωτές με το εκπτωτικό κουπόνι.

Με τις πρώτες καταγγελίες ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης και – σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα  Εμπορίου και Προστασίας του  καταναλωτή  Αντ.Παπαδεράκη το πρώτο πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο. Η εταιρεία  δεν έστειλε, σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, κανένα απαντητικό υπόμνημα. Ανάλογη αντιμετώπιση συνάντησαν στην αρχή και οι επιστολές που έστελνε  στην εταιρία ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Στην συνέχεια, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, υπήρξε για κάποιες από τις καταγγελίες ικανοποίηση των καταναλωτών από την εταιρεία.  Οι καταγγελίες συνεχίστηκαν και η Γενική Γραμματία Εμπορίου προχώρησε στην επιβολή δεύτερου προστίμου ύψος 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαδεράκη ,οι αποφάσεις των προστίμων επιδόθηκαν στην εταιρεία βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας και δεν εστάλησαν ταχυδρομικώς. Πριν από την επιβολή του τρίτου προστίμου ύψους 60.000 ευρώ,εστάλη επιστολή στην εταιρεία με την οποία η ΓΓΕ την ενημέρωνε ότι πρόκειτε να προχωρήσει  στη δημοσιοποίηση της απόφασης και της επωνυμίας της  εταιρέιας, όπως προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον, πριν από την επιβολή του τρίτου  προστίμου , η ΓΓΕ ενημέρωσε σχετικά και τις αρχές. Ο εκπρόσωπος της Dealber, υποστήριξε  πως  έχει  παραστατικά που θα προσκομίσει  στην Γενική Γραμματεία  Εμπορίου και τα οποία αποδεικνύουν πως τα προϊόντα  έχουν όλα παραδοθεί και  πως στην προβλεπόμενη διαδικασία προσβολής της απόφασης θα αποδειχθεί πως η Dealber δεν προέβη σε παραβίαση των διατάξεων πέρι προστασίας  καταναλωτή, και ειδικότερα αυτών που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση,  και τις αθέμητες εμπορικές πρακτικές  και σχετικά  με τη  διάθεση καταναλωτικών προϊοντων στην αγορά, όπως ισχυρίζεται η γενική γραμματεία.

Τον Απρίλιο του 2019 το ereportaz.gr φέρνει στη δημοσιότητα πιθανή συμμετοχή του Νίκου Κοκλώνη σε εταιρία-απάτη στην Ινδία. Δύο Έλληνες ιδιαίτερα γνωστοί στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι φέρονται ως οι εγκέφαλοι επενδυτικής εταιρείας – πυραμίδας με ομιχλώδη σκοπό και αντικείμενο, με έδρα την Βομβάη, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India» και δημοσιεύει ο ιστότοπος capital.gr.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Mateen Hafeez, πρόκειται για το πρώτο «Σχήμα Πόντσι» στην Ινδία, που έχει στηθεί από ξένους, εν προκειμένω Έλληνες, έχοντας έδρα στον Maker Tower, στο δημοφιλέστερο επιχειρηματικό κέντρο της ινδικής πρωτεύουσας Cuffe Parade. Ένας εκ των δύο είναι ο κος Κοκλώνης. Ο ίδιος την ίδια χρονιά διέψευσε την σχέση του με τα επιχειρηματικά σχήματα.

Ταυτόχρονα, ο κος Κοκλώνης τα τελευταία δύο έτη, δημοσίως δηλώνει ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής μεγάλων εταιρειών ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, με εκατομμύρια κύκλου εργασιών και μεγάλη δραστηριότητα στην ελληνική τηλεόραση. Απασχολεί δεκάδες άτομα προσωπικού και πλήθος εξωτερικών συνεργατών και οι εταιρείες του, αγοράζουν με ταχείς ρυθμούς τα πνευματικά δικαιώματα αλλοδαπών οπτικοακουστικών έργων, συνάπτοντας διαδοχικές συμφωνίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο  Νίκος Κοκλώνης, ο «μιντιάρχης» , ο αστραφτερός παρουσιαστής, παραγωγός, manager επιχειρηματίας , bon viveur και ειρηνοποιός που σαν άλλος κυανόκρανος συμφιλίωσε τις Βίσση και Βανδή, μονοπωλεί χρόνια τώρα με τα έργα και τις ημέρες του τον διεθνή και ξένο τύπο.

Εμφανίστηκε στην λίστα με τους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω από 40 στο διεθνές επιχειρηματικό περιοδικό Fortune το 2015 ενώ τις χρονιές 2013-14 και 15 ήταν ο χορηγός των Μπρούκλιν Νετς στο NBA.

Λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά ο Νίκος Κοκλώνης επιστρέφει στην Ελλάδα από το Ντουμπάι

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο οι τελωνειακές αρχές βρίσκουν σε τσάντα του το ποσό των 30.000 .

Σε ερώτηση των τελωνειακών που προηγήθηκε για το εάν είχε να δηλώσει κάτι, εκείνος είχε απαντήσει αρνητικά

Οι τελωνειακοί κατάσχεσαν το ποσό των 7500 ευρώ , αφού η νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης απαγορεύει ένας επιβάτης να μεταφέρει ποσό άνω των 10.000 χωρίς να τα δηλώνει στις αρχές του αεροδρομίου

 AIR FAST TICKETS

O Νίκος Κοκλώνης γίνεται πασίγνωστος στις αρχές του 2010 όταν η εταιρεία πώλησης εισιτηρίων air fast tickets γίνεται μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες ελληνικές  εταιρείες  παγκόσμια στον τομέα των αερομεταφορών αποκτώντας 15 εκατομμύρια πελάτες και μια τεράστια διαμηστική παρουσία όχι στα εγχώρια μόνο μέσα , αλλά και στα παγκόσμια .

Το 2014  σύμφωνα με τις δηλώσεις του , είχε ξεκινήσει με 60.000 Ευρώ κεφάλαιο και στο πρώτο εξάμηνο του 2014 είχε τζίρο 550 εκατομμύρια πουλώντας 17 εκατομμύρια εισιτήρια και 420 άτομα προσωπικό στα γραφεία του

Ο ίδιος ήταν από τους πιο σταθερούς πελάτες στις μεγάλες πίστες της Αθήνας, είχε τραπέζι δικό του κάθε μέρα στην Άννα Βίσση, οι παρέες του ήταν και είναι πάντα αναγνωρίσιμοι από το εγχώριο σταρ σύστεμ , ξοδεύει απίθανα ποσά παντού, ζει μια υπέρ χλιδάτη ζωή,  ενώ σε συνέντευξή του σοκάρει τους πάντες όταν ομολόγησε ότι πλήρωσε ένα βράδυ στον Παντελίδη 40.000 Ευρώ  ,ποσό που τον σόκαρε και τον ίδιο.

Η αρχή του τέλους

Η εταιρεία αναπτύσσεται με 2000 % τον χρόνο

Το 2014 η διεθνής ένωση αερομεταφορέων ΚΛΕΙΝΕΙ την πίστωση προς την εταιρεία και την θέτει σε καθεστώς default λόγω οφειλών δεκάδων εκατομμυρίων

Ο Κοκλώνης το 2016 για δίνει την δική του εκδοχή :

«Εμείς τα αεροπορικά εισιτήρια τα πληρώναμε κάθε 45 μέρες – όπως λέει ο νόμος στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη. Επειδή όμως μέσα στο Μάιο διπλασιάσαμε τον τζίρο, η ΙΑΤΑ άρχισε να πανικοβάλλεται, βλέποντας πως το ρίσκο από εμάς είναι τεράστιο, αν κάτι δεν πάει καλά.

Μου ζήτησαν αρχικά να δουν τα οικονομικά στοιχεία και εξήγησα πως μόλις είχα περάσει από ελέγχους για Νasdaq.

Και μου λένε “Επειδή ανεβαίνεις με ρυθμούς 2.000% ανά έτος, για να κρατήσεις την πίστωση που σου έχουμε, πρέπει ή να μας προκαταβάλεις τα χρήματα ή να μας δώσεις 17 εκατομμύρια ευρώ”.

Μου φάνηκαν πολύ λογικά τα 17 εκατομμύρια και τα έδωσα. Μετά από δέκα μέρες όμως μου ζήτησαν άλλα 60 εκατομμύρια.

Αυτό έγινε την ίδια εβδομάδα που έπρεπε να αποδώσω και τα 128 εκατομμύρια για τα εισιτήρια. Ζήτησα, λοιπόν, παράταση τρεις εβδομάδες για να πληρώσω πρώτα τα 128 εκατομμύρια και να προλάβω να μαζέψω τα 60 εκατομμύρια για την εγγυητική, αλλά δεν μου την έδωσαν. Μέσα Ιουνίου μου έκλεισαν τις άδειες».

Η ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΏΝ ΌΜΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2014 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ DEFAULT

ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Το ίδιο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου του 2014 το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΌΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ , την ίδια στιγμή δηλαδή που σωρεία δημοσιευμάτων σε Αγγλία , Γερμανία και Ελλάδα την φέρουν να έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατομμυρίων Ευρώ

Ένα χρόνο μετά, ο Νίκος Κοκλώνης πούλησε το 45% της εταιρείας στην Αμερική σε ομάδα Κινέζων επενδυτών έναντι 180 εκατομμυρίων δολαρίων, και η τελευταία πράξη του δράματος θα γραφτεί στα τέλη του μήνα, ένα χρόνο μετά την κήρυξη της εταιρείας σε πτώχευση, όταν τα περιουσιακά της στοιχεία (από ηλεκτρικές συσκευές και είδη γραφείου μέχρι… μπιλιάρδο και εξοπλισμό γυμναστηρίου) θα βγουν σε πλειστηριασμό για να καλυφθεί ένα μικρό μόνο μέρος των οφειλών της. Αν, φυσικά, υπάρξουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές…

Ο Νίκος Κοκλώνης ήταν επίσης αντιπρόσωπος ηλεκτρονικής πλατφόρμας Dealber η οποία έδρευε και στεγαζόταν στην Λεωφόρο Συγγρού. Η εταιρεία συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ δίνοντας έπαθλα στους νικητές του τηλεπαχνιδιού ΚΑΝΕ ΠΑΖΑΡΙ

Παίκτες κατάγγειλαν ότι δεν έλαβαν τα έπαθλα ποτέ Το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο 60000 Ευρώ για παράβαση του νόμου για τον καταναλωτή  και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σχετικά με διάθεση προϊόντων στην αγορά Ο Κοκλώνης αποχωρεί από την συγκεκριμένη εταιρεία το 2017

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του mononews  που υπογράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατακουζηνός

Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2020 οι πιστωτές του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου  AirFastTickets που κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2016, κατήγαγαν την πρώτη τους νίκη.

Η εταιρεία με ιδρυτή τον Νίκο Κοκλώνη, ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών, δηλαδή από την 30ή Ιουνίου 2014 κι έπειτα, προχώρησε σε «καταδολιευτικές δικαιοπραξίες», δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

Ως εκ τούτου, ο σύνδικος πτώχευσης κατέθεσε αγωγή κατά της AirFastTickets που πούλησε τις δύο ιδιοκτησιών και κατά της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Electronic advertising and management, με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, που τις αγόρασε.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές , το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση 3645/2020 έκανε, εν μέρει, δεκτή την αγωγή και ανακάλεσε τις δικαιοπραξίες, τις μεταβιβάσεις δηλαδή των δύο ακινήτων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, βάσει του άρθρου 41 του Πτωχευτικού Κώδικα, «πράξεις του οφειλέτη που διενεργήθηκαν εντός του χρόνου που περιλαμβάνεται από την παύση των πληρωμών μέχρι την κήρυξη της πτώχευσης (ύποπτη περίοδος) και είναι επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών ανακαλούνται ή μπορούν να ανακληθούν».

Κι αυτό προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκποίηση τους ως τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας.

Οι μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες προχώρησε η AirFastTickets έλαβαν χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου και 29 Οκτωβρίου 2014, δηλαδή λίγους μήνες αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς στάσης πληρωμών.

Aφορούν μία ισόγεια κατοικία 63 τ.μ. και ένα διώροφο σπίτι, επιφάνειας 34 τ.μ. το κάθε επίπεδο, που βρίσκονται σε οικόπεδο 1,4 στρ. στην Ηλεία, όπως και διαμέρισμα 110 τ.μ. τρίτου ορόφου στον Πειραιά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν, αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς παύσης πληρωμών είναι ένας μόνον από τους λόγους για τους οποίους οι πιστωτές ζήτησαν αυτές να ακυρωθούν.

Στην AirFastTickets αντιπρόεδρος είχε οριστεί ο Δημήτρης Κοκλώνης (πατέρας του ιδρυτή της εταιρείας).

Η αγοράστρια όμως των δύο ακινήτων, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, εκπροσωπείται από τη σύζυγο του Δημητρίου Κοκλώνη, Ερασμία.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος της ΕΠΕ, Ερασμία Κοκλώνη, γνώριζε κατά το χρόνο διενέργειας των δικαιοπραξιών ότι η Air Fast Tickets είχε περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών, «λόγω της στενής προσωπικής της σχέσης με το νόμιμο εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της τελευταίας Δημήτριο Κοκλώνη, ο οποίος τυγχάνει σύζυγός της».

Πέραν όμως, των παραπάνω, οι αγοραπωλησίες, που πραγματοποιήθηκαν την ύποπτη περίοδο, υπήρξαν επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών της εταιρείας, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Γιατί; Επειδή οι μεταβιβάσεις έγιναν σε τίμημα χαμηλότερο κατά 351.000 ευρώ, σε σχέση με την εμπορική αξία των ακινήτων.

Όλα αυτά όταν το τίμημα ύψους 81.000 ευρώ από την πρώτη πώληση αποδόθηκε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά για οφειλή της AirFastTickets.

Κι ενώ το τίμημα της πώλησης του δεύτερου ακινήτου ύψους 142 χιλ. ευρώ δεν προκύπτει- με έγγραφη απόδειξη της πωλήτριας- ότι καταβλήθηκε.

Τα δύο ακίνητα αποτελούσαν τα μοναδικά, σημαντικής αξίας, περιουσιακά στοιχεία που διέθετε η AirfastTickets.

Είναι ενδεικτικό ότι τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της έχουν ήδη εκποιηθεί για ποσό μόλις 30.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκληση των αγοραπωλησιών των δύο ακινήτων δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την ικανοποίηση των πιστωτών, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν ποσά ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, όπως έχει προκύψει μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεών τους.

Εκτιμάται όμως, ότι οι οφειλές προς την αεροπορική αγορά είναι πολλαπλάσιες.

Παρά τις περιπέτειες αυτές ο Νίκος Κοκλώνης αμέσως μετά την συντριβή της εταιρείας κάθε άλλο παρά πτοείται.

Απουσιάζει από την Ελλάδα ένα διάστημα και επανέρχεται με δική του εκπομπή ταξιδιωτικού περιεχομένου , ιδρύει από τον Φεβρουάριο του 2015 την Koklonis Group of Companies με 6 Ιντερνετικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ταξιδιών .

Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά ο Νίκος Κοκλώνης παρουσιάζει εκπομπές, χορεύει, τραγουδάει , πηγαίνει γυμναστήριο, την βλέπει «μπρουτάλ» όπως δηλώνει τρώγοντας γλυκά και γυμναστική, φωτογραφίζεται, ταξιδεύει, σχολιάζει και ζει σ’ ένα υπερχλιδάτο σπίτι με συγκλονιστικό κήπο και πισίνα, δηλώνοντας ότι θέλει στα 40 να ξανακάνει την airfasttickets

 Air Fast Tickets

Όμως στις αρχές Δεκέμβριου του 2020 οι πιστωτές του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου AirFastTickets που κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2016, κατήγαγαν την πρώτη τους νίκη.

Η εταιρεία με ιδρυτή τον Νίκο Κοκλώνη, ενόσω βρισκόταν σε καθεστώς παύσης πληρωμών, δηλαδή από την 30ή Ιουνίου 2014 κι έπειτα, προχώρησε σε «καταδολιευτικές δικαιοπραξίες», δηλαδή στη μεταβίβαση δύο ακινήτων της εις βάρος των οφειλετών της.

Ως εκ τούτου, ο σύνδικος πτώχευσης κατέθεσε αγωγή κατά της AirFastTickets που πούλησε τις δύο ιδιοκτησιών και κατά της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Electronic advertising and management, με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, που τις αγόρασε.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές , το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση 3645/2020 έκανε, εν μέρει, δεκτή την αγωγή και ανακάλεσε τις δικαιοπραξίες, τις μεταβιβάσεις δηλαδή των δύο ακινήτων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, βάσει του άρθρου 41 του Πτωχευτικού Κώδικα, «πράξεις του οφειλέτη που διενεργήθηκαν εντός του χρόνου που περιλαμβάνεται από την παύση των πληρωμών μέχρι την κήρυξη της πτώχευσης (ύποπτη περίοδος) και είναι επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών ανακαλούνται ή μπορούν να ανακληθούν».

Κι αυτό προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκποίηση τους ως τμήμα της πτωχευτικής περιουσίας.

Οι μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες προχώρησε η AirFastTickets έλαβαν χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου και 29 Οκτωβρίου 2014, δηλαδή λίγους μήνες αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς στάσης πληρωμών.

Aφορούν μία ισόγεια κατοικία 63 τ.μ. και ένα διώροφο σπίτι, επιφάνειας 34 τ.μ. το κάθε επίπεδο, που βρίσκονται σε οικόπεδο 1,4 στρ. στην Ηλεία, όπως και διαμέρισμα 110 τ.μ. τρίτου ορόφου στον Πειραιά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι μεταβιβάσεις πραγματοποιήθηκαν, αφότου η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς παύσης πληρωμών είναι ένας μόνον από τους λόγους για τους οποίους οι πιστωτές ζήτησαν αυτές να ακυρωθούν.

Στην AirFastTickets αντιπρόεδρος είχε οριστεί ο Δημήτρης Κοκλώνης (πατέρας του ιδρυτή της εταιρείας).

Η αγοράστρια όμως των δύο ακινήτων, η βουλγαρική ΕΠΕ Electronic advertising and management, εκπροσωπείται από τη σύζυγο του Δημητρίου Κοκλώνη, Ερασμία.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η διαχειρίστρια και νόμιμη εκπρόσωπος της ΕΠΕ, Ερασμία Κοκλώνη, γνώριζε κατά το χρόνο διενέργειας των δικαιοπραξιών ότι η AirFastTickets είχε περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών, «λόγω της στενής προσωπικής της σχέσης με το νόμιμο εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της τελευταίας Δημήτριο Κοκλώνη, ο οποίος τυγχάνει σύζυγός της».

Πέραν όμως, των παραπάνω, οι αγοραπωλησίες, που πραγματοποιήθηκαν την ύποπτη περίοδο, υπήρξαν επιζήμιες για την ομάδα των πιστωτών της εταιρείας, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Γιατί; Επειδή οι μεταβιβάσεις έγιναν σε τίμημα χαμηλότερο κατά 351.000 ευρώ, σε σχέση με την εμπορική αξία των ακινήτων.

Όλα αυτά όταν το τίμημα ύψους 81.000 ευρώ από την πρώτη πώληση αποδόθηκε στη ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά για οφειλή της AirFastTickets.

Κι ενώ το τίμημα της πώλησης του δεύτερου ακινήτου ύψους 142 χιλ. ευρώ δεν προκύπτει- με έγγραφη απόδειξη της πωλήτριας- ότι καταβλήθηκε.

Τα δύο ακίνητα αποτελούσαν τα μοναδικά, σημαντικής αξίας, περιουσιακά στοιχεία που διέθετε η AirfastTickets.

Είναι ενδεικτικό ότι τα κινητά περιουσιακά στοιχεία της έχουν ήδη εκποιηθεί για ποσό μόλις 30.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκληση των αγοραπωλησιών των δύο ακινήτων δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά την ικανοποίηση των πιστωτών, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν ποσά ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, όπως έχει προκύψει μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεών τους.

Εκτιμάται όμως, ότι οι οφειλές προς την αεροπορική αγορά είναι πολλαπλάσιες.

Τέλη Ιουνίου 2014 η AirFastTickets αδυνατούσε να καταβάλει στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) τις εισπράξεις που όφειλε για την πώληση εισιτηρίων του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου 2014, ύψους 11 εκατ. ευρώ και, για το λόγο αυτό, η ΙΑΤΑ την έθεσε σε μόνιμο καθεστώς απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων (καθεστώς default).

Είχε προηγηθεί η βράβευση της εταιρείας ως πλέον αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης, με την AirFastTickets να φέρεται ότι έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Το βραβείο από το ΕΒΕΑ

Στις 23 Ιουνίου του 2014 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) απένειμε στην AirFastTickets το βραβείο της πλέον αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης, την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα, αρχικά στο εξωτερικό και στη συνέχεια στην Ελλάδα, έφεραν την εταιρεία να έχει συσσωρεύσει οφειλές ύψους 45 εκατ. ευρώ από τη δραστηριοποίησή της σε Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα, η διεθνής ένωση αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ), που εποπτεύει για λογαριασμό των αεροπορικών εταιρειών-μελών της τα πρακτορεία πώλησης εισιτηρίων, έθεσε σε καθεστώς default την AirFastTickets.

Ετσι, η εταιρεία δεν μπορούσε να λειτουργεί ως διαπιστευμένο από την ΙΑΤΑ πρακτορείο πώλησης εισιτηρίων και θα έπρεπε να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους συνέχισης των πωλήσεών της εις βάρος του περιθωρίου κέρδους της.

Η AirFastTickets εμφανιζόταν να αποτελεί μία από τις πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, με τουλάχιστον 15 εκατ. πελάτες παγκοσμίως και τεράστια διαφημιστική παρουσία όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Θεωρούμε τόσο εγώ όσο και η δημοσιογραφική ομάδα με την οποία συνεργάζομαι, ότι οφείλαμε να θέσουμε υπόψιν σας όλα τα πορίσματα του ρεπορτάζ και περαιτέρω όλη την σχετική αρθρογραφία, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι είστε η μόνη αρμόδια αρχή να διευρευνήσει την πιθανότητα τέλεσης παραβάσεων σχετικών με νομιμοποίηση εσόδων και φοροδιαφυγή και περαιτέρω θεωρούμε ότι η δραστηριοποίηση ενός ατόμου που φέρεται να οδήγησε σε οικονομική καταστροφή πλήθος επιχειρήσεων με άμεσα θύματα εργαζόμενους, προμηθευτές και το Ελληνικό Δημόσιο και περαιτέρω, συμμετείχε σε εταιρείες με αποδεδειγμένη «παραβατική» εμπορική πρακτική, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου προς αποφυγή ύπαρξης νέων οικονομικών «θυμάτων» και ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου. Εξάλλου, απορίας άξιο είναι ,  πώς ένας άνθρωπος η επιχειρηματική πορεία των εταιρειών του οποίου ήταν άκρως καταστροφική, έχει την οικονομική ευχέρεια να επενδύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε νέα επαγγελματικά σχέδια. Οφείλουν οι κατά νόμον αρχές, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα νομικά και πραγματικά εργαλεία, να διευρευνήσουν την πορεία του χρήματος και να εξετάσουν εάν οι ζημίες των αντισυμβαλλομένων του υπό κρίση επιχειρηματία είναι αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών και εάν τα χρήματα που διατίθενται πλέον προέρχονται από νόμιμη πηγή και έχουν νομίμως φορολογηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Περαιτέρω, δε να ελεγχθεί εάν υπάρχουν πιστωτές-εργαζόμενοι, τα συμφέροντα των οποίων και θα πάλι διακυβεύονται.

Η ιδιότητά μου ως δημοσιογράφου- ρεπόρτερ, επιτάσσει την ενημέρωση κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση μου κατά την Ως δημοσιογράφοι οφείλουμε να θέτουμε υπόψη όλων των αρμοδίων αρχών όλα τα πορίσματα του εκάστοτε ρεπορτάζ και περαιτέρω όλη την σχετική αρθρογραφία, δεδομένου πρέπει όλες οι κατά νόμο αρχές να διερευνήσουν την πιθανότητα τέλεσης παραβάσεων σχετικών με νομιμοποίηση εσόδων και φοροδιαφυγή και περαιτέρω ότι προκύπτει από το εκάστοτε ρεπορτάζ που βλάπτουν το Ελληνικό Δημόσιο και περαιτέρω θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ελέγχου προς αποφυγή ύπαρξης νέων παραβάσεων και ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Οφείλουν οι κατά νόμον αρχές, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τα νομικά και πραγματικά εργαλεία, να διερευνήσουν τις εκάστοτε καταγγελίες αναφορές .

Η ιδιότητα του δημοσιογράφου- ρεπόρτερ, επιτάσσει την ενημέρωση κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια της έρευνάς τους , συνδράμοντας τις αρχές. Σύμφωνα με τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος , που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α. Από τα άρθρα εξάλλου 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και 5Α (συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα του πληροφορείσθαι, αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος ) απορρέει το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, δικαιώματα που προστατεύονται εξίσου και από το Σύνταγμα (βλ. διατάξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19).

Επίσης με το άρθρο 14 του Συντάγματος καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Ο τύπος επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ασκώντας καθήκοντα τα οποία ο ίδιος επιλέγει, βάσει της αποστολής του, που συνίσταται στην πληροφόρηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Καθώς από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 εδ. α του άρθρου 14 του Συντάγματος καθιερώνεται η ελευθεροτυπία και συνακόλουθα η ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου (βλ. Γ. Σιαθέα, Ερμηνεία του νέου Ν 2243/1994 περί τύπου, 1996, σελ. 160). Σο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας περιλαμβάνει, αφενός μεν το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που εκδηλώνεται ως ελεύθερη έκφραση στοχασμών, ως αδέσμευτη ειδησεογραφία και ως έντονη άσκηση κριτικής και ελέγχου των δημόσιων προσώπων και πραγμάτων, αφετέρου δε, ενόψει και του άρθρου 5 παρ. 1 του Σ, το δικαίωμα κάθε πολίτη να πληροφορείται, ήτοι να ενημερώνεται τακτικά και ελεύθερα για κάθε πολιτικό ή κοινωνικό ή άλλο θέμα εν γένει που τον ενδιαφέρει (ΣΤΕ3880/2002 ΝοΒ 2003 1987, ΑΠ 788/2000 ΕλλΔικ 42 162, Εφθεσ 1730/2003 Αρμ 2004 1398, ΕφΑθ 9975/1986 ΕλλΔικ 28 299 με σημ. Κρουσταλάκη).

Οφείλουν ως υποχρέωση οι δημοσιογράφοι να ενημερώνουν τις αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση θεμάτων ειδικώς που άπτονται στο Δημόσιο συμφέρον .

Σε όλους όσους απευθύνονται οι δημοσιογράφοι διαθέτουν την δυνατότητα εκ του νόμου και του Συντάγματος περί εξέτασης έγγραφης καταγγελίας.

Σε όσους απευθύνονται προφορικός η γραπτώς οι δημοσιογράφοι τυχνάνουν ανεξάρτητες και μη διοικητικές αρχές και είναι υποχρεωμένες για τον με τον έλεγχο των ως άνω περιστατικών.

Οι δημοσιογράφοι βάση του λειτουργήματος τους που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο λειτούργημα της δημοσιογραφίας , της έρευνας είναι Πυλώνας της Δημοκρατίας και οφείλουν συνολικά να γνωστοποιούν τις καταγγελίες Σεβόμενοι το δημοσιογραφικό απόρρητο και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στον κόσμο για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος καθώς η ενημέρωση των πολιτών σύμφωνα με το Σύνταγμα και επειδή κλέψει κριθεί ότι είναι επιτακτικού λόγοι για το δημόσιο Συμφέρον και για την ενημέρωση του κοινού.

Επειδή έρχονται και νέες καταγγελίες που θα κατατεθούν στον αξιότιμο κ Προϊστάμενο Πρωτοδικών Αθηνών κ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΟ προς άμεση διεύρυνση των ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

Θεωρούμε τόσο εγώ όσο και η δημοσιογραφική ομάδα με την οποία συνεργάζομαι, ότι οφείλαμε να θέσουμε υπόψη σας όλα τα πορίσματα του ρεπορτάζ και περαιτέρω όλη την σχετική αρθρογραφία, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι είστε η μόνη αρμόδια αρχή να διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης κακουργηματικών πράξεων που τιμωρούνται και με ισόγεια κάθειρξη όπως φαίνεται με μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο για το ροζ βίντεο του Τρύφωνα Σαμάρα σε πληθώρα site τηλεόραση ραδιόφωνα και τύπο από τις 22/9/2018

Η ιδιότητά του δημοσιογράφου- ρεπόρτερ, επιτάσσει την ενημέρωση κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση μου κατά την διάρκεια της έρευνάς μου, συνδράμοντας τις αρχές.

Επειδή από τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α.

Από τα άρθρα εξάλλου 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και 5Α (συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα του πληροφορείσθαι, αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) απορρέει το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, δικαιώματα που προστατεύονται εξίσου και από το Σύνταγμα (βλ. διατάξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19).

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Ο τύπος επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ασκώντας καθήκοντα τα οποία ο ίδιος επιλέγει, βάσει της αποστολής του, που συνίσταται στην πληροφόρηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Επειδή από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 εδ. α του άρθρου 14 του Συντάγματος καθιερώνεται η ελευθεροτυπία και συνακόλουθα η ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου (βλ. Γ. Σιαθέα, Ερμηνεία του νέου Ν 2243/1994 περί τύπου, 1996, σελ. 160). Το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας περιλαμβάνει, αφενός μεν το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που εκδηλώνεται ως ελεύθερη έκφραση στοχασμών, ως αδέσμευτη ειδησεογραφία και ως έντονη άσκηση κριτικής και ελέγχου των δημόσιων προσώπων και πραγμάτων, αφετέρου δε, ενόψει και του άρθρου 5 παρ. 1 του Σ, το δικαίωμα κάθε πολίτη να πληροφορείται, ήτοι να ενημερώνεται τακτικά και ελεύθερα για κάθε πολιτικό ή κοινωνικό ή άλλο θέμα εν γένει που τον ενδιαφέρει (ΣτΕ 3880/2002 ΝοΒ 2003 1987, ΑΠ 788/2000 ΕλλΔικ 42 162, Εφθεσ 1730/2003 Αρμ 2004 1398, ΕφΑθ 9975/1986 ΕλλΔικ 28 299 με σημ. Κρουσταλάκη).

Επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα οφείλουμε δημόσια να ενημερωθούν τις αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση των θεμάτων.

Επειδή τα ως άνω δημοσιεύθηκαν και θεωρούμε ότι είστε η μόνη αρμόδια αρχή να διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης κακουργηματικών πράξεων που τιμωρούνται και με ισόγεια κάθειρξη όπως φαίνεται με μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο

https://edolio5.blogspot.com/2024/02/open.html

Επειδή, σε όλους όσους απευθύνεται διαθέτουν την δυνατότητα εκ του νόμου Επειδή, σε όλους όσους απευθύνεται διαθέτουν την δυνατότητα εκ του νόμου και του Συντάγματος περί εξέτασης όλων των ανωτέρω ζητημάτων σε περίπτωση έγγραφης καταγγελίας.

Επειδή, όσους απευθύνεται τυχνάνουν ανεξάρτητες και μη διοικητικές αρχές και είναι υποχρεωμένες για τον με τον έλεγχο των ως άνω περιστατικών.

Επειδή, ως σήμερα έχει ήδη καθυστέρηση η διερεύνηση των καταγγελιών σε περίπτωση οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μπορούσε να προκληθούν βλάβες κατά του δημοσίου συμφέροντος και των καταναλωτών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Ζ Η Τ Ω

Και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

Και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου Δεδομένων αυτών, θέτω υπόψιν σας όλα τα ως άνω στοιχεία του ρεπορτάζ και τα επισυναπτόμενα έγγραφα για τις δικές σας ενέργειες.

Να διερευνηθούν όσα ανωτέρω εξέθεσα. Να προβείτε σε όλους τους κατά νόμον απαιτούμενους ελέγχους άμεσα με την κοινοποίηση της παρούσας και να με ενημερώσετε για τα πορίσματα του ελέγχου. Να διαβιβάσετε σε όλες τις κατά νόμον αρμόδιες καθ’ύλην και κατά τόπον αρχές την παρούσα καταγγελία προκειμένου να επιληφθούν άμεσα.

Όπως λάβετε γνώση των ως άνω καταγεγραμμένων περιστατικών για το αποτέλεσμα να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια όπως προβλέπεται κατά αρμοδιότητα από σε κάθε φορέα που απευθύνεται για την διασφάλιση του Δημόσιου Συμφέροντος σε μια εποχή που η ενημέρωση είναι αγαθό που οφείλουμε να διαθέτουμε στους πολίτες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους κανόνες δεοντολογίας την απόλυτη διαφάνεια.

Εκτιμώντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν εκπροσωπεί την νοοτροπία των Ελλήνων πολιτών και προσβάλλουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο λειτούργημα της δημοσιογραφίας , της έρευνας καθώς είναι Πυλώνας της Δημοκρατίας και οφείλουμε συνολικά να προς με τους πολίτες και να γνωστοποιούμε τα αποτελέσματα στον κόσμο για την διασφάλιση του δημοσίου Συμφέροντος καθώς η ενημέρωση των πολιτών σύμφωνα με το Σύνταγμα και ειδικά σε αυτή την περίοδο εκτάκτου ανάγκης ο έλεγχος αυτών των περιστατικών κρίνεται επιτακτικός για λόγους δημοσίου Συμφέροντος αλλά και για την ενημέρωση του κοινού.

Επειδή η παρούσα ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤ΄ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ σύμφωνα με το Νόμο και το άρθρο 36 του ΚΠΔ όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

Επειδή το παρόν αποστέλλεται και ηλεκτρονικά ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤ΄ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ σύμφωνα με το Νόμο και το άρθρο 36 του ΚΠΔ όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

Και συγκεκριμένα : αναφέρει ρητώς ότι σύμφωνα με το Άρθρο 36 – Κώδικας Ποινικής Δικονομίας – Αυτεπάγγελτη δίωξη Όταν δεν απαιτείται έγκληση ή αίτηση, η ποινική δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα, ύστερα από αναφορά, μήνυση ή άλλη είδηση ότι διαπράχθηκε αξιόποινη πράξη.

Επειδή το παρόν είναι νόμιμο και αληθές και αφορά τις εισαγγελικές , δικαστικές και αστυνομικές αρχές .

Με εκτίμηση και σεβασμό

Ο Εκδότης και Δημοσιογράφος

Μαίνανδρος (Μένιος) – Γεώργιος Φουρθιώτης
e. tvapokaliptikagr@gmail.com
e. menios@apokalitpikanews.gr
w. www.apokaliptikanews.gr
i. https://www.instagram.com/fourthiotismenios/

 

 

Similar Posts