| | | | | | | | | |

ΤΟ ΝΕΟ PROFILE ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΜΕΝΙΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω επιθέσεων στα profile στο Instagram του εκδότη της εφημεριδας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ τα οποία του τα έκλεψαν και του τα διέγραψαν «χακερ» σύμφωνα με έγκριτους νομικούς και αστυνομικούς.

Τα profile του κ Φουρθιωτη που του τα έκλεψαν και του διέγραψαν  οριστικώς ήταν τα Instagram.com/meniosfourthiotis & Instagram.com/fourthiotismenios για αδιευκρίνιστους λόγους ο κ Φουρθιωτης έχετε καταγγείλει τα συγκεκριμένα ως άνω περιστατικά στον αξιότιμο κ εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον  αξιότιμο ταξίαρχο επικεφαλή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ Παπακωστα και τα καταγγελλόμενα ελέγχονται ήδη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να ανευρεθούν οι υπαίτιοι και να λογοδοτήσουν στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ δικαιοσύνη  με επιφύλαξη πάντως νομίμου δικαιώματος του .

Η ιδιότητα του δημοσιογράφου- ρεπόρτερ, επιτάσσει την ενημέρωση κάθε αρμόδιας αρχής σε περίπτωση υπόνοιας περί παράνομων ενεργειών που περιήλθαν σε γνώση του κατά την διάρκεια της έρευνας του, συνδράμοντας τις αρχές.

Επειδή από τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α.

Από τα άρθρα εξάλλου 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και 5Α (συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο δικαίωμα του πληροφορείσθαι, αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) απορρέει το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, δικαιώματα που προστατεύονται εξίσου και από το Σύνταγμα (βλ. διατάξεις των άρθρων 2, 5, 5Α, 9, 9Α, 14, 15, 19).

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου ο τύπος είναι ελεύθερος και η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Ο τύπος επιτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ασκώντας καθήκοντα τα οποία ο ίδιος επιλέγει, βάσει της αποστολής του, που συνίσταται στην πληροφόρηση και τη σύμπραξη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Επειδή από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 εδ. α του άρθρου 14 του Συντάγματος καθιερώνεται η ελευθεροτυπία και συνακόλουθα η ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου (βλ. Γ. Σιαθέα, Ερμηνεία του νέου Ν 2243/1994 περί τύπου, 1996, σελ. 160). Το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας περιλαμβάνει, αφενός μεν το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που εκδηλώνεται ως ελεύθερη έκφραση στοχασμών, ως αδέσμευτη ειδησεογραφία και ως έντονη άσκηση κριτικής και ελέγχου των δημόσιων προσώπων και πραγμάτων, αφετέρου δε, ενόψει και του άρθρου 5 παρ. 1 του Σ, το δικαίωμα κάθε πολίτη να πληροφορείται, ήτοι να ενημερώνεται τακτικά και ελεύθερα για κάθε πολιτικό ή κοινωνικό ή άλλο θέμα εν γένει που τον ενδιαφέρει (ΣτΕ 3880/2002 ΝοΒ 2003 1987, ΑΠ 788/2000 ΕλλΔικ 42 162, Εφθεσ 1730/2003 Αρμ 2004 1398, ΕφΑθ 9975/1986 ΕλλΔικ 28 299 με σημ. Κρουσταλάκη).

Επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα οφείλουμε δημόσια να ενημερωθούν τις αρχές προκειμένου να λάβουν γνώση των θεμάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι τα νεα profile του κ. Φουρθιώτη Μένιου  είναι

Instagram.com/fourthiotismenios_
και

instagram.com/meniosfourthiotis_

 

28/2/2024

Σας ευχαριστούμε για την δημοσίευση

Με εκτίμηση και σεβασμό

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

ΆΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

e. tvapokaliptikagr@gmail.com
w. www.apokaliptikanews.gr
https://http://www.instagram.com/meniosfourthiotis_/

Similar Posts